Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 10 жовтня 2024, 08:55
3615
7

5 топ-футболістів, які несуть у маси християнство. Серед них – українець

Далеко не всі гравці за межами поля прагнуть пити, гуляти та демонструвати інші свої вади

| Оновлено 10 жовтня 2024, 08:55
3615
7
5 топ-футболістів, які несуть у маси християнство. Серед них – українець
Getty Images/Global Images Ukraine. Роберто Фірміно

Вигляд сучасного професійного футболіста, як правило, є не дуже то й привабливим з точки зору загальноприйнятих норм моралі. Завдяки активній роботі ЗМІ, уболівальникам по всьому світу дуже швидко стає відомо про те, де та хто із зірок футболу випивав, бешкетував або «культурно розкладався» іншим чином. Великі гроші, які отримують молоді футболісти, котрі не встигли, як правило, через інтенсивний графік тренувань здобути навіть адекватну освіту, стають серйозним випробуванням для більшості з них. І, задля справедливості, тільки одиницям вдається виходити з цих історій без підмоченої репутації.

Втім, останніми роками тенденція, на щастя, потроху змінюється як у світовому, так і в українському футболі. Замість частих, а часом й постійних, новин про чиїсь п'яні чи наркотичні витівки, уболівальники все частіше стають свідками значно більш правильної поведінки професійних гравців. Багато хто з них усвідомив, що має колосальну базу серед вболівальників, на яких здатний впливати своїм прикладом. І це не тільки допомагає їм наповнювати кишені від співпраці із рекламодавцями, а й відправляти суспільству гарні посилання – наприклад, не соромитися питань віри у Бога.

На початку вересня до мережі потрапило відео, зняте в Ямайці, на якому вінгер Арсенала Рахім Стерлінг, вочевидь, був хрещений і став послідовником баптистського віровчення. Тепер 29-річний Стерлінг обіцяє змінити своє життя та принципи, які для нього важливі й дорогі.

А ми поки що пропонуємо вам список із п'ятьох інших топ-футболістів сучасності, котрі активно несуть у маси християнство, не соромлячись порушувати питання віри, як у соціальних мережах, так і при прямому спілкуванні з журналістами та вболівальниками. Приємно, що серед людей, які займаються такою корисною для суспільства справою, є й українець…

Олів'є Жиру

Вік: 37 років
Громадянство: Франція
Клуб: Лос-Анджелес (США)

Французький форвард американського Лос-Анджелеса Олів'є Жиру є беззаперечною зіркою світового футболу наших днів. У складі національної команди цей футболіст у 2018 році ставав чемпіоном світу, а на клубному рівні вигравав чемпіонати Франції та Італії, а ще разом із Челсі перемагав у Лізі чемпіонів та Лізі Європи.

Європейський континент Жиру залишив влітку цього року, коли на правах вільного агента перебрався з Мілана до Лос-Анджелеса. Це більш ніж логічне рішення для майже 38-річного футболіста, який, як здається, хотів би залишатися у справі як мінімум до 40.

Олів'є Жиру відомий як один з найбільш релігійних футболістів сучасності. Ще у 2019 році француз публічно висловився на тему свого бажання стати редактором відомого релігійного журналу, а також засудив перманентні прояви нерівності, які існують у суспільстві та активно лізуть туди, в тому числі й з футболу – досить агресивного з точки зору емоцій навколо нього виду спорту.

Getty Images/Global Images Ukraine. Олів'є Жиру

«Я хочу усім розповісти про свою віру. Я відданий Ісусу Христу і тому хочу правильно використовувати свої стосунки із засобами масової інформації. У футболі віра не надто поширена, і це сумно. Я часто ходжу до церкви й іноді мене там впізнають люди. Я намагаюся дотримуватись норм моралі, бути скромним та думати про це».

«Журнал Ісус вийде у вересні [2019 року] і саме я стану його редактором. Те, що відбувається у сучасному футболі – гомофобія, расистські вигуки та інше – просто змушують мене обов'язково написати про це», – зазначив французький футболіст.

Букайо Сака

Вік: 23 роки
Громадянство: Англія
Клуб: Арсенал (Англія)

Молодий вінгер та один з лідерів нинішнього Арсенала Букайо Сака також є дуже побожною людиною. У професійному плані цей футболіст поки що виграв не так багато, як Жиру (якщо точніше, то лише один Кубок та два Суперкубки Англії), а значних трофеїв у його кар'єрі поки що й зовсім немає, проте Букайо вірить, що віра в Ісуса Христа обов'язково допоможе йому домогтися тих висот, на які він заслуговує.

Сака не соромиться демонструвати свою християнську віру і в Instagram, де додав до свого профілю тег GodsChild, що означає «син Божий».

Getty Images/Global Images Ukraine. Букайо Сака

Практично щороку до преси потрапляє кілька інтерв'ю, у яких Сака докладно розмірковує про роль релігії та віри в Бога у житті кожної людини. Зокрема, Букайо зізнавався, що не дуже любить багато думати про щось позитивне, проте завжди знаходить час для читання Біблії, що не тільки змінило його мислення, а й допомагає футболісту вирішувати ті чи інші життєві труднощі.

