Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Севілья
18.05.2023 22:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 1:1 2 : 1
Ліга Європи
| Оновлено 19 травня 2023, 12:57
10831
7

Турнір однієї команди. Севілья здолала Ювентус та вийшла до фіналу ЛЄ

Командам знадобився додатковий час для визначення переможця пари

| Оновлено 19 травня 2023, 12:57
10831
7
Турнір однієї команди. Севілья здолала Ювентус та вийшла до фіналу ЛЄ
Getty Images/Global Images Ukraine

За подіями наприкінці чергового футбольного сезону просто не встигаєш спостерігати, бо не встигли ще заспокоїтись емоції від баталій Ліги чемпіонів УЄФА, як доводилось перемикати увагу на події на півфінальній стадії Ліги Європи. Тут так само за фінал боролись чотири команди, проте після перших зустрічей у рамках дуелей виокремити фаворитів було майже неможливо. Ось і андалузька «Севілья» та туринський «Ювентус» підійшли до матчу-відповіді на «Рамон Санчес Пісхуан» на тлі нічиєї в Італії (1:1), яка за великим рахунком узагалі нічого не означала в стратегічному плані.

Однак у «б'янконері» залишився дуже неприємний осад від тієї гри, оскільки вони не тільки не використали перевагу власного поля, а й мали чимало проблем за ходом протистояння та відігрались лише під фінальний свисток. «Нервіонці» ж тим часом отримали цього разу перевагу божевільних рідних трибун, які фактично вимагали від команди Хосе Луїса Менділібара сьомої участі в фінальному протистоянні цього турніру.

Але повторити надзвичайно успішний досвід гри проти англійського «Манчестер Юнайтед» на власному полі в «Севільї» так і не вийшло, бо з перших хвилин не вони тримали гру під контролем. «Юве» виглядав дуже солідно й залишив за собою перший гольовий момент, коли удар головою від Гатті на завершення подачі кутового з правого флангу на лінії парирував Буну. Тоді тривала вже 15 хвилина, тож можна було зрозуміти, наскільки обережно намагались діяти обидві команди.

Проте посеред першого тайму гра все ж таки набула певного прискорення, бо атаки в обидва боки поля постійно змінювали одна одну. Варто було відзначити дії обох воротарів у цьому контексті, а також невеличку вдачу на користь господарів поля, у ліву стійку воріт своїм пострілом на 33 хвилині влучив Кін. У нападника «Ювентуса» були величезні проблеми з пошуком гольових моментів, проте й Ен-Несірі на протилежній половині страждав без м’яча не менше.

Команди швидко обмінювались ударами, але не забивали. А потім, на 41 хвилині, за підсумком жорсткого зіткнення в центральному колі з Гуделем довелось замінити півзахисника гостей Фаджолі. Цей епізод фактично збив атакувальний настрій обох команд, тож на перерву вони відходили в спокійному темпі.

Чергове загострення відбулось уже на початку другої половини гри, коли на моменти «Ювентуса» господарі знову намагались відповідати безліччю передач до чужого штрафного з флангів. Проте така тактика до певного часу взагалі не працювала, а, якщо й удавалось щось створити, то Щесни знову був на висоті. Гості тоді взяли певну павзу, проте вийшли з неї немов із сплячки разом із голом Влаховича, який до 65 хвилини ледь устиг з’явитись на полі.

Сербський нападник продавив на правому фланзі штрафного двох суперників у боротьбі за м’яч, після чого переграв воротаря. Однак і його радість була швидкоплинною, бо незабаром К’єза втратив м’яч біля власних воріт, після чого розпочався блискавичний розіграш із завершальним дальнім ударом у ліву дев’ятку від не менш свіжого за Душана Сусо.

«Севілья» проводила на чужій половині решту часу до потенційного фінального свистка, проте до голу не дійшла навіть за підсумком разючого удару головою від Ен-Несірі під початок компенсованого часу. Довелось переводити матч до овертаймів, де команда Менділібара не збавила обертів та за рахунок чого фактично виграла матч. На 95 хвилині навіс із лівого флангу від Хіля головою завершив Ламела в центрі штрафного.

