Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 травня 2023, 09:30
3768
9

Поразка в день народження Динамо, перемоги Шахтаря та Дніпра-1

Найцікавіші події 26-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 16 травня 2023, 09:30
3768
9
Поразка в день народження Динамо, перемоги Шахтаря та Дніпра-1
УПЛ

«Динамо» вперше програло за Шовковського на чолі команди. Кияни вдома поступилися «Чорноморцю» 2:3. Схоже, про «бронзу» столичні можуть забути. «Шахтар» без проблем обіграв «Інгулець», хоча його «Папа» і обіцяв «тріснути» донеччан. Чергова перемога «Зорі». Цього разу – над «Металістом». «Дніпро-1» на «зубах» вирвав перемогу у «Миная» й залишився у чемпіонських перегонах.

Атака туру

Єдиний гол у матчі «Верес» - «Металіст-1925» був забитий після шикарної комбінації. Близниченко добре розгорнув м'яч із правого флангу на лівий, де його отримав Пасіч, який здійснив рейд до чужого штрафного майданчику. Далі Геннадій відпасував на Лебеденка. Той на розвороті перехитрив одразу двох опонентів та повернув м'яч Пасічу, який у ближньому бою переграв голкіпера.

Пенальті туру

«Кривбас» мав відчутну ігрову перевагу у матчі проти «Руха». І створив чимало моментів, щоб відкрити рахунок. Але забити вдалося лише на останній хвилині зустрічі із пенальті. Довгий жорстко зіграв проти Капіча, і Арановський вказав на «точку». Сам потерпілий чітко виконав суддівський вирок, пробивши по центру воріт, тоді як Паньків кинувся у правий кут.

Розгром туру


УПЛ

«Зоря» у весняній частині сезону продовжує збирати «скальпи». Цього разу від команди ван Леувена постраждав «Металіст». Постраждав крупно. Біди харків'ян розпочалися вже на першій хвилині зустрічі – з їхнього автоголу. А далі пішло-поїхало. Якби луганці реалізували всі свої моменти, зокрема й пенальті, підсумковий рахунок взагалі міг бути непристойним. Але й 5:0 – дуже круто. Ця перемога для «Зорі» стала десятою в одинадцяти поєдинках другого кола.

Приреченість туру

Що вони не роблять – не йдуть у них справи. Головний тренер «Львова» Анатолій Безсмертний із матчу в матч тасує склад, але віз і нині там. Програшний серіал львів'ян поповнився ще одним поєдинком. Наразі команда програла «Ворсклі». Програла без зайвих питань та зайвих емоцій. Ця поразка для «Львова» – дев'ята поспіль. Очевидно, в наступному турі «леви» офіційно оформлять своє пониження в класі.

«Тріск» туру

Через автобусну коробку передач матч «Інгулець» - «Шахтар» проходив не в Петровому, а у Львові. Президент клубу з Кіровоградської області Олександр Поворознюк перед грою пообіцяв «тріснути» донецьку команду. На жаль, для вболівальників «Інгульця», «тріску» не було. Скоріше навпаки. Сергій Ковалець, наставник «козаків», чомусь випустив фактично дублюючий склад. Та й капітан команди Павлов за п'ять хвилин до фінального свистка відправив м'яч у власні ворота, оформивши комфортну перемогу «гірників» 2:0. Такий ось тріск...

Удар туру

Першого удару в матчі «Інгулець» - «Шахтар» завдав уболівальник донецької команди, який захищав Маріуполь та «Азовсталь», Станіслав Керод. У грудні минулого року його було звільнено з рашистського полону.

Свято туру


УПЛ

У день матчу проти «Чорноморця», 13 травня, виповнилося 96 років від дня заснування київського «Динамо». До того ж саме цього дня 21 рік тому помер легендарний наставник «біло-синіх» Валерій Лобановський. Однак віддати данину славному минулому нинішньому поколінню динамівців не вдалося: кияни у рідних стінах поступилися одеситам 2:3.

Фінт туру

Переможний м'яч у ворота «Динамо» забив Демченко у середині другого тайму. І зробив це вишукано. Олександр отримав м'яч спиною до чужих воріт, приблизно на лінії штрафного майданчика. Його опікував капітан динамівців Сидорчук. Демченко всім своїм виглядом показував, що рухатиметься праворуч. Сидорчук повірив, і опинився на газоні, а Демченко зробив рух ліворуч і точно «поклав» м'яч у кут воріт Нещерета.

Цифра туру

Триста поєдинків у чемпіонатах країни провів Сергій Політило. На даний момент півзахисник захищає кольори «Чорноморця». Саме за одеський клуб він зіграв ювілейний матч – проти «Динамо».

Бомбардир туру


УПЛ

Перемогу «Дніпру-1» у непростому поєдинку проти «Миная» приніс черговий влучний удар Довбика. У цьому матчі головний бомбардир дніпрян забив не з пенальті, а з гри. Під завісу поєдинку він втілив у забитий м'яч високу передачу Піхальонка. Для Артема цей гол – уже 23-й у сезоні. До рекорду Мхітаряна – два точні удари.

Асистент туру

Обидва м'ячі у ворота «Колоса» футболісти «Олександрії» забили після передач Мустафаєва. Спочатку Еміль асистував Ковальцю, який забив влучним ударом з лінії штрафного майданчика. Потім молодий півзахисник команди Ротаня вдало подав від кутового прапорця - Логінову залишилося «замкнути» передачу на ближній штанзі.

Символічна збірна туру: Бандура - Конопля, Імереков, Логінов, Єрмаков – Шахов, Капіч – Герреро, О.Демченко, Мустафаєв – Довбик.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Злий Глобинець
Дивна якась збірна туру. Шахтар іде на першому місці, і лише один Конопля? Трубін гарно зіграв у турі, Степаненко. Вони теж мають бути в збірній туру.
Springfield
Разгром тура должен был  быть (настоящее в прошлом)  минимум 8:0!  Так почему же Заря в большинстве забила только с пенальти?  Нас никто не жалеет на международной арене.  И Динамо на пожелело Ильичёвец с 9:0.  Так кто дал команду "валять дурака" весь второй тайм?   Лишили болельщиков зрелища, а УПЛ нового рекорда.