Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 21 травня 2023, 01:34
19310
45

Хейні – фаворит бою проти Ломаченка. Але у Василя є шанси на перемогу

Хоча більшість експертів вже встигла поховати його кар’єру

| Оновлено 21 травня 2023, 01:34
19310
45
Хейні – фаворит бою проти Ломаченка. Але у Василя є шанси на перемогу
Getty Images/Global Images Ukraine. Девін Хейні (ліворуч) та Василь Ломаченко

Цей день настав. Прийшов час говорити про поєдинок Василя Ломаченка (17-2, 11 КО). Черговий, а якщо бути точним, другий шанс українського боксера за статус абсолютного чемпіона світу у легкій вазі. Цього разу його суперником стане американець Девін Хейні (29-0, 15 КО), який володіє всіма потрібними Василю поясами.

Минулого разу Ломаченко також боксував проти американця, також молодого, але тоді маючи більше титулів. Хоча це йому й не допомогло.

Хейні – фаворит зустрічі, а Ломаченка вже більшість списала. Хоча він здатен на фінальний ривок

Історію про те, як Девін Хейні хотів поєдинку проти Василя Ломаченка впродовж чотирьох років, а той його ігнорував, чули, мабуть, всі. Якщо ні, коротко: Девін ледь не у кожному інтерв’ю розповідає, що він дуже хотів битися проти українського боксера, а той його ігнорував. На противагу цьому Хейні ставить себе, який не побоявся та дав бій одразу.

Відмову підтверджує і менеджер Ломаченка Егіс Клімас. Каже, що тоді він пообіцяв, що бій буде, якщо Девін чогось досягне. І ось у цьому вся логіка. Чотири роки тому Ломаченко був чемпіоном, лідером рейтингу Р4Р і одним із головних боксерів світу. А Девін Хейні – 20-річним проспектом, який тільки з’являвся в топах рейтингів. Ображатись на те, що тоді цей бій не було проведено, як мінімум, дивно. Але американці будують на цьому всю історію.

Ситуація сильно змінилась і в плані позиціонування. Якщо чотири роки тому Ломаченко був однозначним фаворитом, то зараз він – аутсайдер. Тоді у Василя не було поразки від Теофімо Лопеса, не було серйозної травми плеча, йому був всього 31 рік, а серед побитих суперників – Люк Кемпбелл, нокаутований Лінарес та інші. Зараз Хейні – наймолодший абсолютний чемпіон в історії, котрий двічі розбив Джорджа Камбососа у того вдома і щоразу виглядає все краще.

Відповідно, більшість експертів та боксерів ставлять саме на американця. Але, окрім молодості та розвитку, головна його перевага – габарити. Хлопець по-справжньому великий і потрапляє в рамки легкого дивізіону тільки тому, що молодий організм поки що це дозволяє. При тому, це процес, котрий щодня стає все важчим, так що нескладно прогнозувати, що поєдинок проти Ломаченка може стати останнім у легкій вазі для Девіна.

Getty Images/Global Images Ukraine. Девін Хейні

Насправді чудове завершення історії у цьому дивізіоні. Особливо у разі перемоги, бо поразка все зруйнує. У 24 бути абсолютним чемпіоном та побити там людину, яка довгий час заслуговувала цього статусу, але так і залишити її без всіх поясів та піти у наступну категорію – прекрасний початок великої кар’єри.

В інший підсумок вірять лічені відомі спортсмени та експерти. Наприклад, Пол Маліньяджи, який хоч і базує свої вислови на нелюбові до Девіна, говорить багато розумного. Наприклад, те, що Девін вибудовує свій рекорд на підстаркуватих боксерах. У цьому точно є логіка.

«Лінарес, який боксував проти Ломаченка, знищив би Хейні. Він був молодший, входив до топу найкращих боксерів та був чемпіоном. Девін же побив Лінареса на сильному спаді кар’єри», – казав Маліньяджи.

І це розумне зауваження. Побив би чи ні, ми ніколи не будемо знати, але факт у тому, що Ломаченко боксував ледь не з найкращим Хорхе. Лінарес проти Хейні – той, який вже пішов з великого рингу в Японію та збирався до рф. І все одно Хорхе влучив так, що Девін ледь встояв.

Зараз, розмовляючи про очікування в чотири роки, Хейні відзначає, що він став лише кращим і казав Ломаченку, що далі буде гірше. Але не додає, що він за ці чотири роки не став критично дорослим. А Василь став. Тому цей поєдинок найбільш вигідний для Хейні. Вже не так ризиковано для нього самого, але ще одне гучне ім’я можна записати у рекорд.

При цьому, недооцінювати білгород-дністровця не варто. Він втрачає форму, але все ще може показати достатньо, щоб перемогти такого суперника, як Девін Хейні..

Хто має перемогти?

Василя Ломаченка букмекери вважають відчутним аутсайдером. На нього можна поставити за 2.45. На його суперника з Америки – за 1.45. Такого розриву у коефіцієнтах у кар’єрі українця не було ніколи – навіть тоді, коли він був молодим проспектом, а проти нього виходив умовний чемпіон Орландо Салідо.

Але це логічно. Ломаченко старший за майбутнього суперника на одинадцять років. Він менший. Нижчий офіційно на три сантиметри, але має сильно коротші руки – 166 сантиметрів в українця і цілих 180 сантиметрів в американця.

Окрім цього, Хейні набагато ширший в плечах, потужніший та просто великий. На бій він гарантовано вийде на кілограмів сім важчим, ніж буде на зважуванні. Взагалі не проблема для Девіна набрати аж стільки.

