Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 11 червня 2023, 00:37
14874
35

Манчестер Сіті – Інтер. Прогноз та анонс на фінал Ліги чемпіонів

Або «Сіті» виграє, або «Карфаген» має бути зруйнований

| Оновлено 11 червня 2023, 00:37
14874
35
Манчестер Сіті – Інтер. Прогноз та анонс на фінал Ліги чемпіонів

10 червня у турецькому Стамбулі на стадіоні «Ататюрк» відбудеться головний поєдинок європейського футбольного календаря: фінал Ліги чемпіонів. У вирішальному матчі зійдуться англійський «Манчестер Сіті» та італійський «Інтер». Початок поєдинку – о 22.00 за київським часом.

Манчестер Сіті

З того часу, як «Сіті» очолив Пеп Гвардіола, команда регулярно вважається одним із головних претендентів на перемогу і в АПЛ, і в ЛЧ. Але якщо на внутрішній арені «містяни» справді поза конкуренцією, то на міжнародній поки що лише декларують свої високі наміри.

Лише раз «Сіті» виходив у фінал Кубка чемпіонів. Було це два роки тому. Тоді в затятому англійському дербі «містяни» поступилися «Челсі» – 0:1.

Минулого року «Сіті» зупинився за крок від фіналу, поступившись у півфіналі майбутньому тріумфатору – «Реалу».

Цього разу «Сіті» знову зустрівся із «вершковими» у півфіналі. І взяв більш ніж впевнений реванш, розгромивши опонента у рідних стінах.

У принципі, на «Етіхаді» у плей-оф «Сіті» громив усіх своїх суперників на шляху до фіналу. Дісталося «Лейпцигу», «Баварії» та згаданому вище «Реалу».

Чудово йшли справи у команди Гвардіоли і на внутрішній арені. Довгий час у чемпіонаті Англії «містяни» відставали від «Арсенала», що лідирував. Але починаючи з квітня, «каноніри» видихнулися. «Сіті» ж, у свою чергу, на фініші додав, і знову став найкращою командою Англії. Та ще й завчасно.

До чемпіонського кубку «МанСіті» додав і Кубок Англії. У манкуніанському дербі «містяни» здобули непросту перемогу над «Юнайтед» - 2:1.

Якщо «МанСіті» вдасться перемогти і у фіналі ЛЧ, то команда здійснить требл - потрійну перемогу (чемпіонат, національний кубок та Кубок чемпіонів). Поки що єдиною англійською командою, якій вдавалося зробити подібне, був заклятий ворог «Сіті» - «Манчестер Юнайтед», який опинився на вершині слави 1999 року.

Хосеп ГВАРДІОЛА, головний тренер «Манчестер Сіті»:

- За час роботи в «Сіті» я зрозумів, що перезбудження перед великими матчами нам не підходить. Ми вирушимо до Стамбула, щоб реалізувати мрію, постараємося показати хорошу гру та здобути перемогу у фіналі. Ми мали шанс зробити це два роки тому, ми були дуже близькі до фіналу минулого року. Тепер ми знову тут, і віддамо всі сили. До фіналу ми підійдемо так, як підходимо до всіх матчів прем'єр-ліги у середині тижня. Гравці будуть сфокусовані на тому, що треба робити, і більше нічого.

Інтер

Команда Індзагі повільно запрягала, але потім швидко поїхала. Якщо «Сіті» вийшов у плей-оф Ліги чемпіонів без особливого клопоту, то міланцям довелося до останнього боротися в групі з «Барселоною».

Однак далі «Інтер» на всіх стадіях до фіналу доводив, що сильніший за своїх опонентів. І проти «Порту», і проти «Бенфіки». Півфінал проти «Мілана» – взагалі класика жанру. В обох поєдинках «чорно-сині» були сильнішими за свого суперника, і справедливо пробилися у головний матч сезону.