Залишалось відносно небагато часу, аби втримати власні ворота, проте команда Менділібара вирішила ускладнити собі завдання. Акунья на мить забув, що в нього вже є попередження, коли на 115 хвилині вирішив затриматись із введенням м’яча в гру, отримав другу жовту та змусив господарів повністю відійти на власну половину. Туринці бились до останнього, проте навіть проблем Буну не змогли створити.

Таким чином у фіналі Ліги Європи УЄФА в Будапешті 31 травня, о 22:00, від звітної пари команд братиме участь андалузька «Севілья». Команда Хосе Луїса Менділібара зіграє проти італійської «Роми», тоді як інший представник цієї країни залишив турнір за крок до вирішальної зустрічі.

Ліги Європи УЄФА. Півфінал. Матч-відповідь.

«Севілья» – «Ювентус» - 2:1 (перший матч – 1:1)

Сусо, 71, Ламела, 95 – Влахович, 65

Акунья, 57, Сусо, 118, Монтіель, 120+4 – Кін, 11, Данило, 105, Міретті, 117, Паредес, 118

Акунья, 115 (друге попередження)

«Севілья»: Буну – Акунья, Гудель, Баде, Навас (Гомес, 106) – Ракітич, Фернандо – Хіль (Монтіель, 99), Торрес (Сусо, 61, Рекік, 118), Окампос (Ламела, 70) – Ен-Несірі.

«Ювентус»: Щесни – Гатті, Бремер, Данило – Ілінг (Костич, 85), Фаджолі (Паредес, 41), Локателлі (Міретті, 86), Рабьо, Куадрадо (Мілік, 106) – Ді Марія (К’єза, 64) – Кін (Влахович, 64).

Арбітр: Данні Маккелі (Віллемстад, Кюрасао/Нідерланди).

Стадіон: «Рамон Санчес Пісхуан» (Севілья, Іспанія).

Удари (у площину): 29 (11) – 17 (7)
Кутові: 18 – 9
Офсайди: 0 – 1.

СЕВІЛЬЯ - ЮВЕНТУС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 26°C

Події матчу

95’
ГОЛ ! М'яч забив Ерік Ламела (Севілья).
71’
ГОЛ ! М'яч забив Хесус Саєс Сусо (Севілья).
65’
ГОЛ ! М'яч забив Душан Влаховіч (Ювентус).
Оцініть матеріал
(54)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Octopus
3 итальянские команды в финалах еврокубков.
Суперуспешный год для Италии, до второго места в рейтинге УЕФА осталось 4 очка.
ss2000
Скоро ЛЧ и ЛЕ переименуют в лигу Реала и лигу Севильи .😁
vitaha33
А скільки моментів Юве не реалізували... У Севільї пожиттєвий абонемент у шаманів на ЛЄ?
InterVsWorld
наконец-то Севилья или Моуриньо проиграют в финале, а хотелось бы чтобы в кое-то веки зарулил финал Ливеркузен или Юве, но для этого 100% факта нужно чтобы на друг друга вышли сегодня, НО !!
lizerginnn
краще би повернули формулу із двохсторонкою хоча б у Лізі Конференцій. тобто звичайні пари і 2 матчі. нахіба всі ці збочення зі групами, швейцарськими системами і т.п.??? Звичайно це б не вирішило всіх питань, але з кошним раундом було б цікавіше, бо слабкі команди скорше б відвалювалися. Та й для малих команд був би шанс десь стрільнути. Ось уж звісно від грошей люди сказяться. Ось сьогодні було цікаво як ніколи. Навіть ЛЧ відпочиває у цьому році.
По суті - в фіналі буду вболівати за Севілью. А там подивимося. Повинно бути цікаво.
Макс Максов
Сподіваюсь Моур припинить цю божевільну серію! Він здається теж, ні одного фіналу ЄК не програвав...