Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 травня 2023, 13:00
3212
14

Минай – Дніпро-1. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Дніпровським футболістам знову треба скорочувати відставання від «Шахтаря»

| Оновлено 15 травня 2023, 13:00
3212
14
Минай – Дніпро-1. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

В заключний ігровий день 26-го туру української Прем'єр-Ліги у понеділок 15 травня «Минай» на своєму полі прийматиме «Дніпро-1». Обидві команди вирішують важливі завдання. Господарі поля продовжують боротьбу за виживання в елітному дивізіоні, а підопічні Олександра Кучера після нічиєї з «Олександрією» знову опинилися в ролі наздоганяючих у суперечці із «Шахтарем» за золоті медалі.

Минай

В попередньому турі футболісти «Минаю» порадували своїх вболівальників перемогою над полтавською «Ворсклою» з рахунком 2:0. Цікаво, що обидва м'ячі були забиті у компенсований час. Сергій Петько відзначився на другій доданій арбітром хвилині до першого тайму, а Єгор Твердохліб забив гол вже на 94-й хвилині матчу.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live у Telegram Sport.ua

Той успіх дозволив підопічним Володимира Шарана піднятися на 12 місце у турнірній таблиці та піти із зони стикових ігор за право залишитись у Прем'єр-Лізі наступного сезону. Зрозуміло, що «Минай» хотів би, як мінімум, завершити сезон на цій позиції, але для цього ще треба набирати та набирати очки. Адже конкуренти теж не сплять, тому після кожного туру йде постійна перестановка команд у нижній частині таблиці.

Дуже важливо для закарпатського клубу те, що зустріч проходитиме у Минаї на рідному стадіоні. Тут господарі поля почуваються набагато впевненіше, ніж на виїзді. Так, у трьох попередніх домашніх матчах футболісти «Минаю» набрали 7 очок з 9 можливих, перемігши окрім «Ворскли» ще й «Кривбас» 1:0, а також зігравши внічию з «Металістом 1925» 1:1.

Щодо негативної сторони, то можливою проблемою для тренерського штабу «Миная» може стати відсутність через дискваліфікацію захисника Олександра Мельника. У попередній грі він отримав четверту жовту картку у сезоні і тепер буде змушений пропустити майбутній поєдинок.

Дніпро-1

Перемігши у 25-му турі в Одесі місцевий «Чорноморець», футболісти «Дніпра-1» за втраченими очками зрівнялися з лідером чемпіонату «Шахтарем». Однак у середині тижня вони у перенесеному матчі з першого кола зіграли внічию з «Олександрією» 1:1 і знову опинилися в ролі наздоганяючих. Тим більше, що вже у цьому турі гірники виявилися сильнішими за «Інгульця» 2:0 і збільшили відрив в очках від дніпрян до п'яти.

Більше того, після впевненої перемоги «Зорі» у неділю над «Металістом» 5:0, вже луганська команда зрівнялася за набраними очками з «Дніпром-1» і також продовжує боротьбу за нагороди турніру. Тож втрачати очки підопічним Олександра Кучера більше не можна, бо інакше вони можуть залишитися не тільки без золотих медалей, а й без срібних.

А ще у згаданому матчі з «Олександрією» отримав чергове попередження Олександр Назаренко. Воно також, як і для Мельника, стало четвертим у сезоні. Таким чином і півзахисник «Дніпра-1» буде змушений пропустити матч із «Минаєм», спостерігаючи за ним лише з трибуни стадіону.

Статистика матчів

В українській Прем'єр-лізі суперники провели 4 матчі. Тричі вигравав «Дніпро-1» та одна перемога була в активі «Миная». У першому колі цього чемпіонату команди зустрічалися в Ужгороді на стадіоні «Авангард». Тоді перший м'яч забив на 64 хвилині гравець закарпатського клубу Назарій Воробчак. Але вже за 12 хвилин рахунок був 3:1 на користь дніпрян. Відзначилися Едуард Сарапій, Олексій Гуцуляк та Яніс Амаш. Більше голів у тому поєдинку не було.

