Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 травня 2023, 05:33
2789
16

Шаран переграв Григорчука. Минай в Одесі переміг Чорноморець

Прикрий автогол зіпсував одеситам гру, що проходила за їхньою перевагою

| Оновлено 22 травня 2023, 05:33
2789
16
Шаран переграв Григорчука. Минай в Одесі переміг Чорноморець
УПЛ

Навіть важко ось так одразу пригадати розіграш української Прем’єр-ліги останніх років, коли до останнього зберігалась інтрига одразу на всіх ділянках турнірної таблиці. Зокрема, на диво цікавою було суперництво команд у зоні боротьби за виживання, де можна було виокремити тільки «Львів» у якості безнадійного аутсайдера, тоді як решта сім-вісім команд не могли почувати себе в повній безпеці.

Наприклад, одеський «Чорноморець» посідав дев’яту сходинку, яка лише на перший погляд здається вдалим розташуванням, бо під час ретельного огляду дистанції поміж командами стає зрозуміло, що той самий закарпатський «Минай» зі свого 13 рядка спокійно міг би опинитись поблизу «моряків» за рахунок лише однієї перемоги. Ось таким чином зустріч поміж командами Романа Григорчука та Володимира Шарана й набула неабиякого значення на початку суботньої програми двадцять сьомого туру національної першості.

Доволі невисокі швидкості й потужний захист від «Миная» на тлі переваги «Чорноморця» за всіма показниками – таким вийшов перший тайм у нашій зустрічі, проте забитих м’ячів у ньому ми так і не побачили. Важкувато виглядали саме господарі поля, що було до певної міри несподіванкою, адже точно не їм доводилось долати чималий шлях до місця подій перед початком вікенду. Однак, якщо Шаран вирішив, що команда має грати від захисту, то суперникам уже нікуди від того дітись.

Розкрити три лінії оборони «Миная» було дуже важко, адже все було доволі щільно, а спроби «моряків» розтягувати захист опонентів ні до чого не призводили. А тут ще й травми в боротьбі в центрі поля зазнав центральний захисник Гучек, тож Григорчуку ще посеред першого тайму довелось звертатись до гравців на лаві для запасних. Особливих змін стратегії від появи на полі Білого ми не побачили, тож «Чорноморець» і надалі намагався притискати суперників до їхніх воріт.

Але «Минай» вистояв перед усіма викликами збоку суперників. І навіть пережив моменти, коли випадкова подача з лівого флангу від Алефіренка поцілила в поперечину за спиною Бандури. Інакше, окрім як нестандартними рішеннями, цей захист закарпатців було не подолати, тож і такі моменти могли допомогти одеситам.

Однак за всією цією перевагою «Чорноморець» в один момент матчу геть забув про потребу грати біля власних воріт, і невдала подача кутового завершилась контратакою через лівий фланг, яку запустив Бандура, а Гечев із власної половини дотягнув м’яч аж до лицьової в чужому штрафного, звідки його простріл випадково перевів у власні ворота Хадіда, що чимдуж мчав рятувати власну команду. Оце так допоміг!

Очевидно, що після цього епізоду на 61 хвилині «моряки» те й робили, що оточували чужий штрафний майданчик та створили божевільну кількість моментів для того, аби взагалі виграти цей матч. Проте Бандура стояв до останнього максимально надійно, а тому жодному з пострілів Єрмакова чи Гладкого не вдалось досягти мети. Як і власне «Чорноморцю», який підпустив переслідувачів до себе впритул.

Посеред наступного тижня одеський «Чорноморець» зіграє гостьовий матч проти «Львова», а закарпатський «Минай» прийматиме іншу команду з цього міста – «Рух».

​Українська Прем'єр-Ліга. 27-й тур.

«Чорноморець» – «Минай» – 0:1

Хадіда, 61 (авт.)

Демченко, 33 – Мельник, 32, Дмитрук, 52, Ю. Кравчук, 81

«Чорноморець»: Паст – Брагару, Єрмаков, Гучек (Білий, 28, Гладкий, 78), Путря – Демченко, Васильєв, Кузик (Войтіховський, 78) – Алефіренко, Хадіда (Авагімян, 63), Бадібанга.

«Минай»: Бандура – Рогозинський (Гончар, 82), Нємчанінов, Мельник, Ю. Кравчук, Дмитрук – Булеза, Вітенчук, Петько, Гечев (Твердохліб, 70) – Коломоєць (Чуєв, 88).

Арбітр: Анатолій Абдула (Харків).

Стадіон: Чорноморець (Одеса).

Удари (в отвір): 22 (8) – 3 (1)
Кутові: 12 – 4
Офсайди: 7 – 0.

ЧОРНОМОРЕЦЬ - МИНАЙ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 24°C

Події матчу

61’
ГОЛ ! М'яч забив Міхаіл Гечев (Минай).
Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив суперматч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі
Футбол | 01 травня 2024, 00:45 0
Анчелотті оцінив суперматч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі

«Реал» зіграв унічию з мюнхенською командою на «Альянц-Арені» з рахунком 2:2

ЧС з хокею. Україна розгромила Китай і виграла третій матч на турнірі
Хокей | 30 квітня 2024, 14:44 18
ЧС з хокею. Україна розгромила Китай і виграла третій матч на турнірі

Команда Христича оформила у ворота суперника 9 шайб

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
LEOLEO
Ничего не переиграл Шаран..вы матч вообще видели? не повезло Одессе просто и никакой минай увез 3 очка
u6464u
Сьогодні дійсно воротар , Бандура це пів команди. 
avk2307
Победа Миная добавляет вопросов тройке Ингулец, М1925 и Верес. Коробка может обойтись дорого 
Умник
Вот это Черноморы гонят
Альф Немо
МИНАЙ ЧЕМПІОН!!! 😊🦊😊🦊😊
Александр Белогубко
ЧО нужен хороший голкипер и надо избавляться от ХЛАМА --ЛАВОЧНИКОВ --зачем корить дармоедов а Хадида просто 0 
Springfield
Нормально  так побратимы    обменялись победами на выезде.   И это при том что Черноморец сам уже "вернул" за домашние поражения раза 3-4.
DSH88
Ну шо ЧО заработал на матче ... Вылет не грозит в ек не добраться можно и продаться.
Выталкиватель парашутистов
Смотрю, не понравилось мое предположение по Черноморцу некоторым, Но ничего не поделаешь,этим грешат не только игроки и руководство только Черноморца, но и много команд в ПЛ, 1  и 2 лигах, семьи кормить ведь надо....
Выталкиватель парашутистов
У меня есть большое подозрение, что  Черноморец продолжает ставить ставки в конторе.... Болезнь (сдача игр за деньги),которую в свое время принес в команду тренер Альтман, сейчас в Черноморце прогрессирует...