Цікаво, що і для «Інтера» перемога у ЛЧ може стати своєрідним треблом. Міланці цього сезону можуть похвалитися двома трофеями – Суперкубком та Кубком Італії. Отже, можлива перемога в Стамбулі принесе їм потрійне задоволення.

А ось у серії А цього разу справи у «Інтера» не дуже залагодилися. У принципі, справи там не склалися ні в кого, крім «Наполі». Важко сказати, чи потрапив би колектив Індзагі у четвірку найкращих за підсумками сезону, якби не бан «Ювентуса», який втратив десять зароблених очок.

Так чи інакше, але «Інтеру» вдалося отримати лігочемпіонську прописку і на наступний сезон: команда фінішувала на третьому місці в чемпіонаті країни.

Зберіг свою тренерську «прописку» й Індзагі. Ще минулої осені лунали чутки про те, що крісло під нинішнім наставником «чорно-синіх» хитається в різні боки. Однак у клубного керівництва вистачило терпіння та мудрості не звільнити Симоне. І він віддячив сторицею: вперше за 13 років вивів «Інтер» у фінал Ліги чемпіонів.

Сімоне ІНДЗАГІ, головний тренер «Інтера»:

– Матч буде дуже важким. Ми не фаворити, але футбол тим і чудовий. Ми граємо проти однієї з найкращих команд у світі. Тренер цієї команди всім добре відомий, але ми постараємося підготуватися якнайкраще. Не збираємось змінювати свій підхід до гри. По ходу матчу будуть відрізки, коли нам доведеться активніше атакувати, та відрізки, коли потрібно буде добре грати в обороні. У нас ще є час на підготовку, і ми враховуємо кожну дрібницю.

Історія протистоянь

Незважаючи на те, що обидві команди регулярно виступають на євроарені, зокрема у Лізі чемпіонів, майбутній поєдинок стане для них прем'єрним.

Прогноз

Одна з найкращих команд в історії англійської Прем'єр-ліги, одна з найкращих команд в історії Ліги чемпіонів – це все про «Ман Сіті». Завдяки бездонним кишеням арабських шейхів та тренерському таланту Гвардіоли, на «Етіхаді» справді створили приголомшливий футбольний ансамбль. Фактично без слабких місць. Очевидно, що всі свої помилки у вирішальних стадіях турніру «МС» залишив позаду, і цього разу команда як ніколи близька до завоювання бажаного трофею. Тим більше, що у її складі є справжня машина із забивання голів – Холанд. Не виключено, що якщо норвежець стане героєм стамбульського фіналу, саме він зрештою виграє «Золотий м'яч».

Але якщо ж, раптом, «Манчестер Сіті» і цього разу пройде повз «Вухатий» кубок, шейхам доведеться робити різкі рухи. Аж до звільнення Пепа. Скільки можна ходити по муках?

У свою чергу, «Інтер» не був фаворитом нинішнього розіграшу ЛЧ. Він не був фаворитом навіть у серії А. Тим не менш, завдяки удачі, бійцівським якостям та «італійському ДНК» підопічні Індзагі зуміли опинитися в головному поєдинку сезону. І недооцінювати їх у жодному разі не можна. Хоча б тому, що втрачати їм точно нічого.

Тим не менш, фаворитизм «МанСіті» бачиться настільки очевидним, що не поставити на перемогу англійців – собі дорожче. Тому припустимо, що «містяни» здобудуть перемогу в основний час із різницею у два м'ячі.

Орієнтовні склади:

«Манчестер Сіті»: Едерсон, Уокер, Діаш, Аке, Стоунз, Родрі, Бернарду, де Брюйне, Гюндоган, Гриліш, Холанд

«Інтер»: Онана, Дарміан, Ачербі, Бастоні, Думфріс, Барелла, Чалханоглу, Мхітарян, Дімарко, Лаутаро, Джеко.

