Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 травня 2024, 13:32
766
1

ВЕРНИДУБ: «Зазвичай Динамо домінує, але ми змусили їх грати інакше»

Головний тренер «Кривбаса» – про поразку від «Динамо»

| Оновлено 20 травня 2024, 13:32
766
1
ВЕРНИДУБ: «Зазвичай Динамо домінує, але ми змусили їх грати інакше»
ФК Кривбас. Юрій Вернидуб

Головний тренер криворізького «Кривбаса» Юрій Вернидуб прокоментував виїзний матч із київським «Динамо» (1:3) у рамках 29-го туру УПЛ.

– Непогана гра вийшла у виконанні обидвох команд. Тим паче, всі розуміли, що ні «Кривбас», ні «Динамо» вище вже не піднімуться. «Динамо» почало грати у три захисника. Ми це побачили та перебудувались. Так вийшло, що пропустили два швидких голи. Але згодом забили один у відповідь. Ми виглядали непогано в обох таймах. Зазвичай «Динамо» домінує проти суперників, але цього разу ми змусили їх грати на контратаках.

«Кривбас» хотів відігратись, але не вийшло. Ми дали шанс проявити себе сьогодні молодим хлопцям: Богдану Хомі, Володимиру Вілівальду, Ярославу Шевченку. Попереду - останній матч проти «Минаю». Думаю, дамо шанс й іншій молоді. У «Кривбасі» U-19 є дуже непогані виконавці. Адже вони повинні зростати. В «Динамо», наприклад, теж дуже гарна Академія, грають вихованці; це найкраща футбольна школа в Україні.

Матч з «Минаєм» для вас нічого не значить. А ось для суперника значить доволі багато. Чи є у них шанс здобути перемогу, на вашу думку?

– Я відповім так: справжні вболівальники і фанати завжди підтримують команду, у будь-який момент. А коли починають казати «зливають» чи ще щось, то тут без коментарів. Ви ж повинні розуміти, коли за три тури до кінця сезону команда стає бронзовим призером та вище вже не може піднятись, то налаштувати хлопців дуже важко. Давайте проаналізуємо сьогоднішню гру: «Кривбас» погано виглядав чи створив замало моментів?

Команда грала добре. Але пощастило більше динамівцям. Якби ще не цей незрозумілий пенальті… Йде боротьба плече в плече, людина падає - пенальті. Я передивився цей епізод разів пʼять. Не побачив там пенальті. Потім одразу пропустили другий. Але я задоволений, як команда відреагувала: забили гол, ще були хороші шанси.

Як прокоментуєте чутки про можливий трансфер Бескоровайного до «Полісся»?

- Спитайте це у тих, хто цю інформацію розповсюджує (посміхається). На сьогоднішній день Бескоровайний - гравець «Кривбаса».

«Кривбас» поступився в останніх трьох матчах. Чого не вистачало вашій команді?

– Якби хлопці перед грою з «Поліссям» не дізнались би, що «Дніпро-1» програв, то все могло скластись по-іншому. З іншої сторони, якщо ти вже вийшов на поле, то доведи, своєю грою, що ти дійсно бронзовий призер, та хочеш надалі зробити наступний крок вперед.

В наступному сезоні замахнетесь на щось більш, ніж бронза?

– Я зроблю все від себе залежне, аби ми зростали з кожним роком. Навіщо тоді працювати тренером, якщо у тебе немає цілі? УПЛ зростає, це факт. Подивіться, яка у нас конкуренція за кожну позицію до останнього туру.

Попереду - єврокубки. Чи я правильно розумію вашу позицію: «Кривбас» не буде у звʼязку з цим переносити матчі УПЛ?

– Ніяких переносів. Я це казав ще, коли ще працював у «Зорі», і ми нічого не переносили. А як в Англії грають через два дні на третій? Тому ніколи не скажу, що ми програли, тому що дуже втомились.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Перець
Особливо в першому таймі