Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

23 листопада 2022 на 10-й хвилині матч перерваний через повітряну тривогу, догравання призначено на 11 травня 2023
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 травня 2023, 12:50
7489
27

Дніпро-1 – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Третя спроба зіграти матч першого туру

| Оновлено 11 травня 2023, 12:50
7489
27
Дніпро-1 – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У четвер, 11 травня, відбудеться перенесений матч 1 туру Української Прем'єр-ліги, в якому зустрінуться «Дніпро-1» та «Олександрія». Спочатку цю зустріч було призначено на серпень минулого року, але тоді через участь дніпрян у кваліфікації Ліги Європи її перенесли. У листопаді команди зробили другу спробу провести дуель першого кола і знову невдало. Через масований ракетний удар рашистів по Україні гру зупинили на 10-й хвилині і відновити її не вдалося. Сподіваємось, у четвер уже ніщо не завадить почути фінальний свисток цього поєдинку.

Дніпро-1

На зимову перерву команда Олександра Кучера пішла лідером турнірної таблиці, але після відновлення чемпіонату поступилася першим місцем донецькому «Шахтарю». Проте «Дніпро-1» продовжує боротися за чемпіонство. Більше того, осічка «гірників» у минулому турі (нічия з «Олександрією») дає дніпрянам добрі шанси на досягнення історичного успіху. На даний момент все в руках спортклубівців. Якщо вони виграють матчі, що залишилися до кінця першості, включаючи протистояння з «Шахтарем», саме «Дніпро-1» стане володарем титулу. І такий поворот, відверто скажемо, не виглядає чимось фантастичним. Розуміють це і дніпряни, які тепер на кожну гру виходитимуть із божевільним настроєм.

Великі сподівання шанувальники «Дніпра-1» покладають на бомбардира команди Артема Довбика. Гольова серія дніпрян триває 8 матчів і налічує 22 м'ячі, дев'ять із яких забив саме Довбик. Форвард спортклубівців із великим відривом лідирує у гонці бомбардирів (21 м'яч) і цілком може побити рекорд Генріха Мхітаряна (25 м'ячів). Не дивно, що Довбик є претендентом на звання найкращого футболіста УПЛ у квітні. У поточному сезоні він уже двічі визнавався найкращим гравцем місяця: у жовтні та листопаді-грудні минулого року. Додамо, що майбутня зустріч стане 100-ю для «Дніпра-1» в Українській Прем'єр-лізі.

Олександрія

Завдання «жовто-чорних» на відрізок сезону, що залишився, – утримати п'яте місце, яке дає право брати участь у кваліфікації Ліги конференцій. Ось тільки очки підопічним Руслана Ротаня даються непросто: у десяти зустрічах 2023 року олександрійці здобули лише 2 перемоги. Щоправда, за цей період у команди лише одна поразка.

А попереду олександрійська команда має досить складний календар, адже, окрім «Дніпра-1», на «жовто-чорних» чекають зустрічі з «Динамо» та «Зорею». До протистояння з дніпрянами футболісти «Олександрії» підійдуть у гарному настрої, оскільки минулого туру вони відібрали очки у «Шахтаря», завершивши матч внічию. «Гірники», до речі, так і не зуміли обіграти олександрійців у нинішньому чемпіонаті. Загалом «Олександрія» є однією з наймиролюбніших команд нинішнього чемпіонату: більше нічиїх тільки у «Металіста 1925». «Усі вже, напевно, звикли і всі вже глузують з наших нічиїх. Але така нічия з такою командою європейського класу дає сили, показує, чого ми повинні прагнути, на що маємо рівнятися», - сказав після поєдинку з «Шахтарем» Ротань.

Цікаво, що у нинішньому олександрійському клубі є чимало персоналій, кар'єра яких була пов'язана із «Дніпром-1». До тренерського штабу «жовто-чорних» входить екс-капітан спортклубівців Сергій Кравченко, а захисник Сергій Логінов виступає за «Олександрію» на правах оренди. Також за олександрійців грають Андрій Цуріков та Олег Кожушко, які раніше виступали у складі дніпрян.