10 червня, субота

«Манчестер Сіті» – «Інтер»
Стамбул. «Ататюрк». 22:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс MEGOGO
МАНЧЕСТЕР СІТІ ІНТЕР. ТЕКСТОВА ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ
Арбитр: Шимон Марциняк (Польща)
Прогноз Sport.ua – 3:1

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(54)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У матчі відбору до Євро-2024 Україна – Ісландія зіграв великий коефіцієнт
Футбол | 29 березня 2024, 05:29 0
У матчі відбору до Євро-2024 Україна – Ісландія зіграв великий коефіцієнт

Підопічні Сергія Реброва обіграли ісландців з рахунком 2:1 та вийшли на чемпіонат Європи

Сенсаційний виліт Алькараса. Визначено півфіналістів Мастерса в Маямі
Теніс | 29 березня 2024, 02:59 2
Сенсаційний виліт Алькараса. Визначено півфіналістів Мастерса в Маямі

Карлос несподівано програв Григору Димитрову, Александр Звєрєв вибив Фабіана Марожана

Коментарі 35
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nick07
в принципі тут більше заслуга Гвардіоли, всього клубного менеджменту, а гроші арабських шейхів як доповнення. ЧОмусь гроші інших шейхів не зробили подібного з ПСЖ
(що в принципі вчергове доводить, що без сильного внутрішнього чемпіонату навряд чи варто надіятись на успіх в ЛЧ)
bzzzzzz
МанСити настолько очевидный фаворит, что как бы это не сыграло с ними плохую шутку.
Макс Максов
Сіті вже має брати вухастого! Пеп і Де Брюйне, це заслужили...
BallsToTheWall
Вот что бы Сити выиграл 3:0!   Сразу и бесповоротно.  Это будет справедливо по отношению к предыдущим жертвам.
8number
Смішний фінал. Манконі просто задавлять міланців. 3:0 без шансів, як би там кому не хотілось.
Алекс Морган
У Інтера досвідчені гравці, бажаю перемоги і повернення Кубку чемпіонів до Мілана
VBOLYUVALNIK
Я дуже поважаю Інтер як футбольну команду, але я вболюватимому за МС, вважаю що вони цього більше заслуговують ніж Інтер, скільки вони йшли до цього, який просто неймовірний шлях подолали, і ось, минули 6 років, і у МС нарешті є той самий состав який їм потрібен, думаю Інтеру і фіналу з головою вистачить
Умник
За Интер
Saar
Молодіжна збірна Італії U-20  пройшла у фінал ЧС. Рома і Фіалки у фіналі програли. Чекаю від Інтера кубка ЛЧ!
Владислав Антонов
Я б не став недооцінювати Інтер, дуже класна команда з майстерними виконавцями. Тут нічия 1:1 в основний час, а в овертаймі Сіті, скоріш за все, дотисне. І вирішальний гол заб'є умовний Хуліан Альварес.
Oliynuk_sport
Фаворит Манчестер Сіті, прогноз 1:0
Pavel_i_CO
В фіналі ЛЧ 2010 всі теж були впевнені в перемозі Баварії....
Remark
Я так понимаю, что болелам ФК ШД нужно болеть за Интер?
Ставка: ТБ 2, а Прогноз: ОЗ и 4-1 итог.
Милан Милан
Если Холанд не забьет и в этом матче, то это будет ярким доказательством, что по нему больше пиара, чем уровня.
luceorius
  "Carthago" delenda est.
luceorius
 Якщо Гвардіола посадить Холанда на лаву запасних і випустить Альвареса, МС перконливо виграє завдяки ефекту несподіванки. З Холандом в основі у МС будуть
проблеми в атаці, просто Ачербі вимкне Холанда і в Інтера зявляться непогані шанси
на контратаки. Основними дійовими особами стануть Де Брюйне, Гюндоган, Альварес - 
Барелла, Лаутаро Мартінес, Онана.
KIEWADIM
Яйца и кубики-рубики сказали, что Интер выиграет. Единственно не понятно, ставить на основное время, или на дополнительное.