Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 червня 2023, 19:03
15162
50

Черкаси – уперше в УПЛ. ЛНЗ переміг Інгулець

Клуб з Петрового провалив перший тайм і вилетів до Першої ліги

| Оновлено 14 червня 2023, 19:03
15162
50
Черкаси – уперше в УПЛ. ЛНЗ переміг Інгулець
ФК «ЛНЗ»

Перший поєдинок цих команд, який відбувся 10 червня на домашньому стадіоні «Інгульця», завершився внічию з рахунком 1:1. Він пройшов у рівній та силовій боротьбі. Обидві команди не хотіли ризикувати, тому матч був далеко не видовищний: футболісти майже не створювали гольових моментів. Згідно з регламентом, у плей-оф УПЛ за рівної кількості забитих голів за підсумками двох матчів перевагу отримує команда, яка забила більшу кількість м'ячів на чужому полі. Отже, перед зустріччю у відповідь невелика перевага була на боці «ЛНЗ».

Ця обставина мала стати стимулом для активності «Інгульця» в атаці. На початку матчу так і було. Перші 5 хвилин були за командою з Петрового. Однак потім «ЛНЗ» перехопив ініціативу і до кінця тайму контролював ситуацію на полі. Черкаська команда грала гостріше в атаці та надійніше в обороні. Логічним підсумком першої половини зустрічі стала перевага «ЛНЗ» у два м'ячі.

Перший гольовий момент підопічні Олександра Ковпака створили вже на 9-й хвилині. Тищенко в центрі штрафного майданчика отримав передачу з лівого флангу і завдав удару приблизно з десяти метрів, але Паламарчук ногою відбив м'яч! На 17-й хвилині «ЛНЗ» вийшов уперед. Футболісти «Інгульця» втратили м'яч поблизу свого штрафного майданчика, Тищенко віддав пас ліворуч на Савіна, який точно пробив у кут воріт! На 30-й хвилині господарі подвоїли перевагу. Після розіграшу кутового Савін виконав сильний крос у штрафний майданчик, Коробенко в падінні намагався вибити м'яч, але зрізав його у власні ворота.

«Інгулець» за весь перший тайм створив лише один гольовий момент. Сталося це вже за рахунку 0:2. Після навісу з флангу Козак вдало зіграв на підборі у штрафному майданчику «ЛНЗ», відпасував на Козиренка, який пробив приблизно з 12 метрів, але м'яч полетів вище воріт.

У другій половині зустрічі ситуація на полі кардинально змінилася. Перевагою володів «Інгулець», якому відступати вже не було куди. Команді з Петрового вдалося швидко скоротити відставання у рахунку. На 51-й хвилині Запорожець із кутового закрутив м'яч у ближній кут воріт, голкіпер відбив, але Сітало був першим на добиванні. Нападник з'явився на полі лише після перерви і майже одразу відзначився результативним ударом.

«Інгулець» продовжив атакувати. Біля воріт «ЛНЗ» постійно відчувалося напруження, але захисники та голкіпер досить успішно справлялися з атакувальними діями опонентів. Не забували підопічні Ковпака і про контратаки, але вони були не такими небезпечними, як у першій половині зустрічі. На полі було багато боротьби. У другому таймі команди фолили набагато частіше, ніж у першому, через що темп гри був рваним.

На 77-й хвилині Сітало мав хороший шанс залишити свою команду в УПЛ. Нападник отримав м'яч на лінії воротарського майданчика, однак у боротьбі із захисником Тарасенком не зміг завдати удару по воротах. На 81-й хвилині Самойленко врятував свою команду, коли кінчиками пальців перевів на кутовий м'яч, який летів під поперечину.

На 88-й хвилині футболісти «ЛНЗ» мало не зняли всі питання про переможця. Шестаков на швидкості наздогнав м'яч біля лицьової лінії і зробив передачу у штрафний майданчик – Нич пробив головою зблизька, але м'яч полетів повз ворота.

На останніх хвилинах матчу гравці «ЛНЗ» не дозволили гостям організувати штурм воріт. Підопічні Ковпака успішно діяли у відборі м'яча на чужій половині поля, а також не гребували затягуванням часу. У підсумку «ЛНЗ» переміг і вийшов до УПЛ. Черкащина вперше буде представлена в «елітному» дивізіоні чемпіонату України.

Українська Прем'єр-ліга. Перехідні матчі. Гра у відповідь.

«ЛНЗ» – «Інгулець» – 2:1

Савін (17), Коробенко (30, автогол) - Сітало (51)

Тищенко (25), Савін (60), Бойко (68), Шестаков (70), Норенков (90+4), Самойленко (90+5) - Козиренко (41), Козак (55), Лупашко (68, в.о. головного тренера), Кравчук (89).