«Коли ми росли, батьки навчали нас вірити у Бога. Коли ти молодий, ти цього не розумієш. Протягом усього життя ми продовжуємо проявляти свою віру, тому коли ми стикаємося з різними проблемами, вирішуємо: «На цей раз я збираюся довіритися Богу». І Бог допомагає. Так зміцнюється й зміцнюється моя віра. І я можу бути впевненим у собі, йти кудись, знаючи, що Бог зі мною. Ось чому я часто безстрашний. Я не люблю багато думати. Якщо занадто багато думати про позитивні ситуації, потім негативні ситуації можуть почати проникати в розум та сіяти паніку, потім ти нервуєш і все в такому дусі. Ось чому я вірю в Бога та вірю у себе».

«У мене є на прикметі кілька біблійних віршів, не тільки один – тому я не можу сказати, який з них найбільше мені подобається. Вони допомагають мені у вирішенні проблем щодня. Читання Біблії змінило моє мислення. Це допомагає мені і це добре», – розповідав Сака.

Аліссон

Вік: 31 роки
Громадянство: Бразилія
Клуб: Ліверпуль (Англія)

До 2016 року бразильський голкіпер Аліссон виступав виключно на батьківщині, після чого прийняв запрошення від Роми, і в італійському клубі за два роки перетворився на одного з найкращих воротарів світового футболу. Це призвело до того, що влітку 2018-го Ліверпуль заплатив за бразильця 62,5 мільйони євро, завдяки чому Аліссон став другим у списку найбільш цінних воротарів в історії світового футболу за сумою виплаченої компенсації колишньому клубу.

У Ліверпулі Аліссон швидко освоївся, і вже допоміг «червоним» досягти серйозних висот – зокрема, виграти Лігу чемпіонів у 2019-му, англійську Прем'єр-лігу, клубний чемпіонат світу та Суперкубок УЄФА у 2020-му.

Але зірковий статус зовсім не запаморочив голову Аліссону. Як і багато бразильців, цей воротар є дуже побожною людиною, яка часто у своїх соціальних мережах ділиться з підписниками цитатами з Євангелія, а у 2019-му році, коли йому вручали Трофей Лева Яшина, він публічно висловив свою подяку Богові за те, що той допомагав йому на цьому шляху та всіляко сприяв успіхам.

Відомо, що Аліссон, як і його дружина, є парафіянами євангелічної церкви Хіллсонг, в якій у 2020 році обряд хрещення пройшов тепер вже екс-партнер голкіпера по Ліверпулю Роберто Фірміно.

До речі, після хрещення Фірміно Аліссон написав окремий пост, в якому ще раз подякував Ісусу Христу за участь у процесі та здатність допомогти другові: «Те, що Бог зробив для нас вночі 14 січня 2020 року, ми ніколи не забудемо. Я все ще втрачаю мову, щоб описати любов Ісуса! Дуже радий, що брав участь у такому моменті, хрещенні людини, яку я так сильно люблю. Дуже дякую, Ісусе, я люблю тебе».

Роберто Фірміно

Вік: 32 роки
Громадянство: Бразилія
Клуб: Аль-Ахлі (Саудівська Аравія)

За свою кар'єру в Європі Роберто Фірміно встиг виграти багато престижних турнірів: Лігу чемпіонів, чемпіонат Англії, клубний чемпіонат світу, Суперкубок УЄФА. Бразилець демонстрував видатну результативність та самовіддачу на полі, завдяки чому протягом восьми років виступав за Ліверпуль та був одним з улюбленців тамтешніх уболівальників. Однак з літа 2023-го Фірміно виступає у Саудівській Аравії за Аль-Ахлі, що не завадило йому залишитися відданим послідовником християнської віри.

Як вже було згадано вище, Фірміно був охрещений у 2020-му, а влітку нинішнього року футболіст був посвячений у євангелістські пастори. Церемонія відбулася в останній день червня у рідному для Роберто бразильському місті Масейо. Там Фірміно разом із дружиною та двома священиками три роки тому заснували та збудували церкву Манах, де й пройшла церемонія.

«Церкві Манах виповнилося три роки. Який незабутній вечір! Ця церква народилася у серці Божому, і ми надзвичайно вдячні за привілей бути свідками всього, що зробив Господь».

«Біблія говорить у посланні до Ефесян 3:20: «Слава Богу, який може своєю силою, яка діє в нас, зробити незрівнянно більше, ніж те, про що ми можемо молитися й мріяти. Слава йому в церкві і в Ісусі Христі на всі покоління і на віки вічні». Вся річ у його силі, оскільки нашої заслуги у цьому немає. Нашою метою ніколи не було відкрити церкву чи отримати церковний сан. Бог це добре знає. Після нашої зустрічі з Христом у наших серцях горить пристрасне бажання... аби люди знали про цю любов, яку ми познали. Тепер ми маємо інше бажання та відповідальність – бути пастирями за наказом Божого серця і працювати на благо Царства».

