Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 11 червня 2023, 10:20
18248
99

Є требл. Манчестер Сіті переміг Інтер у фіналі Ліги чемпіонів

Команда Пепа з боєм нарешті завоювала довгоочікуваний «вухастик»

| Оновлено 11 червня 2023, 10:20
18248
99
Є требл. Манчестер Сіті переміг Інтер у фіналі Ліги чемпіонів
Getty Images/Global Images Ukraine

Признайтеся - ви не надто слідкували за шляхом міланського «Інтера» в цій Лізі чемпіонів? Груповий етап, «Порту», «Бенфіка» - так, огляди можна було подивитися, але завжди знаходилися цікавіші матчі, які можна запланувати собі для перегляду. Хіба дербі в півфіналі з «Міланом» нейтральні вболівальники у переважній більшості дивилися, але, мабуть, значну роль у цьому відіграла стадія.

Інша справа - «Манчестер Сіті». Там було що дивитися - пентра-трик Холанда при погромі «Лейпцига», винос «Баварії», ефектний реванш за минулорічний виліт в матчах з «Реалом». Та й по грі англійці виглядають вражаюче, тому практично всі перед матчем вважали «Ман Сіті» явним фаворитом. Тут все було очевидно - Пеп нарешті мав виграти свій титул з манчестерською командою, оскільки його практично ідеальним командам завжди перешкоджала якась дрібниця в попередні роки - то відеоповтор з «Тоттенхемом», то молодий Мбаппе в матчах з «Монако», то невистачання кількох хвилин минулого року в півфіналі, то дивне рішення Гвардіоли поставити Стерлінга в основу на фінал з «Челсі»...

Стартові склади виглядали прогнозованими, питання якщо й були, то незначні - Вокер чи Аканджі, Лукаку чи Джеко, чи гратиме Мхітарян? Жодне з цих рішень не виглядало б нелогічним, тому тренери нічим не здивували.

Getty Images/Global Images Ukraine

Очікувалося, що «Манчестер Сіті» просто забере м'яч під свій контроль і змусить грати «Інтер» у свій футбол, що стане вироком команді Індзагі. Але такого не сталося. Чи то магія фіналу зробила своє, чи надмірна мотивація, чи недооцінка, але гравці «Сіті» були в командних діях не схожі самі на себе. Про що можна говорити, коли перший удар в площину відбувся аж на двадцять сьомій хвилині - де Брюйне вивів Холанда на удар зліва з гострого кута й Онана врятував свою команду.

До цього на полі були відверті «шахи». З небезпечних моментів можна згадати хіба удар Бернардо Сілви з правого кута воротарського у дальню дев'ятку на виконання - мимо, а також спроба Барелли з центра поля перекинути Едерсона - дуже невдало.

Мабуть, головною подією в таймі стала травма де Брюйне. Вищезгаданий пас на Холанда Кевін віддавав вже з пошкодженням, яке отримав на рівному, здавалося б, місці незадовго до цього. Як і два роки назад, бельгієць не дограв фінал через травму - його замінив Фоден.

Тайм другий виявився набагато цікавішим. На полі з'явився (не на старті тайму, та все ж) Лукаку, який став одним з найпомітніших гравців матчу. Він міг забивати відразу ж, якби отримав м'яч на порожні ворота, але Лаутаро Мартінес вирішив бити самому. Ромелу ще довго не розумів, чого йому партнер не віддав пас.

Активна боротьба тривала, але не в штрафних, до шістдесят восьмої хвилини. Тоді рахунок був відкритий - Аканджі віддав пас врозріз на Сілву, той справа від лицьової віддав пас на набігаючому Родрі. Іспанець метрів з 15 бив і сильно, і з підкруткою - удар у правий кут відбити Онана шансів не мав.

Getty Images/Global Images Ukraine

І знову на полі був помітний Лукаку. Так вийшло, що в одній атаці міг двічі забивати Дімарко після провалу англійського захисту, але спершу влучив навісним ударом головою в перекладину, а на добиванні - в бельгійського форварда.

Міг закривати всі питання Фоден, але не реалізував вихід сам на сам. А далі на поле вийшов Мхітарян і гра перевернулвся. Генріх забрав нитки управління грою в свої ноги і його команда затисла «Сіті» біля його воріт.

І знову Лукаку виявився в центрі уваги не так, як йому хотілося. Як він на дев'яностій хвилині не забив впритул ударом головою - відомо хіба що Едерсону. Момент був дуже вражаючим, вболівальники «Інтера» довго не могли повірити, що м'яч не в сітці.

Getty Images/Global Images Ukraine

Едерсон ще раз виявився на висоті - фінальний штурм закінчився кутовим, після якого бразилець здійснив феноменальний сейв і витягнув м'яч з-під перекладини. Після цього пролунав свисток.

1:0 - «Манчестер Сіті» здобув заповітний кубок Ліги чемпіонів, Пеп Гвардіола нарешті виграв ЛЧ не з «Барселоною». Щоправда, якби сьогодні показав себе Холанд, то міг би значно покращити свої шанси на Золотий М'яч, а так після невиразного матчу невідомо, чи зможе він виграти конкуренцію в Мессі.

Але то справа днів далеких, а сьогодні «синій» «Манчестер» не спатиме цілу ніч.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Ліга чемпіонів. Фінал.

«Манчестер Сіті» – «Інтер» – 1:0.

Родрі, 68.

Холанд, 90+2, Едерсон, 90+4 - Барелла, 59, Лукаку, 83, Онана, 90+2.