Орієнтовні склади:

«Минай»: Бандура, Рогозинський, Немчанінов, Чуєв, Кравчук, Гончар, Булеза, Петько, Вітенчук, Твердохліб, Вишневський

«Дніпро-1»: Рибак, Пасіч, Сваток, Сарапій, Адамюк, Рубчинський, Бабенко, Бланко, Піхальонок, Гуцуляк, Довбик

Прогноз на протистояння:

Фаворитом матчу є «Дніпро-1», але не будемо одразу ж віддаватиме йому перемогу. По-перше, «Минаю» теж потрібні очки і він за них боротиметься, тим більше, на своєму полі. А по-друге, для дніпрян це буде вже третій матч за 8 днів. Чи вистачить сил для досягнення успіху? Поки невідомо. Тож можемо припустити нічию 1:1.

15 травня, понеділок

«Минай» – «Дніпро-1»
Минай. Стадіон «Минай». 14:00
ТБ-трансляція на ОТТ-платформі «Setanta Sports»
Арбітр: Олексій Деревинський (Хмельницький)
МИНАЙ – ДНІПРО-1. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді
Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2
Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)
Хокей | 02 травня 2024, 10:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ozzy
Сколько интересно минаю шахтеры пообещали? Больше чем ротаню?
Gargantua
после двух договорнячков с Шахтером в начале весны моя мечта чтобы вылетели 1925 и Минай.
правда Минай потом попробовал реабилитироваться отыграв второй матч с Шахтером чисто, но нет.
odiniznashih
Зоря своей игрой в этом году заслужила на чемпионство.
И если бы не эти непонятные проигрыши Руху и Ингульцу то так бы это и было.
Днепр откровенно тянут и достали эти его вымученные победы на 95,97 минутах.
Команда одного игрока - закрывают Довбика и игры никакой нет.
А у Зари в этом сезоне в забивании голов поучаствовали около 20 человек. У кого то есть больше?
Remark
Верочка дня - это Тотал Больше 16.5 комментариев Запасного на ветке матча Минай Днепр! + Ставку КК Запасному на этой ветке тоже можно рассматривать!
avk2307
А я вболіватиму за Дніпро 1.
Чесно кажучи Шахтар то і є тим самим клубом, який всі ці схеми з арбітрами, переносами та іншим і наладив. 
Звичайно хотілось би щоб чемпіоном Зоря стала в першу чергу, але  Дніпро 1 в 10 разів більш достойніший стати чемпіоном за перспективних шахтарів.
Динамо на жаль четверте. Не розумію, чому всі свої плюси зі складом, який вже два-три роки разом не змогли конвертувати в щось краще...
Remark
Ждем прогноз от Запасного. Но сначала он свой понос про фейки напишет, а потом уже может и прогноз.
BUROSTAVOK
Минай докажи,що ви не слівна команда. Покажіть карпатьській характер
Springfield
Этот матч не сильно меня интересует.  Интересует календарь.  Эти играют в понедельник.  Потом тур аж в субботу.   И потом ещё два полных тура в один день - 24 и 27.  А кто же там играет?  Шахтёр с Зарёй, а потом с Днепр-1.  Вот молодец, кто составлял.  Но он видно знал, что Динамо тут не пляшет?   Как так вышло, что именно тут закрутка за первое место?   Могу поверить в мольфаров.  Помогли составить.
Злий Глобинець
Вболіватиму за Минай, щоб Зоря вийшла на друге місце. В цьому сезоні срібло вона точно заслужила. А Дніпро мінус 1 тотаке... Приберіть з команди Довбика, перестаньте призначати в ворота їх суперників сумнівні пенальті - і де той Дніпро в турнірній таблиці опиниться?
BUROSTAVOK
Редакція написала,що рахунок буде 1-1.Вже і Шаран казав,що невідомі люди пропунують злити днепру...Побачим чим всі ці вислови закінчаться,чи є честь та гідність у мінайців. Хоча закулісні ігри давно вже тривають)