Тищенко (90+1, друге попередження).

«ЛНЗ»: Самойленко, Норенков (Синьогуб, 90+4), Муравський (Тарасенко, 54), Лопирьонок, Солдат, Тищенко, Бойко, Копил (Шестаков, 54), Савін (Нехтій, 71) Хамелюк, Галенко (Нич, 54).

«Інгулець»: Паламарчук, Ковальов, Козиренко (Сітало, 46), Кучеренко, Смоляков, Кухарук (Кравчук, 46), Клименко, Коробенко (Сидоренко, 79) Козак (Одарюк, 81), Запорожець, Марусич (Резепов, 75).

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).

Стадіон: «Черкаси-Арена» (Черкаси).

ЛНЗ - ІНГУЛЕЦЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(113)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Інтер Маямі – Нью-Йорк Ред Буллз – 6:2. Відео голів та огляд матчу
Футбол | 05 травня 2024, 10:14 0
Інтер Маямі – Нью-Йорк Ред Буллз – 6:2. Відео голів та огляд матчу

Луїс Суарес оформив хет-трик, Ліонель Мессі зробив 5 асистів

Гол і асист Довбика, шедевр від Порту. Жирона знову здолала Барселону
Футбол | 04 травня 2024, 21:31 89
Гол і асист Довбика, шедевр від Порту. Жирона знову здолала Барселону

Команда Мічела достроково виборола путівку до Ліги чемпіонів

Коментарі 50
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
отлично
у ЛНЗ хорошая финансовая база, играть будут в Черкассах.
это лучше чем колхоз Поворознюка
serhiy
Заслужено ! Вітаю ЛНЗ !
suforza1921
Чудово, що цього пихатого борова з сумнівним інтелектом і дешевими
хамськими понтами опустили. Нехай ЛНЗ це заводська команда, нехай із передмістя навіть, але
де-факто вона представляє славетне козацьке місто, а не якийсь колгосп. Браво,
Черкаси!
Remark
Коробке передач кармой воздалось то, что они заслужили!
ЛНЗ с проходом! Удачи в новой лиге!
20052011
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Український Крим
Рука Гордона)
Иван Качура
Молодці 👏 
hanter83
ЛНЗ КРАСАВЧИКИ
Сурок № 4
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
antt
Таке собі центрально-українське дербі. Результат якого в пфл з кіровоградськоїї  області залишиться один клуб що й логічно, а не два, а в сусідній черкаській області буде свій представник.
Springfield
Какие Черкассы?  Село Лебедин. Черкассы был Днепр, да сплыл.  Теперь в УПЛ будет 3 села!  Минай, Ковалёвка и Лебедин. 
 И откуда тот Лебедин? 
 Летом 2021 года клуб прошёл аттестацию для участия во Второй лиге чемпионата Украины.  Первую игру на профессиональном уровне команда провела в Киеве, 25 июля 2021 года, где со счётом 2:1 уступила местному «Левому берегу».    Осеннюю часть своего первого сезона среди профессиональных клубов команда завершила на третьем месте своей группы.   24 февраля 2022 года началось вторжение российских войск в Украину, в связи с чем чемпионат 2021/2022 был досрочно завершён.  
 Следующий сезон «ЛНЗ» начал уже в первой лиге.
Zanregent
Поворзнюк матерится поди)) А как же мы без Ингульца теперь?
R1d3r
Молодцы, ЛНЗ. Хотя и болею за "Днепр" Черкассы, которого сейчас, увы, нет, но ЛНЗ тоже буду желать успехов в УПЛ,
ALKOSruLKA
Лебедин вперше в УПЛ...
8number
Ого скільки тут жителів Черкас 🙂 Це ще одні Карпати намічаються здається. Але, в цілому, добре. Бо я за ці важкі роки ще жодного фана Інгульця в живу не бачив 😀. 
Сподіваюсь доходи власників зараз не тільки від насіння, бо фермерство як не крути без капіталу та дуже залежне від…погоди, як і доля таких колективів.
BekXan
ЛНЗ використали свій шанс.
Максим Колісник
Черкаси вийшли в УПЛ тоді футбол в Україні майже зник) Іронія
ALKOSruLKA
агент кремля Гордон всі бабки судами витрусив з фермера
Выталкиватель парашутистов
Накрылись медным тазом мечты тысяч петровцев о том, что они увидят воочию Реал Мадрид на своем стадионе в игре группового раунда ЛЧ....Этот жирный боров клялся, что так и будет... Сдулся мошенник...Скоро должны пригласить с вещами на выход...