Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 травня 2023, 13:00
1779
4

Чорноморець – Минай. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Битва конкурентів за дорогоцінні очки

| Оновлено 20 травня 2023, 13:00
1779
4
Чорноморець – Минай. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У суботу, 20 травня, відбудеться поєдинок 27 туру Української Прем'єр-ліги, в якому зустрінуться «Чорноморець» та «Минай». Матч пройде в Одесі на стадіоні «Чорноморець», стартовий свисток пролунає о 13:00. Одесити на три очки випереджають закарпатців у турнірній таблиці.

Чорноморець

«Моряки» до чергової зустрічі підходять у гарному настрої, адже тиждень тому вони обіграли київське «Динамо». Не дивно, що Романа Григорчука було названо найкращим тренером минулого туру, а найкращим гравцем став Олександр Демченко, який оформив дубль у ворота «біло-синіх». Зазначимо, що півзахисник уперше забив два голи в одній грі УПЛ. У Києві у складі одеського клубу дебютував Інал Черткоєв, який вийшов на поле у компенсований час.

Проте турнірна ситуація не дозволяє одеситам спочивати на лаврах. Від зони матчів плей-оф за право грати в УПЛ «Чорноморець» відокремлюють лише три очки, а «Минай» є прямим конкурентом «моряків». У майбутній зустрічі своїм партнерам не зможе допомогти дискваліфікований Салюк. Натомість уже відбули покарання три футболісти, які залишилися поза грою на матч проти «Динамо». Йдеться про Брагару, Авагімяна та Васильєва. У суботу «Чорноморець» проведе 760-й поєдинок в Українській Прем'єр-лізі. На порозі гольового ювілею знаходиться форвард одеситів Олександр Гладкий, який може завдати 100-го результативного удару в УПЛ.

Минай

На даний момент закарпатський клуб перебуває в небезпечній зоні, учасники якої мають оскаржувати право залишитися в еліті в матчах плей-оф. Та й від прямого вильоту з УПЛ «Минай» відокремлюють лише чотири очки. Втім, результати минайців дозволяють їхнім шанувальникам розраховувати на те, що команда й надалі представлятиме Минай у найсильнішому дивізіоні. У шести попередніх зустрічах закарпатці зазнали лише двох поразок – від лідерів чемпіонату «Шахтаря» та «Дніпра-1». У минулому турі команда Володимира Шарана зустрічалася якраз із дніпрянами, і перемогу спортклубівцям приніс єдиний результативний удар. До протистояння в Одесі «Минай» підійшов із триматчевою безвиграшною гостьовою серією (2 поразки та нічия).

У суботньому поєдинку закарпатській команді зможе допомогти захисник Олександр Мельник, який не грав із «Дніпром-1» через дискваліфікацію. Але й кадрових втрат у минайської команди вистачає: до кінця сезону вибув Воробчак, у лазареті опинилися Горін та Колесник. Проблемою тренерського штабу Шарана може також стати фізичний стан футболістів. Попередній матч минайці проводили в понеділок, тоді як одесити грали з «Динамо» минулої п'ятниці. Тобто «моряки» мали більше часу на відновлення. До цього додамо непростий шлях до Одеси, який здолали закарпатці.

Статистика зустрічей

У взаєминах суперників спостерігається абсолютний паритет. Команди провели чотири очні зустрічі, здобувши по одній перемозі (два поєдинки завершилися внічию). У цих іграх «Чорноморець» та «Минай» забили по чотири голи. У матчі першого кола одесити здобули мінімальну перемогу на полі закарпатської команди. Єдиний гол на початку зустрічі із пенальті забив Юрій Путря.

Прогноз на протистояння

Враховуючи щільність у нижній частині турнірної таблиці, очки, здобуті у матчах заключного відрізку чемпіонату, мають величезну цінність. Особливо це стосується дуелей прямих конкурентів. На нашу думку, одесити на своєму полі зможуть здобути мінімальну перемогу.

Орієнтовні склади:

«Чорноморець»: Паст, Брагару, Єрмаков, Гучек, Путря, Васильєв, Демченко, Кузик, Алефіренко, Бадібанга, Авагімян

«Минай»: Бандура, Рогозинський, Немчанінов, Кравчук, Мельник, Дмитрук, Петько, Вітенчук, Булеза, Твердохліб, Вишневський

20 травня, субота

«Чорноморець» – «Минай»
Одеса. Стадіон «Чорноморець». 13:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Setanta Sports+»
Арбітр: Анатолій Абдула (Харків)
ЧОРНОМОРЕЦЬ – МИНАЙ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:0
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Michael Savchyn
Минай псіхане і виграє 4:1
Afrokavkazets
По цветам формы сегодня МанСити - Интер ))
Remark
Украинский Ман Сити ТМная команда.
Zanregent
Думаю моряки выиграют