«Сьогодні ми відчуваємо надмірне збентеження, коли бачимо, наскільки велика милість Божа до нас. Він справді вибирає те, що здається неймовірним! Дякую Тобі, Ісусе. Дякую вам, отець Хайро та мати Кейла, за те, що підштовхували нас і вірили в нас», – написав Фірміно.

Михайло Мудрик

Вік: 23 роки
Громадянство: Україна
Клуб: Челсі (Англія)

Михайло Мудрик є однією з головних футбольних зірок сучасної України. Простий хлопець із Краснограду Харківської області завдяки своєму видатному таланту та самовідданій праці зміг дістатися на саму вершину світового футболу – перейти з Шахтаря до Челсі, принагідно давши змогу донецькому клубу отримати фінансову компенсацію у 70 мільйонів євро.

Втім, усі, хто знає Мудрика особисто, продовжують стверджувати, що він залишається самим собою – спокійним та дуже віруючим хлопцем. Відомо, що на тілі Михайла є безліч татуювань, й це є такою собі даниною нинішній моді, але головним із них сам вінгер називає лишень одне: «Перше татуювання я зробив у 16 ​​років на шиї – це «only Jesus». У всіх моїх тату є сенс, але в «only Jesus» головний сенс. Це тату найголовніше».

Також на грудях гравця набиті слова молитви: «Дорогий Бог, якщо я сьогодні втрачу надію, будь ласка, нагадай мені, що твої плани кращі, аніж мої мрії».

Сам Мудрик неодноразово відкрито погоджувався говорити на тему релігії, наголошуючи, що вона займає у його житті найважливіше місце: «Яке місце у моєму житті займає релігія? Найвище. Для мене це найбільша частина життя. Можливо, без Божої допомоги у футболі нічого не виходило б. До віри в Бога мене привела бабуся. Мені було 8-9 років. У дитинстві я дуже боявся темряви. Я пам'ятаю, коли засинав мені часто снилися кошмари. Ми приїхали до бабусі, я все їй розповів. Вона добре вишивала картини різні, хусточки. І вона подарувала мені картину, яку вишила власноруч, як мені здається, іконку мого ангела-охоронця Михайла. Сказала: «Коли лягаєш, кажи: «В ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь». Перехрестись, лягай спати і не бійся». З того моменту я так почав робити і мені стало легше. З того моменту все почалося. Років у десять я прочитав дитячу Біблію».

Також Мудрик давав зрозуміти, що його віра – це зовсім не прагнення сподобатися публіці, як запевняють деякі недоброзичливці. Втім, Михайло, як і належить християнинові, завжди наголошує, що кожен вільний сам робити свій вибір і згодом нести за нього відповідальність.

«Деякі люди сприймають, що це показуха, образ для публіки. Але вони не знають, що я відчуваю до Бога, чому постійно говорю про нього. Тяжко судити про людину, якщо ти бачиш лише її Instagram. Навіть проживши рік із людиною, її складно повністю впізнати. Тим більше, зрозуміти такі погляди. Я хочу це людям донести, але кожен має право робити свій вибір», – казав Мудрик.

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк без особливих шансів програла Гофф та завершила виступи в Ухані
Теніс | 10 жовтня 2024, 07:10 19
Костюк без особливих шансів програла Гофф та завершила виступи в Ухані

Марта у двох сетах поступилася Коко у 1/8 фіналу хардового турніру WTA 1000 у Китаї

Костюк без боротьби вийшла до 1/8 фіналу супертурніру в Ухані
Теніс | 09 жовтня 2024, 11:05 22
Костюк без боротьби вийшла до 1/8 фіналу супертурніру в Ухані

Марті не довелося грати проти Аманди Анісімової

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ron Noiill
Новини про цю небінарну істоту, вже перетворились на якесь знущання над здоровим глуздом.
Oleha1987
Жаль вас невіруючих
LexХХХ
Відсталі створіння. 
Цих релігій було уйма на протязі всього існування людства, і скільки ще буде😱 А саме християнство - є старо-євреською  сектою, яку імператор Костянтин в 4-у віці н.е. "легалізував"
yuravk72
Угу, несуть... Он Ломаченко і Усик так гарно несуть... Фігню про віру.
Nick.Grabowski
Мудрик та християнство - це десь як би елітна ескортниця (юфлієнсерша) читала лекції про сімейні цінності або якийсь мажор розказував молоді про правильне життя. 
Носієм та меценатом "християнства" в росії є мерзотник, брехун та виродок путін.
Але в реальності путінські раби (російське суспільство, яке вважає себе християнським) - бідне, відстале, дике, зазомбоване. Скільки "любові та віри" у путіна в "християнську" справу. Таке розвинене "християнське" суспільство побудував колишній комуняка та кгб-істи вовка путін.
Носієм "християнства" в Україні (серед багатьох подібних) є брехливий, жадібний та лицемірний порошенко (єврей по матері). Зеленський (єврей) теж дуже любить та турбується про християн (гоїв), щодня гоям про це розказує. 
Загалом, імхо, кожен чорт залюбки одягне вбрання християнського священика, на те він і чорт, щоб таке робити.
Кожен сутенер щодня розказує своїм проституткам ... що він їх любить та турбується про них. І більшість проституток вірять своєму сутенеру та його любові (турботі).