Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 червня 2023, 18:56
7419
7

Десять головних розчарувань сезону УПЛ

«Динамо», Ротань, «Металіст» та інші

| Оновлено 27 червня 2023, 18:56
7419
7
Десять головних розчарувань сезону УПЛ
ФК Динамо

На жаль, розчарувань у минулому чемпіонаті України вистачало. Хтось не виправдав надій, комусь планка домагань виявилася надто високою, а хтось став заручником свого его.

У наведеному нижче «реєстрі» ми зафіксували головних, на наш погляд, невдах минулого сезону УПЛ.

10. Ардіт ТОЛІ, «Ворскла»

ФК Ворскла. Ардіт Толі

Чим саме привернув увагу полтавських скаутів цей «самородок» із албанської «Тирани» – одному Богові відомо. За Толі ворскляни сплатили 250 тисяч євро. Але вже після першої гри Ардіта за полтавців стало зрозуміло, що гроші на вітер. З горем навпіл Толі «наскріб» десять матчів за «Ворсклу». Взимку його відправили в оренду до кутаїського «Торпедо».

9. Лукас ТЕЙЛОР, «Шахтар»

ФК Шахтар. Лукас Тейлор

Бразильського захисника Ігор Йовічевіч знав зі спільної роботи у «Дніпрі-1». Саме з ініціативи хорватського наставника «Шахтар» запросив Лукаса Тейлора, який виступав у грецькому ПАОК. Але викуповувати контракт бразильця донеччани не поспішали. І мали рацію: його рівень не відповідав вимогам основного складу. Після зимової перерви Тейлор не провів жодного матчу в УПЛ.

8. Анатолій БЕЗСМЕРТНИЙ, «Львів»

ФК Львів. Анатолій Безсмертний

Колишній тренер «Львова» знову ступив в ту саму воду в дуже складній ситуації. Команда пленталась у хвості турнірної таблиці, під час зимового антракту колектив поповнили майже два десятки нових виконавців. Потрібно було на ходу будувати команду, вносити корективи та набирати очки. Але із жодним із поставлених завдань Безсмертний не впорався. 13 поразок поспіль на чолі «Львова» – такий його підсумок роботи. І безславний виліт із УПЛ.

7. Лукас РАМІРЕС, «Ворскла»

ФК Ворскла. Лукас Рамірес

Ще один досить дивний трансфер «Ворскли». До Полтави молодий бразилець прийшов під час зимового антракту. Скрипник дав можливість центрбеку проявити себе у всій красі. Але краси не було. Навпаки, було дуже багато метушні та помилок. Кінець сезону Рамірес провів у статусі глибокого запасного.

6. Юрій ВІРТ, «Верес»

ФК Верес. Юрій Вірт

У першому колі «Верес» демонстрував непоганий футбол і вважався міцним середняком. Але після зимової перерви команду по-справжньому залихоманило: 11 матчів без перемог. Подейкують, що наставник «червоно-чорних» Юрій Вірт «втратив роздягальню». Можливо, вже тоді потрібно було міняти тренера, але клуб із Рівного довірився наставнику. Вірта вистачило лише на «стики».

5. Макс ВАЛЕФ, «Дніпро-1»

ФК Дніпро-1. Макс Валеф

Бразильський голкіпер – вже сама ця фраза викликає недовіру. Проте дніпряни зі старту сезону зробили ставку на Валефа, якого придбали за сто тисяч євро. Проте перші матчі з Валефом в основі продемонстрували, що й таких невеликих грошей він не вартий. Дуже багато помилявся у простих ситуаціях, не міг просто зафіксувати м'яч. Після чергового ляпу місцем у «рамці» поступився Рибаку.

4. Іван ПЕТРЯК, «Шахтар»

ФК Шахтар. Іван Петряк

Якщо врахувати суму, в яку обійшлося повернення Петряка до рідного клубу (півтора мільйона євро), і користь від його повернення, то вийде великий крен у бік провалу. Йовічевіч бачив Петряка на лівому фланзі. Там, де грав Мудрик. Але й після відходу Михайла до «Челсі» Іван не став гравцем основи. Може, наступного сезону стане?

3. МЕТАЛІСТ

ФК Металіст. Періца Огненович

«Тріпоти, Європо, ми повертаємося» – з такими гаслами «Металіст» повернувся до УПЛ після тривалого забуття. Головним «прапором» повернення харківської команди до еліти вітчизняного футболу був колишній та нинішній президент клубу Олександр Ярославський. Однак після рашистської агресії Олександр Владиленович різко забив на свою іграшку. Настільки, що весь «ліквід» клубу – на чолі з Красніковим, Кучером та провідними гравцями – опинився у «Дніпрі-1». А «Металіст» виявився однією з найслабших ланок УПЛ. Чергового «трепету» Європи від гри «Металіста», напевно, знову доведеться чекати довго.

2. Руслан РОТАНЬ, «Олександрія»

ФК Олександрія. Руслан Ротань

«Олександрія» звільнила Юрія Гуру через незадовільну гру та такі ж результати. Хоча на момент звільнення команда за втраченими очками була третьою. На місце Гури прийшло наше молоде тренерське обдарування Руслан Ротань. На момент приходу Руслана Петровича до команди «Олександрія» мала фору в шість очок над переслідувачами у боротьбі за п'яте місце. Але під чуйним керівництвом «тренера-новатора» команда все розбазарила і пролетіла повз єврокубки.

1. ДИНАМО

ФК Динамо

Перед початком сезону практично всі «прогнозисти» ставили на чемпіонство «Динамо». Мовляв, від масового відтоку легіонерів «біло-сині» постраждали найменше серед своїх конкурентів. Та й резерву у вигляді власних вихованців «Динамо» має вистачити для вирішення найвищих завдань. Але не вистачило. Нічого не вистачило. Луческу чомусь фанатично вірив у деяких гравців, які сподівань не виправдали (Кабаєв, Шепелєв, Бесєдін). З іншого боку, не довіряв молоді і тим, хто «вистрілив» за Шовковського (Андрієвський). Містер переграв сам себе. І вже після першого кола стало зрозуміло, що втрутитися у боротьбу за титул кияни не зможуть. А після проваленого старту другої половини сезону стало зрозуміло і те, що «Динамо» повторить свій найгірший фініш у чемпіонатах країни.

Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Batya
Майже адекватно
-PhoeniX-
Вирт тут лишний. Нельзя на него валить всю вину за вторую половину сезона. Очевидно, что ему палки в колеса вставляли, не столько боролся на футбольном поле, сколько за его пределами.
И с Петряком очевидно: его брали на лавку, он на ней и отсидел (пока не был травмирован). В целом, чего и ожидалось. Поэтому назвать его "разочарованием" явное преувеличение - от него особо ничего и не ждали
Злий Глобинець
Траоре так, ніяк не виправдав очікувань.
avk2307
По делу.
Я б Траоре еще туда добавил вместо неизвестного албанца.
Bimbа Joe
Почему автор считает что не бывает классных бразильских кипперов? Дида, Аллисон, Эдерсон. Не?
luceorius
 А судді де?
Муґунот Уух
ну хоть где-то первые