Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

23 листопада 2022 на 10-й хвилині матч перерваний через повітряну тривогу, догравання призначено на 11 травня 2023
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 травня 2023, 18:48
7038
86

Невикористана можливість. Дніпро-1 не зміг переграти Олександрію

Скандальне пенальті не допоміг команді Олександра Кучера здобути важливі три очки

| Оновлено 11 травня 2023, 18:48
7038
86
Невикористана можливість. Дніпро-1 не зміг переграти Олександрію
УПЛ

Матчі єврокубкових змагань це, певна річ, справа шляхетна, проте й вибиватись із ритму української Прем’єр-ліги нашим уболівальникам не варто. Організатори змагань минулого тижня подарували нам повноцінний тур прямо посеред робочих днів, але цього разу їхня фантазія була дещо скромніша – усього лише один матч, який свого часу дніпровський «Дніпро-1» та «Олександрія» не дограли через черговий масований ракетний обстріл.

Цікавим моментом у цьому випадку було й те, що спроба провести, увага, зустріч у рамках першого(!) туру національної першості була для цих команд не поодиноким випадком. 23 листопада 2022 року відбувся вищезгаданий обстріл, проте тоді гру перенесли саме на цю дату через надмірне навантаження на СК, яке наприкінці серпня кваліфікувався до єврокубкових змагань. Але, погодьтесь, тоді мало хто міг уявити, що команда Олександра Кучера буде до останнього вести боротьбу за «золоті» медалі, а «поліграфів» узагалі очолюватиме Руслан Ротань.

Дев’ята хвилина на табло та розіграний від воріт «Дніпра-1» м’яч – ця зустріч розпочиналась доволі незвичним чином, і, якщо б була проведена вчасно, то навряд чи би отримала подібні оберти вже в цей відтинок ігрового часу. Команди одразу дали зрозуміти – буде дуже напружена боротьба, проте ініціативу захоплювати ніхто не квапився.

Перші кроки в цьому напрямку зробили гості, коли Мірошніченко з незвичної для себе позиції лівого крила атаки вперше пристрілявся з середньої відстані, але Рибак парирував удар під праву стійку власних воріт. Відповідь від Піхальонка не змусила на себе довго чекати – Довбик п’ятою залишив м’яч перед штрафним, але партнер поцілив прямо в голкіпера, а потім ще й у падінні добити кудись у інакшому напрямку не зміг. Гра таким чином тільки набувала певного прискорення.

Але вже незабаром трапився справжній емоційний вихор, який трохи зіпсував враження від подій на полі до цього. Знову матч за участі «Дніпра-1», знову призначення пенальті у ворота суперників Олександра Кучера. Та ще й такого, який фактично намалював Олександр Назаренко за буцімто порушення правил від Скорка в центрі власного штрафного під час подачі з правого флангу. Арбітра Ярослава Козика в цьому випадку мав би підстрахувати VAR. Але…

Довбику тим часом не склало труднощів із «позначки» пробити в правий нижній кут та відкрити рахунок. Проте Артем навіть не святкував цей гол, бо наче передчував, що вже незабаром «Олександрія» створить проблеми для його команди. До речі, Ротаня за підсумком того епізоду з пенальті вилучили, тож «поліграфи» працювали на полі вже не під доглядом керманича, коли на 25 хвилині подача штрафного з правого флангу від Рибалки знайшла голову Ковальця в центрі штрафного, а той пробив у дальній кут.

Рішучих відповідей від «Дніпра-1» ми після цього епізоду вже не бачили. Тут дали про себе знати й більш-менш злагоджена гра «поліграфів» біля власних воріт, і банальна відсутність швидкостей від господарів. Футболісти охоче говорили поміж собою, а ось м’яч до воріт по обидва боки поля спрямовували якось не дуже жваво.

У підсумку, перший тайм завершувався поодинокими пострілами СК із середньої відстані, які не викликали складнощів у Шевченка. Рибак на протилежному боці поля тим часом майже не вступав до гри, хоча момент на початку другого тайму з ударом головою від Михайленка з меж воротарського мав його неабияк напружити, проте суперник поцілив повз дальню стійку. Не було намагання в команди Ротаня, якою керував безпосередньо Сергій Кравченко, форсувати події, проте й суперники не відзначались безкомпромісністю в плані результату.

