Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 травня 2023, 11:46
3497
12

Прощавай, УПЛ. Львів програв Руху в дербі

«Рух» підвищив свої шанси зберегти місце в елітному дивізіоні, «Львів» прощається з УПЛ

| Оновлено 22 травня 2023, 11:46
3497
12
Прощавай, УПЛ. Львів програв Руху в дербі
ФК Рух

На львівське дербі порівняно з минулим туром головний тренер «Руха» Віталій Пономарьов зробив суттєві зміни у стартовому складі. Замість Соломона, Романа, Притули і Климчука на поле вийшли Слюсар, Сапуга, Мисик і Карабін. Анатолій Безсмертний теж зробив кадрові перестановки у своєму складі: замість Мишенка, Габріеля, Траоре та Свржняка на поле «Арени Львів» вийшли Ременяк, Сасовський, Бугай та Сімінін, для якого, до речі, це був ювілейний, 200-й, матч в УПЛ.

В дебюті гри суперники обмінялись ударами Ременяка та Карабіна, яким явно бракувало влучності. Міг відкрити рахунок Сапуга, який востаннє брав участь в чемпіонаті ще 5 березня, але після пасу Слюбика він головою пробив поруч з дальньою штангою. «Містяни» при першій нагоді проводили швидкі контратаки. Проте до завершальних ударів в рамку воріт справа не доходила.

Рухівці теж активно намагалися організовувати свої атаки, але через неточність завершальних передач гольових моментів не виникало. Відчувалася відсутність в рядах «жовто-чорних» Климчука та Соломона, які через пошкодження спостерігали за грою з трибуни. Господарі поля під кінець тайму мали нагоду забити гол у «роздягальню». Навісну передачу Слюбика головою підкоригував Сапуга, м’яч потрапив до Карабіна, але той з близької відстані сходу пробив вище воріт.

Під час перерви Пономарьов зробив у складі «Руха» дві заміни, в тому числі одну вимушену: замість Дідика, який отримав пошкодження, в захисті діяв Холод. Рухівці активніше почали другу половину поєдинку і міг відзначитися Сапуга, але в падінні він пробив у руки воротаря. Також забракло влучності удару одному з найактивніших гравців «Львова» Ременяку.

Активно увійшов у гру і Квасниця, який здійснив рейд правим краєм: обіграв у штрафному Сімініна, але зробив неточну передачу, і момент було втрачено. Контрвипад «містян» завершився прострільною передачею Кузика, але Холод «розрядив» напругу у штрафному. А згодом господарі поля нарешті відкрили рахунок. Руніч зробив передачу на Квасницю, який втратив м’яч, а Сімінін на швидкості несподівано забив гол у власні ворота. Для 35-річного Сімініна це був перший автогол в УПЛ. Не встигли гравці «Львова» оговтатися від такого розвитку подій, як пропустили другий гол. Перший удар Руніча воротар Рибка парирував, але м’яч знову відскочив до Руніча, і цього разу Василь пробив влучно.

У підсумку програшні клубні антирекордні серіали «Львова», як загальний, так і гостьовий, тривають в УПЛ по 10 ігор. Після поразки у львівському дербі «Львів» за три тури до фінішу чемпіонату втратив теоретичні шанси зберегти прописку в УПЛ. Щодо «Руха», то після цієї перемоги він за очками наздогнав «Верес» та «Інгулець», але продовжує перебувати у зоні перехідних ігор.

Українська Прем'єр-ліга. 27-й тур.

«Рух» – «Львів» – 2:0

Сімінін (77, автогол), Руніч (85).

Дідик (33) - Богунов (29).

«Рух»: Паньків, Слюбик, Дідик (Холод, 46), Слюсар (Роман, 79), Лях, Підгурський, Таллес Б., Сапуга, Альваренга (Квасниця, 60), Мисик (Притула, 68), Карабін (Руніч, 46).

«Львів»: Рибка, Никитюк, Сасовський, Сімінін (Киричок, 90), Грисьо, Богунов (Михайлів В., 79), Кузик (Михавко, 90), Мильченко, Вовкун (Михайлів Р., 79), Ременяк (Вишинський, 90), Бугай.

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).

Стадіон: «Арена Львів».

РУХ – ЛЬВІВ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

84’
ГОЛ ! М'яч забив Василь Руніч (Рух Львів).
76’
ГОЛ ! Автогол забив Сергій Сімінін (Львів).
Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
avk2307
Львів заслуговував на виліт. Так і вийшло. Всім йшли на зустріч, міняли гравців та тренерів незрозуміло для чого. От і результат
Gargantua
Рух чуть было не покинул чат
но с такой игрой очков они больше и не возьмут.
благодаря автоголу отскочили
Віталій Ткачук
Колись був тут чувак, який писав що ФК Львів точно буде в єврокубках). Але мова не про це. Дуже дивує те, що наші гравці не прагнуть прогресувати. Це не лише цих клубів стосується, середняк з умовних Нідерландів переможе будь-який наш клуб, а від цих, каменя на камені не залишилося б.
antt
Подумати щоб собі  так гол забити (тим більше автор як видно не з молодого покоління яке мали лише випускати). Рух дуже виручити, а свою команду в першу лігу. Але перед тим подумав коли рух майже ніяких спроб не робив щоб вийти вперед - чи  Львів взагалі  хоче залишився без команди в упл. А вийшло що ні  - хоча це не гарантує збереження у вищій лізі. Руху.
Afrokavkazets
Всё равно никто не вылетит, если приймут формат с 20ю командами
Vitaliy Shevchenko
Це було просто жесть, 5 спроб було подивитись даний матч, всі фатальні. Одні, знають що потрібна перемога, тягнуть час, просто щоб вжарити Рух, і відібрати ОЧКО, інші просто безхребетне дно, з таким самим наставником.