Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 травня 2023, 15:00
2007
4

Олександрія – Зоря. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

«Срібло» чи таки зупинимося на «бронзі»?

| Оновлено 28 травня 2023, 15:00
2007
4
Олександрія – Зоря. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У неділю, 28 травня, в Олександрії на КСК «Ніка» відбудеться матч двадцять дев'ятого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють «Олександрія» та луганська «Зоря». Стартовий свисток рефері Максима Козиряцького із Запоріжжя прозвучить о 15:00 за київським часом.

Олександрія


Від того моменту, як «Олександрію» очолив Руслан Ротань під час зимової паузи, багато що змінилося в підході основної команди до безпосередньо подій на футбольному полі, але при цьому «поліграфи» все також залишаються колективом з шалено талановитими виконавцями у складі. Ось тільки зараз стає очевидним той факт, що результати, яких клуб із Кіровоградської області досяг до початку каденції нового головного тренера під керівництвом Юрія Гури, становлять левову частку фундаменту для позиції, яку «Олександрія» зараз посідає в турнірній таблиці.

Вище п'ятого рядка за два тури до завершення кампанії стрибнути вже точно не вийде, враховуючи відрив київського «Динамо» в 13 очок, а ось із вильотом із зони єврокубків ще можливі варіанти. У цьому контексті багато залежить не тільки від команди Ротаня, а й від збігу цілого ряду факторів. Позиції «поліграфів» досяжні для «Кривбаса» і полтавської «Ворскли», але при цьому «Олександрія» має втратити очки (з однією «обов'язковою» поразкою) у двох зустрічах, що залишилися. І якщо із «Зорею» такий варіант виглядає перспективним, то в контексті заключної гри проти «Руха» можливі несподіванки.

Зоря


Що ж до луганської «Зорі», то її поточний максимум ми змогли визначити посеред тижня. Просто розкішною була серія виступів у 2023 році у команди Патріка ван Леувена, але вона обірвалася на визначальній зустрічі проти донецького «Шахтаря». Поразка з рахунком 0:3 здається безальтернативною та невтішною, проте хто завгодно, але не «мужики» мають ніяковіти. Цей результат лише вказав межі стелі колективу цього сезону. Не «золото», звичайно, але нічого страшного – срібло ще цілком досяжне.

Розклади при цьому досить очевидні – луганчани повинні виграти в двох поєдинках у «Олександрії» і закарпатського «Миная», тоді як «Дніпро-1» має зазнати як мінімум однієї поразки, наприклад – від «Шахтаря», і, як було б краще для команди ван Леувена, утратити очки в заключному «річковому дербі проти «Кривбаса». Звучить цей сценарій, звичайно, казково, але криворіжці вже вигравали в дніпрян цього сезону, а в донеччан, на хвилинку, потенційний чемпіонський матч.

Проблема в тому, що в УПЛ за рівності очок рахують різницю голів. «Зоря» відстає від СК на три бали, але має +28, тоді як у конкурентів +36. Звичайно, цей сезон навчав нас тому, що в нашому чемпіонаті можливі будь-які результати поєдинків, але вісім чи дев'ять м'ячів без пропущених у двох зустрічах поспіль навіть фантастична команда ван Леувена забивала лише харківській парі «металістів». Як ми чудово розуміємо, це зовсім інший рівень, аніж майбутні суперники луганців.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Олександрії» та «Зорі» раніше перетиналися 35 разів у рамках УПЛ, Першої ліги України та СРСР, а також Кубка України. Спостерігається перевага однієї зі сторін за кількістю перемог – 14 успішних матчів «Зорі», 9 нічиїх та 12 перемог «Олександрії. Востаннє команди грали між собою у листопаді минулого року – матч на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського виграли луганці (4:1). За «Зорю» відзначались Богдан Бутко (двічі), Сергій Булеца та Денис Антюх, а в «Олександрії» забив Сергій Рибалка.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 42-річний Максим Козиряцький із Запоріжжя, який має вже 49 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Олександр Корнійко та Семен Шлончак, а резервним арбітром відпрацює Олександр Каленов. На матчі буде відсутня система VAR. Козиряцький має досвід проведення матчів за участю «Олександрії» – 7 перемог, 4 нічиї та 4 поразки, тоді як із «Зорею» він перетинався 4 рази (4 перемоги).

Орієнтовні склади


«Олександрія»: Шевченко – Копина, Бабогло, Логінов, Мірошниченко – Ковалець, Сігеєв, Рибалка – Кожушко, Кулаков, Мустафаєв.

«Зоря»: Сапутін – Вантух, Батагов, Імереков, Бутко – Шахов, Бражко – Антюх, Булеца, Полегенько – Русин.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що гості здобудуть важкі три очки. Нашою ставкою буде позиція – Обидві заб'ють із коефіцієнтом 1.89.

28 травня, неділя

«Олександрія» – «Зоря»
Олександрія. КСК «Ніка». 15:00
Пряма ТБ-трансляція – телеканал Setanta Sports+, YouTube-канал та платформа Setanta Sports
ОЛЕКСАНДРІЯ – ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Прогноз Sport.ua – 1:2
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жіноча збірна України дізналася суперників на ЧЄ-2024 з гандболу
Інші види | 18 квітня 2024, 21:23 5
Жіноча збірна України дізналася суперників на ЧЄ-2024 з гандболу

До групи F також увійшли Нідерланди, Німеччина, Ісландія

Перес привітав Луніна і ухвалив рішення щодо продовження контракту українця
Футбол | 18 квітня 2024, 08:35 5
Перес привітав Луніна і ухвалив рішення щодо продовження контракту українця

Флорентіно залишився явно у захваті від гри Андрія у поєдинку Манчестер Сіті – Реал

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
locator-x
До автора: згідно Регламенту УПЛ ст.22 п.3.2. при рівності очок подальшим критерієм є особисті зустрічі, а зовсім не "різниця голів". Дніпро-1 дйсно має над Зорею перевагу (3:0 та 1:2), тому Зорі треба виграти обидва матчі і розраховувати, що днепряни жодного з двох не виграють.
8number
1:1 і тільки так 
BallsToTheWall
Ротань может добить Зарю. Морально.