Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 травня 2023, 15:00
867
0

Верес – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Боротьба за виживання ніколи не була легкою справою

| Оновлено 24 травня 2023, 15:00
867
0
Верес – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У середу, 24 травня, у Рівному на стадіоні «Авангард» відбудеться матч двадцять восьмого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють рівненський «Верес» та «Олександрія». Стартовий свисток рефері Романа Блавацького зі Львова пролунає о 15:00 за київським часом.

Верес


У кожній пригоді однією з ключових умов успіху є своєчасний початок процесу. Коли ж ідеться про боротьбу команди за виживання в «елітному» дивізіоні, то найголовнішим є правильно проаналізувати календар і здобувати необхідні бали там, де рівень суперників хоча б є співставним, а вже проти провідних команд країни потім можна йти й на певні авантюри. Нічого надприродного в цих словах немає – це базові істини успішного збереження прописки в будь-якому дивізіоні, але рівненський «Верес» під час поточної кампанії вирішив відійти від цих принципів і спробувати піти власним унікальним шляхом.

Скажімо відверто – вдалось команді Юрія Вірта це не дуже. У «червоно-чорних» був чудовий період на старті другого кола, коли в низці матчів проти прямих конкурентів потрібно було здобувати максимум очок, а потім спокійно доводити сезон до кінця, коли в календарі з'являлись явні фаворити. Але з восьми матчів на старті 2023 року «Верес» виграв лише один – у безнадійного «Львова» (2:3), який уже встиг достроково вилетіти з чемпіонату і, здається, формально припинити існування.

А потім настав час рівнянам грати проти «Зорі», «Колоса» (двічі 0:1) та «Шахтаря» (1:2) із цілком очікуваними наслідками протистоянь. Однак геть не безнадійною видавалась команда Юрія Вірта під час цих ігор, а особливо в зустрічі проти «гірників», коли до нічиєї вони недотягнули менше чверті ігрової години. Далі «Верес» ще матиме гру проти київського «Динамо», а завершить сезон уже літнім матчем проти «Інгульця». Варіанти здобувати очки, як бачимо, є, але варто конкурентам десь зачепитися за результат, як третій з кінця таблиці команді стане непереливки.

Олександрія


Навколо Руслана Ротаня на клубному рівні все ще зберігається певна інтрига, оскільки ніхто до кінця не може зрозуміти його бачення футболу. Очевидно, що з адаптацією до роботи на чолі з новим наставником мала проблеми й «Олександрія», склад якої сповнений дійсно талановитих виконавців. А інакше, як можна було пояснити цю чи не унікальну послідовність нічийних результатів, які в підсумку неабияк ускладнили життя як конкурентам, так і самим «поліграфам».

Зрештою, колектив із Кіровоградської області вже точно не підніметься вище п'ятого рядка турнірної таблиці, який посідає станом на зараз. Це стало очевидно за підсумками матчу минулими вихідними проти київського «Динамо», у якому «Олександрія» поступилась із розгромним рахунком 1:5, хоча він навряд чи з граничною точністю відповідав подіям на футбольному полі.

У той самий час утратити місце в єврокубках на наступний сезон команда Ротаня все ще може. Для того, аби цього не сталося, «поліграфам» необхідно виграти хоча б один матч із трьох та дочекатися втрати очок від полтавської «Ворскли» та «Кривбаса». Свої заповітні бали «Олександрія» при цьому шукатиме як у майбутній грі, так і у зустрічах проти «Зорі» та львівського «Руха», хоча очевидно, що затягувати до останнього цього важкого сезону жодна з команд не виявить бажання.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Вереса» та «Олександрії» раніше перетиналися 11 разів у рамках УПЛ, Першої ліги та Кубка України. Спостерігається перевага за кількістю перемог з боку однієї з команд – 5 успішних ігор для «Олександрії», 3 нічиї, 3 перемоги «Вереса». Востаннє суперники грали в офіційному матчі у листопаді минулого року – матч в Олександрії завершився перемогою місцевої команди з рахунком 3:2. За господарів голами відзначалися Денис Мірошниченко, Андрій Цуріков та Денис Костишин, а у гостей забивали Михайло Шестаков та Михайло Гайдучик.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 29-річний Роман Блавацький зі Львова, який має вже 13 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Олексій Миронов та Володимир Коротін, а резервним арбітром відпрацює Крістіна Козорог. Блавацький не має досвіду проведення матчів за участю «Вереса», тоді як з «Олександрією» він перетинався три рази – 3 перемоги.

Орієнтовні склади


«Верес»: Когут – Гагун, Вовченко, Маткобожик, Курко, Балан – Г. Пасіч, Кучеров, Кльоц, Близниченко – Шестаков.

«Олександрія»: Шевченко – Копина, Бабогло, Логінов, Скорко – Ковалець, Мустафаєв, Рибалка – Кожушко, Кулаков, Калитвинцев.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що господарі зможуть здивувати у гонитві за виживанням. Нашою ставкою буде позиція – «Верес» не програє і ТМ 3 з коефіцієнтом 1.81.

24 травня, середа

«Верес» – «Олександрія»
Рівне. «Авангард». 15:00
Пряма ТБ-трансляція – телеканал Setanta Sports+, YouTube-канал та платформа Setanta Sports
ВЕРЕС – ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Роман Блавацький (Львів, Україна)
Прогноз Sport.ua – 1:1
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Реакція Довбика на пропущений гол Жирони на 90+9-й хвилині
Футбол | 11 травня 2024, 00:48 0
ФОТО. Реакція Довбика на пропущений гол Жирони на 90+9-й хвилині

10 травня жиронці втратили перемогу в матчі 35-го туру Ла Ліги проти «Алавеса» (2:2)

Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19
Футбол | 10 травня 2024, 22:37 22
Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19

Юніори донецького «Шахтаря» програли київському «Динамо» з рахунком 1:2

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.