«Манчестер Сіті»: Едерсон, Аке, Рубен Діаш, Аканджи, Родрі, Стоунз (Вокер, 82), Гріліш, Гюндоган, де Брюйне (Фоден, 36), Бернарду Сілва, Холанд.

«Інтер»: Онана, Бастоні (Гозенс, 75), Ачербі, Дарміан (д'Амброзіо, 84), Дімарко, Чалханоглу (Мхітарян, 84), Брозович, Барелла, Думфріс (Белланова, 75), Джеко (Лукаку, 57), Мартінес.

Арбітр: Шимон Марциняк (Польща)

Стадіон «Ататюрк» (Стамбул, Туреччина)

МАНЧЕСТЕР СІТІ - ІНТЕР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

68’
ГОЛ ! М'яч забив Родріго Ернандес (Манчестер Сіті).
Оцініть матеріал
(127)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Матч Дніпро-1 – Динамо перервано на 14-й хвилині
Футбол | 27 квітня 2024, 13:22 0
Матч Дніпро-1 – Динамо перервано на 14-й хвилині

У Дніпрі повітряна тривога, поєдинок проходить на «Дніпро-Арені»

Як Перес відреагував на гру Кепи, який вийшов замість Луніна за Реал
Футбол | 27 квітня 2024, 07:56 0
Як Перес відреагував на гру Кепи, який вийшов замість Луніна за Реал

26 квітня королівський клуб обіграв «Реал Сосьєдад» 1:0

Коментарі 99
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Nordenus
Эдерсону нужно памятник поставить рядом со стадионом Сити, затащил этот финал!
Макс Максов
Заслужено, хоча Інтер заслужив на екстра тайми!
VAR
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Tasha19
Заслужена перемога Ман Сіті. А Інтер подарував інтригу цьому фіналу.
Злий Глобинець
Гвардіола заслужив. Бо МанСіті - це його команда, яку він власноручно "зліпив".
Romjkee
Це що виходить, Італія програла три з трьох фіналів єврокубків? 
nick07
Не можна сказати що МС виграв впевнено, в кінці могли цілком програти, але все-таки, враховуючи турнірну сітку, то МС більше заслужив на перемогу
Tasha19
Так, Ман Сіті витратили багато на трансфери, але хіба в сучасному футболі можна побудувати топ клуб без грошей? І оці всі розмови про клуб без історії, Ман Сіті зараз пишуть свою історію, виграють 5 АПЛ за 6 сезонів, виграють ЛЧ. Гвардіола робить команду за якою цікаво спостерігати.
Александр Шевченко
Эдерсон игрок матча по любому. Если бы не он, то овер был бы сто пудов. Так шо правильно, целуйте его там во все места)) Заслужил
Обсервер Влад
Інтер награв на свій гол, МС відскочив знатно
Sunrise
Заслуженно! Наконец-то)
Интер тоже был неплох, играли в свой футбол, шансы имели.
Луганчанин
Сити победил. Тяжело, с фактом, можно сказать с мучением. У Интера моментов было больше. Их жаль. Инзаги, как тренер, заявил о себе очень сильно. Это по игре. Теперь попробую спрогнозировать следующий сезон лиги чемпионов. Реал - большая перестройка после ухода лидеров. Да и форварда типа Мбапе они не подписали. Их игра в следующем сезоне под большим вопросом. Барса - финансовый кризис не испарился. Не смотря на чемпионство в Лиге чемпионов они выйдут из группы максимум. Бавария - очередная глупейшая тренерская рокировка и лепка новой команды. Итальянские клубы прыгнули выше головы в этом сезоне и не факт что повторят это в следующем. За исключением Интер. Если не будет тупить как в середине сезона. Ливерпуль сдал конкретно. В Арсенал не верю. Слабая скамейка. ПСЖ - остался один Мбапе. Один в поле не воин. Как итог самая стабильная команда это Сити. Вероятность повторного триумфа 90%.
VBOLYUVALNIK
Вітаю МС!!!
виталий жалыбин
достойный матч,интер удивил
Евгений Королев
Не скажу що МС не заслуговує на перемогу в ЛЧ, але і Інтер молодці, показали характер. З приводу Інтеру не пощастило, можливо. Самі винні, то в голкіпера то в Лукаку гатили. Зате їм не повинно бути соромно програти грошовому мішку. Хоча і самі не бідні.
Octopus
Победил сильнейший! Гвардиола глыба, наконец-то спустя годы превозмог себя и второй раз построил команду мечты.
Springfield
Повторили достижение МЮ -1999.  То есть, Манчестер - самый футбольный город Европы!
Springfield
Оказывается самые крутые это скотты! 
В сезоне 1966/1967 шотландский «Селтик» выиграл четыре трофея, сделав «золотой покер»: чемпионат Шотландии, Кубок Шотландии, Кубок шотландской лиги, Кубок европейских чемпионов.
Потом уже были треблы Аякса, ПСВ и МЮ!  И лишь после этого это удалось Барселоне и Баварии.  И аж по 2 раза.Но Селтик понад усе!!!
Cruyff
Якби Інтер забив на 80-х хвилинах, цілком міг би забити ще й переможний. 
А от в овер-таймі градус би спав і було б як і в матчі, 50/50. 
На Сіті тиснула значимість фіналу і треблу, це дуже небезпечний фактор, Інтер же грав значно вільніше. 
З перемогою Гвардіолу!