Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 червня 2023, 14:48
7610
7

Десять головних відкриттів сезону УПЛ

Під проводом «Зорі»

| Оновлено 15 червня 2023, 14:48
7610
7
Десять головних відкриттів сезону УПЛ
ФК Зоря. Едуардо Герреро і Володимир Бражко

Немає лиха без добра. Після агресії росії до нашої країни вітчизняний футбол пережив небачений досі відтік легіонерів. І дуже кваліфікованих у тому числі. Чемпіонат країни просів, і з цим не посперечаєшся. Але в той же час в УПЛ з'явилося багато цікавих виконавців, які раніше були або на других ролях, або взагалі на «далеких селах».

Ми вибрали для вас десять найцікавіших, на наш погляд, відкриттів сезону, що щойно завершився.

10. Василь КРАВЕЦЬ, «Ворскла»

ФК Динамо. Василь Кравець

Кваліфіковані флангові захисники – «товар» рідкісний у нашому чемпіонаті. На оборонця іспанського «Леганеса» претендував «Шахтар», але Кравець вибрав «Ворсклу». У команді Скрипника відразу став основним. Йому на відкуп було віддано весь лівий фланг. За потреби грав і на правому фланзі захисту. Забив три голи, віддав три результативні передачі.

9. Рифет КАПІЧ, «Кривбас»

ФК Кривбас. Ріфет Капіч

До команди Вернидуба Капіч прийшов у статусі вільного агента. Цього півзахисника наставник криворіжців знав зі спільної роботи у «Шерифі». Боснієць повністю виправдав надії: став не лише лідером колективу, а й бомбардиром та футболістом, який веде гру. Його контракт був розрахований на рік, але після успішної гри «Кривбас» продовжив угоду з Капічем ще на один сезон.

8. Владислав ВАНАТ, «Динамо»

ФК Динамо. Владислав Ванат

Єдина по-справжньому світла пляма нинішнього «Динамо». Влад довгий час був резервною опцією для Луческу у виборі форвардів. Але після масової міграції у таборі «біло-синіх», Ванат застовпив за собою місце основного нападника. 12 забитих м'ячів у 25 матчах, і лише один із пенальті: дуже непогана статистика молодого форварда.

7. Олександр ЗУБКОВ, «Шахтар»

ФК Шахтар. Олександр Зубков

Вже досвідчений півзахисник, добре відомий за мірками УПЛ. Проте відомий тим, що свого часу не зміг закріпитись у «Шахтарі». Закріпився у «Маріуполі», де був лідером. Був лідером і у «Ференцвароші» Сергія Реброва. За трансфер Зубкова «гірники» виклали два мільйони євро – дуже добрі гроші за нинішніх часів для нашого футболу. Але Зубков виправдав вкладені в нього кошти. Навесні він став одним із лідерів команди. Його внесок у чемпіонство «Шахтаря» відчутний.

6. Едуардо ГЕРРЕРО, «Зоря»

ФК Зоря. Едуардо Герреро

Чергова трансферна знахідка «Зорі». І саме – ван Леувена. Тренер луганців добре знав Герреро по спільній роботі в тель-авівському «Маккабі», тому не ризикував, запрошуючи до УПЛ. Панамець влився в нову команду без розгойдування. Відразу почав забивати, роздавати результативні передачі. Один із небагатьох у нашому чемпіонаті, хто здатний на вдалий дриблінг.

5. Данило АЛЕФІРЕНКО, «Чорноморець»

ФК Чорноморець. Данило Алефіренко

А ось у цьому випадку «Зоря» прогадала. Права на Алефіренка належать луганському клубу, але у луганському клубі перспективи молодого форварда не розгледіли. І віддали в оренду до «Чорноморця». У команді Григорчука Данило розкрився як забивний і майстерний нападник. Дев'ять забитих м'ячів у 19 матчах – дуже солідний показник для вчорашнього резервіста.

4. Олександр САПУТІН, «Зоря»

ua-football. Олександр Сапутін

Основний воротар «Зорі» Мацапура травмувався, і ван Леувен був змушений зробити ставку на молодого Сапутіна. І 19-річний кіпер не підкачав. Дев'ять сухих матчів із 15-ти – дуже гідний результат для дебютанта УПЛ. Цілком можливо, що тепер саме Сапутін стане основним воротарем луганців.

3. Таулянт СЕФЕРІ, «Ворскла»

ФК Ворскла. Таулянт Сефері

За «безрідного» македонця «Ворскла» заплатила півмільйона євро. І одразу ж потрапила під принизливий вогонь критиків. Мовляв, вочевидь переплатили. Але Сефері дуже швидко осоромив скептиків, ставши не лише основним виконавцем команди Скрипника, а й головним бомбардиром команди (з 13 голами). А ще він – найрезультативніший легіонер сезону.

2. Володимир САЛЮК, «Чорноморець»


ФК Черноморець. Володимир Салюк

Одне з головних відкриттів сезону, що завершився. В осінній частині чемпіонату Салюк був не настільки помітним, але після зимової паузи розкрився як справжній майстер. І це при тому, що хлопцю лише 20 років, і грає він у центрі захисту. Напевно, наші гранди вже готують пропозиції «морякам» щодо трансферу їхнього центрбека.

1. Володимир БРАЖКО, «Зоря»

ФК Зоря. Володимир Бражко

Був непотрібним у «Динамо», але в «Зорі», куди його віддали в оренду, зумів заявити про себе на повний голос. Цікаво, що саме у ворота своєї рідної команди Бражко забив свій перший гол в УПЛ. Після того, як Назарина пішов до «Шахтаря», Бражко став головною дійовою силою луганців у центрі поля. Майстер ударів здалеку, стандартів, чудово бачить поле та непоступливий у єдиноборствах. Після закінчення сезону повернувся до «Динамо».

Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Фанькин кот
Два лега ещё - Доминго Бланко и Бадибанга. Тоже неплохо феерили.
avk2307
Я б рядом с Зубковым Русина еще поставил.
VBOLYUVALNIK
Сефері здається з Албанії а не з Македонії
alex belogubko
ЧО надо усилятся Хобленко-Наумец-Прядун-Бугай  и хорошего голкипера