Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 09 червня 2023, 06:30
11988
9

10 футболістів, за якими варто стежити на ЧС-2023 U-20 в Аргентині

Намагаємося передбачити, хто стане зіркою мундіалю серед молодіжних команд…

| Оновлено 09 червня 2023, 06:30
11988
9
10 футболістів, за якими варто стежити на ЧС-2023 U-20 в Аргентині
Getty Images/Global Images Ukraine. Самба Діалло

Напередодні в Аргентині стартував 23-й розіграш чемпіонату світу з футболу серед молодіжних команд. Із самого початку це змагання мало відбутися на полях Індонезії, проте через серйозні проблеми політичного характеру, з якими зіткнулися організатори, було ухвалено рішення перенести мундіаль в іншу країну, якою і стала Аргентина. Хоча наприкінці березня оцінювався ще й варіант чергового (у 2021 році ЧС U-20 не відбувся через пандемію коронавірусу) перенесення розіграшу турніру на два роки, але від такого кардинального рішення в результаті ФІФА все ж таки відмовилася.

У підсумку на турнірі в Аргентині футбольні фахівці та вболівальники отримають можливість у черговий раз спостерігати за народженням, ймовірно, майбутніх зірок гри № 1. За ким варто спостерігати у першу чергу? Відповідь на це питання ми і постараємося дати сьогодні, представивши свою версію топ-10 найбільш гідних кандидатів…

Лусіано Родрігес

Громадянство: Уругвай
Вік: 19 років
Клуб: «Ліверпуль» Монтевідео
Позиція: центральний / фланговий нападник
Оціночна вартість на Transfermarkt: 1,5 мільйони євро

Лусіано Родрігес є вихованцем уругвайського клубу «Атлетіко Прогресо», який лише один раз в історії ставав чемпіоном цієї країни. На початку січня нинішнього року нападника за 466 тисяч євро підписав «Ліверпуль» з Монтевідео, у лавах якого молодий талант провів уже 10 матчів та відзначився 1 забитим м'ячем, а також 2 результативними передачами.

У січні – лютому Лусіано Родрігес у складі збірної Уругваю U-20 брав участь у чемпіонаті Південної Америки серед молодіжних команд, причому фінішував зі своєю командою на другому місці, пропустивши вперед бразильців лише на одне очко. На тому турнірі Родрігес забив 5 м'ячів, посівши друге місце у списку кращих голеадорів першості.

Подейкують, що вже влітку Лусіано Родрігес може залишити «Ліверпуль» Монтевідео та перебратися до Європи. Серйозний та дуже предметний інтерес до нападника виявляє «Реал», який останніми роками приділяє велику увагу молодим талантам із Південної Америки. Саме тому ЧС U-20 в Аргентині здатний стати визначальним з точки зору подальшої кар'єри Родрігеса…

Федеріко Редондо

Громадянство: Аргентина
Вік: 20 років
Клуб: «Архентинос Хуніорс»
Позиція: опорний / центральний півзахисник
Оціночна вартість на Transfermarkt: 1 мільйон євро

Федеріко Редондо є сином відомого у минулому півзахисника збірної Аргентини, «Реала» та «Мілана» Фернандо Редондо. Цей футболіст, який діє на позиції у центрі поля, народився в Мадриді, а тому в перспективі теоретично може претендувати на виступи як за збірну Аргентини, так і за національну команду Іспанії.

Поки що Редондо-молодший на клубному рівні виступає за «Архентинос Хуніорс», де перебуває на вельми непоганому рахунку, проте цього недостатньо, щоб називати Федеріко ключовою фігурою для збірної Аргентини U-20. Втім, свій шанс на турнірі на батьківщині хавбек, напевно, отримає, а там уже від нього залежить, як він його використає.

Докладніше про Федеріко Редондо ви можете почитати у недавньому спеціальному матеріалі, який виходив на Sport.ua:

Габріель Слоніна

Громадянство: США
Вік: 19 років
Клуб: «Челсі»
Позиція: воротар
Оціночна вартість на Transfermarkt: 8 мільйонів євро

Вихованець «Чикаго Файр» Габріель Слоніна дебютував в МЛС у серпні 2021-го у віці 17 років 2 місяців та 21 дня. У поєдинку проти «Нью-Йорк Сіті» молодий воротар не пропустив (0:0), що дозволило йому скрасити рекорд, адже Слоніна виявився наймолодшим стражем воріт, який виходив у стартовому складі своєї команди на поєдинок МЛС в історії.