Не варто також скидати з рахунків навички американця. Він – хороший боксер. У нього класний джеб, він швидкий та розумний. Вміє бути і атакуючим боксером, і працювати від захисту. Доволі обережний, але у реванші проти Камбососа не боявся зриватись у розміни та виглядав там краще за опонента.

Getty Images/Global Images Ukraine. Девін Хейні (ліворуч) та Василь Ломаченко

З іншого боку Ломаченко – не Камбосос. При всій повазі до навичок Джорджа та його завзятості, він поступається навіть теперішньому Ломаченку у всьому. Василь важко пройшов протистояння проти Джемейна Ортіса – це правда. Але не настільки, як хочуть зараз подати сам Ортіс і всі, кому принципово важливіше, щоб Ломаченко страждав, ніж об’єктивний підсумок поєдинку.

Але тут треба ще подивитись на стилі Джемейна та Девіна. Ортіс постійно пресингує, йде битись і створює стільки тиску, що не зламатись під ним дуже важко. Тобто, окрім здоров’я та молодості, там ще й кардинально інший план на бій.

Малоймовірно, що обережний Хейні з величезною перевагою у габаритах полізе до Ломаченка на середню дистанцію битися з ним там. Хіба, якщо справи підуть геть погано. Він триматиме суперника на дистанції та повторюватиме урок Теофімо Лопеса, щоб заганяти його та змусити працювати вдвічі більше. Та сподіватись, що у Ломаченка не стане сил працювати так усі дванадцять раундів.

Хейні – однозначний фаворит, але не однозначно переможець. Тому що він ніколи ще не зустрічався ні з ким, кого можна було б назвати аналогом Василя. А у того сил на один стрибок вистачить точно. А отже, по-боксерськи, протистояння обіцяє бути більш цікавим, ніж то намагається малювати більшість.

Поєдинок Девін Хейні – Василь Ломаченко відбудеться в ніч проти неділі, 21 травня, у Лас-Вегасі. Основний кард розпочнеться о 05:00, а мейн-івент запланований на 07:00 за Києвом. Головний поєдинок транслюватиметься на телеканалах ESPN+ (за системою PPV) та Sky Sports.

Опитування

Голосів 156
🥊 Спрогнозуйте, як завершиться бій між американцем Девіном Хейні та українцем Василем Ломаченком, який пройде в ніч з 20 на 21 травня 2023 року в Лас-Вегасі.

Дострокова перемога Хейні

58 голосів 37.18 %

Перемога Хейні за очками

39 голосів 25 %

Нічия

7 голосів 4.49 %

Перемога Ломаченка за очками

36 голосів 23.08 %

Дострокова перемога Ломаченка

16 голосів 10.26 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(109)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 45
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kadaad .
Надеюсь Хейни набьет физиономию любителю московских попов!
Andrii Vutselo
Шанувальнику рашистів та сектантів ,шлях тільки в одному напрямку!Слава Україні
fifa2020
Хейні не підведи! 
Kain_X_Rain
Сподіваюсь Хейні в цьому храмі свічки подзадує )
rozalievka
Наточуть хай пипику цьому коз*у рашику!! Сепара кусок!! Гов*о  и то приятней!!
Stanislav Matusevych
Нарешті переважна більшість любителів спорту зрозуміла ватну сутність любителя гундяївської секти. Бажаю Хейні перемоги та яскравого нокауту!
fifa2020
Хейні вперед! Порви цього тузіка на британський прапор! Закінчи карєру цього клоуна!
Alex Danchenko
По-перше, не у Василя, а у васілія, по-друге, шансів дуже не багато у ватніка.
Kapitan Vrungel
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vitalik_Medvid
Сподіваюсь Хейні виб‘є все лайно з голови Ломаченка
R1d3r
Ломаченко победит. Всем приятного просмотра. 
nick07
цікаво, чи у 60-і роки американські любителі боксу так само хейтили Клея за відмову воювати у В"єтнамі? (хоча, звісно, що там була трохи інша ситуація, і хейт в сторону Васі зрозумілий і очікуваний)
Щодо самого бою - у випадку перемоги Вася і далі буде в топах і на прескофнеренціях нести пургу про "братскій народ", "ущємлєнія цєркві" і т.д., тому напевно краще перемога Хейні та пенсія Ломи
Maks Krot
Лома конечно ещё тем стал м...ком ,крыша поехала на вере да и на многом другом ,ну я желаю нашему украинскому боксеру победы в этом бою!!ну и хотелось бы верить что у ломы не все ещё мозги поплавило ,и он переосмыслит свое поведение признает многое и извинится  дай бог !!!!Ждём красивой победы украинского боксера !
edu209
Sport.ua, судя по комментариям ваш опрос как минимум имеет смешные цифры )))) 100% украинцев за то чтобы москаля больше не существовало на просторах бокса!
Eugenii Skrypka
Лома победит! Лома вперёд!
umnuy2
Лома конечно со своими кацапскими попами кукушкой поехал,но не думаю что он нанёс больше вреда нашей стране чем тот же Глава Верховного суда Князев.
Это так отступление о жизни.
Sukiyaki
Девін, гаси "дьячка"
arrow1418
Всі забувають . Що у цього піздюка малого не було ні одного нормального поєдинку !
Roman S
Чекаю що Вася притулить супернику, і довгі будуть пошуки відповіді на питання "де він"?