Гра поступово зайшла в заключну фазу, де «Дніпро-1» помітно більше володів м’ячем, однак навряд чи інтенсивність атак господарів відповідала бажанню команди заробити три залікові бали. Шевченку дійсно вдалось урятувати своїх партнерів від пропущених голів лише під час ударів Когута та Танковського з лівого флангу штрафного, тоді як решту часу м’яч удавалось відводити від його володінь малою кров’ю.

На початку наступного тижня дніпровський «Дніпро-1» зіграє в гостях у закарпатського «Миная», а «Олександрія» гостюватиме в ковалівського «Колоса».

Українська Прем'єр-ліга. 1-й тур.

«Дніпро-1» – «Олександрія» - 1:1

Довбик, 22 (пен.) – Ковалець, 25

Назаренко, 39 – Скорко, 20, Кожушко, 41, Рибалка, 85

«Дніпро-1»: Рибак – Назаренко (Є. Пасіч, 61), Сваток, Сарапій, Адамюк (Хайнер, 84) – Рубчинський (Танковський, 61), Бабенко (Когут, 84) – Бланко (Пеглоу, 72), Піхальонок, Гуцуляк – Довбик.

«Олександрія»: Шевченко – Копина (Бондаренко, 90+2), Бабогло, Логінов, Скорко – Михайленко, Сігеєв (Матюшенко, 90+2), Рибалка – Мірошніченко, Ковалець (Кулаков, 70), Кожушко (Мустафаєв, 46).

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве).

Стадіон: «Авангард» (Ужгород).

Удари (у площину): 11 (8) – 6 (4)
Кутові: 7 – 7
Офсайди: 0 – 2.

ДНІПРО-1 - ОЛЕКСАНДРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Події матчу

26’
ГОЛ ! М'яч забив Кирило Ковалець (Олександрія).
21’
ГОЛ ! З пенальті забив Артем Довбик (Дніпро-1).
Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 86
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ostrov Khortitsa
и опять с пенальти забили) уже чемпионы Украины, но по пробитым пенальти
VBOLYUVALNIK
Результат по грі, а можливо навіть перемога Александрії була б більш справедливою. Не очікував такої гри від Дніпра
BUROSTAVOK
Буде засідання КДК там і розберуть чого ця Пеглоу кидалася на людей
Вячеслав Круссер
Что опять левый пенальти?((( А чего эту Пеглоу не выгнали?
Maks Krot
Александрия молодец!!!!!!!ее душили она билась до конца ,а п ердян этих не настоящих   уже  я йца тащат  в две руки ,ну х..... им ,хорошо бы было чтобы Заря ещё второе место взяло
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
VitosKH
Позорные пердяне опять думали победить за счёт левого пеналя,но не тут то было...
Sunrise
Третий подряд левый пенальти и как итог подаренное 1 очко. Как любит говорить Цыганык: "це очко може стати вирішальним" в борьбе за вторую путевку в ЛЧ.
BUROSTAVOK
В європі таких пенальті не дають. На,що вони розраховують???
u6464u
виявилось одного лівого одинадцятиметрового мало , красні ков заряджай на два а то Зоря дихає в спину  ,козик трошки під заробив на новий мерс .
fourth place
Жаль ,что Ротаню не дали набить морду Красникову 
fitnes_sports066
Это всё мелочь Эаря - Шахтёр Шахтер - Днепр Ворскла-Шахтер будет весело а и Ингулец-Шахтер
Marek
Жека сранні, воно ж Вадо, ти задоволений рахунком? 
fourth place
Представьте ,если  четвертые сейчас вели борьбу  за золото или даже за серебро ,вся это ботоферма шубкисов  фаньтик и avk плаксы или Мария remark с пеною рта доказывала всем сейчас ,что судью купил Красников ,а пенальти нарисованное и срочно нужно идти на митинг под уаф.Ну это совсем другая история,им сейчас  четвертое место удерживать нужно 
Умник
Впервые скажу Руслан Петрович красава, лаконично красиво на 3 веселых буквы.
И видно же кулак чесался.
Я думаю все таки какой то судейка получит нокаут.
Я бы очень осторожно судил матч Динамо Черноморец там Жора Бущан выздоровел
fourth place
Начались минусы у всех ,это или Татьянка1515 зашла на сайт или дворнягу zporta выпустили погулять 
Sa sha
Красников опять купил судью и это в открытую видно) когда наш футбол и судьев проверять криминальные органы?
simon andre
Два физрука не выявили победителя .
Ігор Крава
Сподіваюсь , Зоря закине цей пейналду-клуб на третє місце 
Illiashenko Andriy
- "Пітушиний" СК завдяки суддям здобув нічийний результат.