Вже влітку 2022 року Слоніну за 9 мільйонів євро підписав «Челсі», проте лондонський клуб вирішив на півроку залишити воротаря у «Чикаго Файр», щоб той зміг довести сезон в МЛС зі своєю рідною командою до кінця. Із січня Слоніна перебуває в Лондоні, де тренується з основною командою, проте виступає поки що виключно за резервістів «синіх».

Слоніну називають одним із найперспективніших молодих воротарів світового футболу, і зі збірною США U-20 він уже встиг вдало стартувати на чемпіонаті світу в Аргентині. У першому турі американці з мінімальним рахунком 1:0 обіграли досить міцну команду Еквадору, завдяки чому їхні шанси на вихід до плей-оф тепер значно зросли.

Алан Віржиньюс

Громадянство: Франція
Вік: 20 років
Клуб: «Лілль»
Позиція: фланговий / центральний нападник
Оціночна вартість на Transfermarkt: 4 мільйони євро

20-річний французький фланговий нападник Алан Віржиньюс є вихованцем академії «Сошо». Там форвард і починав грати у футбол на професійному рівні, проте влітку минулого року за 4 мільйони євро перебрався до «Лілля», який якраз очолив екс-коуч «Шахтаря» та «Роми» Паулу Фонсека.

У португальського тренера Віржиньюс стабільно потрапляє у заявку на матч, й регулярно виходить на поле, що правда, поки що лише на заміну та на невелику кількість ігрового часу. Саме тому статистика Алана у поточному розіграші Ліги 1 виглядає більш ніж скромно – 15 матчів, 1 гол, але загалом на полі нападник провів лишень 245 хвилин.

У складі збірної Франції U-19 Віржиньюс був досить значущою фігурою, відзначившись 5 забитими м'ячами у 15 поєдинках. В команді U-20 Алан дебютував у вересні минулого року, і тепер технічний фланговий нападник намагатиметься зробити все, щоб допомогти «триколірним» досягти успіху в Аргентині.

Оскар Кортес

Громадянство: Колумбія
Вік: 19 років
Клуб: «Мільонаріос»
Позиція: фланговий нападник
Оціночна вартість на Transfermarkt: 1,5 мільйони євро

Оскар Кортес став одним із кращих футболістів у лавах збірної Колумбії U-20 на нещодавньому чемпіонаті Південної Америки серед молодіжних команд. На тому турнірі колумбійці фінішували на третьому місці, здобувши путівку на чемпіонат світу до Аргентини, а сам Кортес відзначився 3 забитими м'ячами.

Кортес є вихованцем академії «Мільонаріоса», за першу команду якого дебютував у січні минулого року у віці 18 років 1 місяця та 19 днів. З того часу на рахунку молодого вінгера 25 матчів, 7 голів та 5 асистів за «Мільонаріос». Крім того, у Оскара вельми непогана статистика і за збірну Колумбії U-20 – 19 матчів, 6 забитих м'ячів та 3 результативні передачі. Тому потенційний успіх колумбійців на чемпіонаті світу U-20 в Аргентині істотно залежатиме від виступів Кортеса.

Цікаво, що буквально за кілька тижнів до старту чемпіонату світу U-20 в Аргентині у французькій пресі з'явилася інформація, що «Ланс» досяг угоди з «Мільонаріосом» щодо літнього трансферу Кортеса. Угода обійдеться представнику Ліги 1 в 4 мільйони євро, що стане рекордним продажем в історії клубу з Боготи.

Деніль Кастільо

Громадянство: Еквадор
Вік: 19 років
Клуб: «ЛДУ Кіто» / «Шахтар»
Позиція: опорний півзахисник
Оціночна вартість на Transfermarkt: 500 тисяч євро

Getty Images/Global Images Ukraine

Для українських уболівальників однією з найцікавіших постатей на чемпіонаті світу U-20 в Аргентині має стати опорний півзахисник юнацької збірної Еквадору Деніль Кастільо. Цей футболіст наприкінці квітня офіційно був підписаний «Шахтарем», але повноцінним гравцем донецької команди талановитий опорник стане лише з 1 липня, а поки що він все ще значиться футболістом «ЛДУ Кіто».

