Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 16 червня 2023, 02:05
10438
1

Джокер на столі. Іспанія виборола путівку до фіналу Ліги націй в Італії

Підопічні Роберто Манчіні жодним чином себе не показали в другій половині матчу

| Оновлено 16 червня 2023, 02:05
10438
1
Джокер на столі. Іспанія виборола путівку до фіналу Ліги націй в Італії
Getty Images/Global Images Ukraine

Плей-оф Ліги націй УЄФА, що проводиться в форматі «фіналу чотирьох», є доволі швидкоплинним міні-турніром, тому за розвитком подій у ньому ще потрібно встигати стежити. Господарі цьогорічних змагань, нідерландці, за добу до цього пролетіли повз фінальне протистояння за підсумком овертаймів проти національної команди Хорватії (2:4), тож саме чинні «бронзові» призери чемпіонату світу очікували від другої півфінальної пари ім’я не тільки переможця, а й свого майбутнього суперника за вирішальною грою.

А ось хто сильніше – Іспанія чи Італія – двом південноєвропейським збірним ще потрібно було визначити на полі домашнього стадіону «Твенте» в Енсхеді звітного вечора. Останній раз дві провідні футбольні країни Старого Світу з’ясовували стосунки на «дорослому» рівні також у рамках плей-оф Ліги націй, і також робили це на стадії півфіналу, а «Фурія Роха» здобула тоді перемогу (2:1). Проте цього разу іспанці вже виступали на чолі з Луїсом де ла Фуенте, тоді як «Скуадра Адзурра» була дуже розлюченою від непотрапляння на черговий чемпіонат світу, тож прагнула сатисфакції.

Для тих уболівальників, хто є прихильником швидкої гри без особливої завбачливості від обох команд, звітне протистояння пасувало якнайкраще. Іспанці відкрили гру не тільки потужним пресингом на чужій половині, а й дуже швидким голом уже на третій хвилині, коли Піно змусив помилитись досвідченого Бонуччі в центральній зоні, після чого спокійно переграв Доннарумму ударом у правий кут.

Тоді дійсно трохи пощастило команді Роберто Манчіні, що не довелось довго шукати в собі сили на належну відповідь, адже вже на десятій хвилині Дзаньоло дуже підступним прострілом злету на лівому фланзі штрафного поцілив у руку Ле Норману, яку той необачно залишив витягнутою вбік від себе. І допоки захисник вибачався за невдалу дію в першому матчі за збірну перед партнерами, більш досвідчений Іммобіле прицільно пробив із пенальті в лівий нижній кут.

Два дуже швидких голи дозволили командам і надалі пропагувати агресивний футбол з обох боків, від чого, звісно, вигравали ще й пересічні вболівальники. Нудьгувати дійсно не доводилось, адже на 21 хвилині італійці здійснили ще один випад на чужі ворота під час закидання Жоржиньйо з глибини на хід Фраттезі, який так і не зміг перехопити Альба, але суперник при цьому був в офсайді, тож удар поміж ніг Сімону не мав жодного сенсу.

Цей момент дав «Скуадрі Адзуррі» трохи впевненості, тоді як «Фурію Роха» змусив замислитись над щільністю гри позаду. Хоча навряд чи в цьому була потреба, адже план Роберто Манчіні взагалі не спрацював. Добре, якщо Італія після перерви перетинала центральну лінію з м’ячем хоча б раз на десять хвилин, тоді як біля воріт Доннарумми постійно траплялись негаразди.

Залишалось лише забивати, а з цим у Іспанії були суттєві проблеми, допоки на полі перебував Альваро Мората. Нападник залишив за собою два невикористанні відмінні моменти, після чого його нарешті замінили на Хоселу, який за нинішнього керманича наче взагалі не потребує часу для адаптації на полі за ходом протистояння. 12 хвилин? Добре, вистачить і п’яти. Родрі на 88 хвилині пробивав із пів кола перед штрафним, захисники якось блокували, але відскок так і не дійшов до Доннарумми, адже Хоселу вискочив на м’яч першим.

Таким чином у фіналі Ліги націй УЄФА Хорватія зіграє проти збірної Іспанії в неділю, 18 червня, о 21:45, тоді як на Італію очікуватиме матч за третє місце проти Нідерландів, що розпочнеться о 16:00.

Ліга націй УЄФА. Півфінал.

Іспанія – Італія - 2:1

Піно, 3, Хоселу, 88 – Іммобіле, 11 (пен.)

Альба, 45, Гаві, 57, Мората, 82 – Іммобіле, 38, Дзаньоло, 90+3

Іспанія: Сімон – Альба, Лапорт, Ле Норманн, Навас – Меріно (Руїс, 74), Родрі – Піно (Фаті, 74), Гаві (Каналес, 68), Родріго (Асенсіо, 46) – Мората (Хоселу, 83).

Італія: Доннарумма – Ачербі, Бонуччі (Дарміан, 46), Толой – Спінаццола (Дімарко, 46), Жоржиньйо (Крістанте, 61), Фраттезі (Верратті, 76), Барелла, Ді Лоренцо – Іммобіле (К'єза, 61), Дзаньоло.

Арбітр: Славко Вінцич (Словенія).

Стадіон: «Гролс Весті» (Енсхеде, Нідерланди).

ІСПАНІЯ - ІТАЛІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 28°C

Події матчу

88’
ГОЛ ! М'яч забив Хоселу (Іспанія).
11’
ГОЛ ! З пенальті забив Чіро Іммобіле (Італія).
3’
ГОЛ ! М'яч забив Єремі Піно (Іспанія).
Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Рангнік відмовився очолювати Баварію
Футбол | 02 травня 2024, 12:17 0
Рангнік відмовився очолювати Баварію

Німецький спеціаліст продовжить працювати у збірній Австрії

Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина
Футбол | 02 травня 2024, 06:35 6
Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина

1 травня «Боруссія Д» обіграла парижан 1:0 у першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
igor shmuylo
После такой игры испании, плевать хочется. Во втором тайме вообще нечего ее показали . И тут просто Италии не повезло .в финале буду болеть  за Хорватию.