Статистика зустрічей

«Олександрія» є незручним суперником для «Дніпра-1». Із семи матчів спортклубівці святкували успіх лише раз. Три зустрічі виграли «жовто-чорні», а ще три поєдинки завершилися внічию. Не виявили переможця суперники і на початку березня цього року. Дніпряни двічі по ходу матчу вели у рахунку, але «Олександрія» зуміла вирвати нічию. Героєм у господарів поля став Еміль Мустафаєв, який оформив дубль у ворота «Дніпра-1».

Прогноз на протистояння

Для дніпрян кожен наступний матч чемпіонату схожий на фінал. Але «жовто-чорні» вміють налаштовуватись на відповідальні поєдинки та часто дають бій фаворитам. Не будемо скидати з рахунків статистику: як очних матчів суперників, так і нічийний синдром олександрійців цього сезону. Нашим прогнозом на майбутню зустріч буде нічия.

Орієнтовні склади:

«Дніпро-1»: Рибак, Адамюк, Сваток, Сарапій, Назаренко, Рубчинський, Бабенко, Бланко, Піхальонок, Гуцуляк, Довбик.

«Олександрія»: Шевченко, Скорко, Бабогло, Логінов, Копина, Михайленко, Рибалка, Мірошниченко, Ковалець, Третьяков.

11 травня, четвер

«Дніпро-1» – «Олександрія»
Ужгород. Стадіон «Авангард». 13:00
ТБ-трансляція на телеканалі УНІАН і на YouTube-каналі Football Hub
Арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве)
ДНІПРО-1 – ОЛЕКСАНДРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 27
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AleksDnipro87
Бачу, що вже в перші хвилини появи ця гілка актуальна. Підозрюю, що наступного дня буде до сотні коментарів, тоді напишу вже сьогодні.
Олександрія останні 20 хвилин помирала у минулому матчі. Ковалець і Третьяков швидше за все відпочинуть, та й інші лідери також. Я впевнений у перемозі Дніпра 2:0 або 2:1. 
Дніпро повертається на першу сходинку. Можу лише уявити підпалені п'яті точки донецьких уболівальників після матчу.
VBOLYUVALNIK
Дніпро зараз на ходу, більш заряджені, єдина осічка - мінус чемпіонство. Вважаю Дніпро впевнено переможе
dmitry_fcdd
Прогноз от Sport.ua 1:1 - полюбому за Шахтер болеют раз такие прогнозы пишут
Springfield
Это точно рекорд по доигрыванию в УПЛ! 
  1-й тур начался 23 августа 2022 года.  И тогда же надо было доиграть, хоть бы и под освещением.  А теперь это совсем другая игра, только короче на те августовские минуты. 
 Днепродин не оставит камня на камне от Полиграфов.  Ведь теперь у команд очень разные задачи и стимулы. И эти камни не про счёт, а именно про доминацию на поле.  А 1:0 или 4:2 это уже вторично.
avk2307
Тут вчора якесь тотаке писало що на всіх матчах до кінця сезону буде Вар?
І де ж він? Чи то таке, ляпнули та й годі? 
Remark
Ставка: ТБ 1.5 в матче.
А прогноз: 2-0 или менее вероятные варианты 3-0, 5-0 или 4-1.
Фанькин кот
Какие ставки, сегодня долбне один пеналь бить подгонят, или сразу два? Кто считал, через скоко там игр он рекорд Мхитаряна превзойдёт?
Gargantua
ТМ 2.5 за 1.9
fourth place
Мария remark,ты не знаешь какой коф ,на пенальти за симуляцию в центре поля в ворота Сашки ?
Злий Глобинець
Олександрійці, всі сподівання фанів Шахтаря на вас! Підтримаймо поліграфістів!
zelc006
Бабло переможе! Козик допоможе!
Dixon
Ротань любит деньги ,а стимулировать будут точно 
будет битва или слив 
Умник
Сашки выиграют.
Днепр слаб
fourth place
Если за ночь судья не станет кумом Красникова то Сашка обыграет фейковых ,ну или точно не проиграет
fourth place
Фаньтик,почему Красников тебя кумой не взял ?
Виктор Алтухов
Надо бы принимать ставки, поставят ли пенальти в пользу Днепра. Кроме того, учитывая прошлое тренера Александрии, следить за тем, чтобы не было, как с Металлистом, договорняка.