Незважаючи на те, що у низці джерел передбачалося, що Деніль Кастільо може стати капітаном збірної Еквадору U-20 на молодіжному мундіалі в Аргентині, у першому поєдинку турніру проти США (0:1) хавбек у стартовому складі не з'явився. Він вийшов на заміну на 88-й хвилині за рахунку 0:0, але в компенсований час еквадорці таки дозволили американцям забити та програли.

Більш детально про Деніля Кастільо ви зможете прочитати у спеціальному матеріалі, який нещодавно вийшов на Sport.ua:

Джастін Куеро

Громадянство: Еквадор
Вік: 19 років
Клуб: «Індепендьєнте дель Вальє»
Позиція: центральний нападник
Оціночна вартість на Transfermarkt: 500 тисяч євро

Getty Images/Global Images Ukraine

Не менш цікавою, аніж Деніль Кастільо, фігурою у збірній Еквадору U-20 на чемпіонаті світу в Аргентині обіцяє стати 19-річний центрфорвард Джастін Куеро. Він є вихованцем академії «Індепендьєнте дель Вальє», за першу команду якого дебютував нещодавно – у лютому цього року.

Куеро привертає увагу скаутів різних клубів, перш за все, своєю відмінною працездатністю на полі, тому що він може успішно допомагати команді в середині поля, а за кілька секунд вже відкриватися на вільному просторі у зоні центрфорварда. Крім того, у Джастіна чудова статистика результативності за юнацьку збірну Еквадору – 12 голів у 18 матчах. На нещодавньому чемпіонаті Південної Америки серед молодіжних команд Куеро відзначився 4 забитими м'ячами, ставши кращим голеадором еквадорців.

Подейкують, що до Куеро придивлялися скаути «Реала» та «Ліверпуля», проте жодної конкретики щодо потенційного переїзду форварда до Європи поки немає і близько. Саме тому молодіжний мундіаль в Аргентині стане для Джастіна чудовим шансом заявити про себе на весь голос на другому міжнародному турнірі в поточному році, а там, ймовірно, гранди замисляться і про те, щоб якось домовитися із «Індепендьєнте дель Вальє» про трансфер талановитого голеадора.

Самба Діалло

Громадянство: Сенегал
Вік: 20 років
Клуб: «Динамо» Київ
Позиція: фланговий нападник
Оціночна вартість на Transfermarkt: 200 тисяч євро

У лютому – березні цього року в Єгипті відбувся 17-й розіграш Кубка африканських націй серед молодіжних команд, тріумфатором якого стала збірна Сенегалу U-20. За цю команду на турнірі зіграв вінгер «Динамо» Самба Діалло, котрий відзначився одним забитим м'ячем, що мав дуже важливе значення для команди – він став переможним у чвертьфінальному протистоянні сенегальців із Беніном (1:0).

На турнір до Аргентини Діалло також поїхав у складі збірної Сенегалу U-20, і безумовно виступи Самби заслуговують на увагу. Це дуже технічний, швидкий та нестандартний у роботі на атаку виконавець, який за вдалого варіанту розвитку подій може опинитися «на олівці» у скаутів низки європейських клубів.

Безперечно, у грі Діалло ще дуже багато огріхів, особливо тактичного характеру, а тому за «Динамо» молодий африканець в поточному розіграші української Прем'єр-ліги провів лишень 12 хвилин у рамках одного поєдинку. Важко сказати, чи має взагалі Самба якісь перспективи у київському клубі, враховуючи досить високий рівень футболу зі сторони вихованців академії, хоча раніше були чутки, що на Діалло боси «біло-синіх» роблять серйозну ставку в майбутньому, і навіть узимку відмовили одному з бельгійських клубів у продажу африканця за 8 мільйонів євро. Можливо, у «Динамо» із самого початку й робили ставку на ЧС U-20 в Аргентині, де сподіваються, що Діалло яскраво вистрілить, і тоді кияни отримають ще більш вигідні варіанти щодо продажу свого талановитого легіонера.

