Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 травня 2023, 00:34
4304
3

«Цукерка» від Русина. Зоря перемогла Олександрію

Підопічні Патріка ван Леувена зберігають шанси вийти на друге місце в УПЛ

| Оновлено 29 травня 2023, 00:34
4304
3
«Цукерка» від Русина. Зоря перемогла Олександрію
ФК «Олександрія»

Матч розпочався із традиційної розвідки. На перших хвилинах команди не створювали небезпечних моментів, м'яч знаходився здебільшого у центрі поля. «Зоря» використала першу ж гольову нагоду. Причому гол вийшов ефектним і красивим. Шахов на 9-й хвилині пробіг з м'ячем від центральної лінії поля до півкола штрафного майданчика, відпасував ліворуч на Русина, який приблизно з 16-17 метрів завдав точного удару у дальній верхній кут воріт!

«Олександрія» свою першу небезпечну атаку провела на 16-й хвилині, проте Ковалець, якого вивели на ударну позицію поблизу воріт, опинився в офсайді. Через сім хвилин Рибалка навісив з кутового, м'яч опинився у Копини, він відпасував на Бабогла, який завдав удару з лівого кута воротарського майданчика, але схибив.

На екваторі першого тайму «Зоря» подвоїла перевагу в рахунку. Захисник «Олександрії» Логінов зробив неточну передачу на своїй половині поля. Русин перехопив м'яч, дійшов з ним до штрафного майданчика, віддав передачу в центр на Булецу, який точно пробив верхом.

У час, що залишився до кінця першого тайму, команди не створили гольових моментів. Варто зазначити, що «Олександрія» у першій половині поєдинку мала великі проблеми під час побудови атак. Футболісти робили багато передач у центрі поля, причому часто вони були поперечними. Загострити гру та пройти оборону «Зорі» у господарів майже не виходило. У захисті підопічні Руслана Ротаня також діяли не найкращим чином. Підтвердження тому – два голи «Зорі», які були забиті без будь-якої протидії з боку гравців «Олександрії». А ось футболісти «Зорі» перший тайм провели зразково. Підопічні Патріка ван Леувена все робили чітко, багато переміщувалися, правильно розташовувалися в обороні. Закономірним підсумком першої половини зустрічі стала перевага «Зорі» у рахунку.

У другому таймі ситуація на полі змінилася. «Олександрія» від початку додала в русі і точності передач, завдяки чому моменти біля воріт Сапутіна виникали набагато частіше, ніж у першому таймі. Щоправда, не можна сказати, що ці моменти були реально гольовими, але напруга біля воріт «Зорі» відчувалася набагато сильніше, ніж у першій половині зустрічі, за яку підопічні Ротаня не завдали жодного удару у площину воріт. «Зоря» у другій половині поєдинку більше уваги приділяла обороні та контратакам. Захисники, які безпомилково діяли в першому таймі, не завжди встигали за гравцями «Олександрії», що активізувалися, але команду виручав Сапутін. 19-річний голкіпер знову провів хороший матч, але цього разу були в його діях невеликі огріхи, які, на щастя для «Зорі», не спричинили взяття воріт.

Найнебезпечніший момент «Олександрія» створила на 77-й хвилині. Кожушко отримав м'яч на лівій лінії воротарського майданчика, але довго готував удар. Сапутін зблизився з гравцем «Олександрії» та відбив м'яч. Він відскочив до Шулянського, який зіграв на добиванні, однак його удар з меж штрафного майданчика прийшовся вище воріт.

На 86-й хвилині курйозний гол ледь не забив захисник «Зорі» Вантух. Він пробив з-за меж штрафного майданчика, м'яч влучив у когось із гравців «Олександрії» та змінив напрямок польоту. Шевченко удар парирував, але м'яч від його рук влучив у штангу і на радість воротареві відлетів просто йому в руки.

«Зоря» здобула впевнену та заслужену перемогу. Луганський клуб зрівнявся за очками з «Дніпром-1», який програв «Шахтарю». В УПЛ за рівності очок беруть до уваги різницю голів. Перед останнім туром «Зоря» має різницю +30, а «Дніпро-1» +33, тому зберігає друге місце в таблиці. Все вирішиться у заключному турі. «Зорі» гратиме з «Минаєм», а «Дніпро-1» зустрінеться з «Кривбасом».

Поразка, напевно, ускладнить боротьбу «Олександрії» за п'яте місце. Ще нещодавно становище клубу з Кіровоградської області було більш ніж надійним, але втрати очок у матчах із лідерами чемпіонату дозволили його конкурентам підібратися ближче. Якщо у цьому турі «Ворскла» та «Кривбас» переможуть, то скоротять відставання від «Олександрії» до одного та двох очок відповідно.

Українська Прем'єр-ліга. 29 тур.

«Олександрія» – «Зоря» – 0:2

Русин (9), Булеца (24).

Мірошніченко (57), Скорко (69).

«Олександрія»: Шевченко, Бабогло, Ковалець, Кулаков (Кожушко, 67), Мірошніченко, Сігеєв, Логінов, Шулянський (Матюшенко, 89), Скорко (Кобзар, 76), Копина, Рибалка (Мустафаєв, 46).

«Зоря»: Сапутін, Батагов, Імереков, Бутко, Вантух, Бражко (Сміян, 90+4), Шахов, Русин (Полегенько, 74), Булеца (Погорілий, 74), Антюх (Дришлюк, 64), Мишньов (Хахльов, 64).

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).

Стадіон: КСК "Ніка" (Олександрія).

ОЛЕКСАНДРІЯ - ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

24’
ГОЛ ! М'яч забив Сергій Булеца (Зоря).
9’
ГОЛ ! М'яч забив Назарій Русин (Зоря).
Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Евертон – Ліверпуль – 2:0. Як травмувався Миколенко. Відео голів та огляд
Футбол | 25 квітня 2024, 05:40 7
Евертон – Ліверпуль – 2:0. Як травмувався Миколенко. Відео голів та огляд

Дивіться відеоогляд перенесеного матчу 29 туру АПЛ

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andrey Ilyashenko
- Зоря Беріть своє в наступному турі хлопці, а там дивити і Юрій Миколайович допоможе.. 
DK02
Логічний ланцюжок. В Динамо немає нападачів->Русин не рівень динамо->русин регулярно забиває за зорю->зоря з Дніпром ділять другу сходинку перед фінальним туром->Динамо лишається на четвертому місці->в зорі є всі шанси взяти срібло.
Sunrise
Всё хорошо, но усиления на лавке нет. Какую игру выходят свежие игроки, а игра становится хуже, не говоря уже об улучшении.
На одном составе удалось выдать супер весну, но на дистанции так дела не будет. Будем надеяться на усиление летом. И есть ощущение что не так много из основы уйдёт, думаю до 3 человек.