Андрей Сантос

Громадянство: Бразилія
Вік: 19 років
Клуб: «Васко да Гама» / «Челсі»
Позиція: опорний / центральний півзахисник
Оціночна вартість на Transfermarkt: 15 мільйонів євро

На чемпіонаті Південної Америки серед молодіжних команд, що вже неодноразово згадувався в рамках даного матеріалу та який відбувся у січні – лютому нинішнього року, справжньою зіркою збірної Бразилії U-20 себе показав центральний півзахисник Андрей Сантос. Йому вдалося продемонструвати феноменальну як для його позиції результативність – 6 голів у 8 матчах на турнірі.

Буквально за кілька тижнів до старту молодіжного чемпіонату Південної Америки про повноцінний трансфер Сантоса із «Васко да Гами» домовився «Челсі». Англійський клуб виклав за талановитого бразильця 12,5 мільйонів євро, дозволивши Андрею ще півроку провести у рідній команді на правах оренди. В березні цього року хавбек провів дебютний матч за національну збірну Бразилії, а 1 липня має приєднатися до «Челсі».

Вже зараз оціночна трансферна вартість Андрея Сантоса перевищує ту, яку за хавбека під час продажу запросив «Васко да Гама». Якщо футболісту вдасться так само вдало, як на континентальній першості, проявити себе на молодіжному мундіалі, то немає сумнівів – у «Челсі» однозначно спробують зробити ставку на Сантоса вже наступного сезону, і він перебереться на Туманний Альбіон у статусі однієї з головних молодих надій «синіх» на найближчі роки.

Томмазо Бальданці

Громадянство: Італія
Вік: 20 років
Клуб: «Емполі»
Позиція: центральний / атакувальний півзахисник
Оціночна вартість на Transfermarkt: 10 мільйонів євро

Поточний сезон в італійській Серії А відкрив талант центрального півзахисника Томмазо Бальданці, котрий є вихованцем «Емполі» та нині виступає за першу команду цього клубу. У 26 матчах хавбек відзначився 4 забитими м'ячами, а ще може похвалитися відмінною точністю передач у фінальну третину поля (86%) та непоганим показником точності пасів у штрафний майданчик суперника (54%).

В березні цього року Бальданці вже встиг зіграти перший матч за збірну Італії U-21, а раніше провів 12 поєдинків за національну команду U-19. Від Томмазо, безумовно, багато чого чекають на ЧС U-20 в Аргентині, тим паче, італійцям доведеться вже на груповій стадії зійтись із вельми непростими суперниками – Бразилією та Нігерією, а також із дебютантом молодіжних мундіалів Домініканською Республікою.

Як би не зіграла збірна Італії на чемпіонаті світу в Аргентині, влітку «Емполі» не матиме проблем із пропозиціями щодо продажу Бальданці. Вже зараз в італійських ЗМІ пишуть, що торги по хавбеку готові розпочати «Мілан», «Інтер» та «Лаціо», але не виключено, що після мундіалю U-20 до них приєднаються й інші клуби, зокрема із значно більшими трансферними бюджетами.

Оцініть матеріал
(76)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
Сын Редондо топище в будущем
Злий Глобинець
Даремно Шахтар не підписав Оскара Кортеса. Були б з Кастільйо два латиноамериканці.
kadaad .
Интересно как нам следить за этими игроками если укротв ничего не транслирует!!!???
avk2307
А Самба Діалло виводить і цю збірну в якості капітану на гру з Японією. 
umnuy2
африканцы могут быть и тридцатилетние на этом ЧМ20 все же знают что они деланные
avk2307
А Діалло між іншим був капітаном тієї збірної Сенегалу, автор же це знає.
А те що Кастільо планувався написав, а те що Самба був - забув
avk2307
у кастильо шахтеровского нет оценочной цены на трансфермаркете, есть цена продажи, но его пока не оценивают
luceorius
  Оскільки серед перпектів немає жодного захисника ( прада є один воротар ), то, очевидно. всі перераховані стануть зірками - адже їм доведеться грати на топ рівні
проти вже немолодих і повільних нинішніх захисників, або безперспективних молодих.