Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 травня 2023, 18:45
3980
7

Грати треба до свистка. Минай неочікувано впевнено здолав Ворсклу

Обидва своїх голи команда Володимира Шарана забивала в компенсований час кожного з таймів

| Оновлено 08 травня 2023, 18:45
3980
7
Грати треба до свистка. Минай неочікувано впевнено здолав Ворсклу
УПЛ

Дедалі частіше в розкладі протистоянь української Прем’єр-ліги можна побачити матчі поміж командами, які наприкінці сезону вирішують зовсім відмінні один від одного завдання. У рамках двадцять п’ятого туру національної першості така тенденція була помітною в грі поміж закарпатським «Минаєм» та полтавською «Ворсклою» в умовах, коли футболісти Володимира Шарана відчайдушно боряться за виживання, а колектив Віктора Скрипника все ніяк не може визначитись, чи потрібні йому ті єврокубки в наступному футбольному році.

Однак що там уже казати стосовно закордонних переїздів, якщо полтавський колектив не зміг подужати навіть трансфер у межах країни та гру через три дні на четвертий. «Ворскла» мала помітні кадрові складнощі, що легко було зауважити за заявкою команди на цю гру, а ті футболісти, що все ж таки отримали місце на полі з перших хвилин, не могли розкрити потенціал через банальну втому. А от чи від дороги, чи від витрачених зусиль на нещодавню гру проти «Динамо» (1:2), чи ще від чогось – вирішувати тренерському штабу.

Ми ж спостерігали за грою фактично однієї команди, але й та мала проблеми з побудовою атак, що також не стало новиною відносно команди Володимира Шарана. Удавалось загострювати хіба що за рахунок довгих передач у вільні зони на чужій половині, але навіть швидкісному Твердохлібу не завжди вдавалось за ці паси партнерів чіплятись.

У спокійному та неквапливому темпі команди зіграли майже весь перший тайм. «Майже» тому, що на останніх секундах компенсованого часу перед самою перервою Петько ліпше за інших зорієнтувався в ситуації зі стрибаючим по головах м’ячем у центрі чужого штрафного та пробив низом у лівий кут. Цей гол був дуже важливим, оскільки не залишав команді Скрипника іншого виходу, окрім як іти його відігравати. А як ти це будеш робити, коли сил бігти просто немає?

Довелось обирати поміж позиційними наступами та ризиком вчасно не повернутись до захисту або ж просто догравати цей матч так, неначе нічого й не відбулось. «Ворскла» обрала щось посереднє поміж цими двома варіантами й у підсумку ми побачили команду, яка не може нормально зв’язати й пару передач на чужій половині поля.

А в захисті гості так само продовжували помилятись й одного разу навіть ледь не привезли гол у власні ворота, але стійка підстрахувала Ісенка. Щоправда, від другого пропущеного м’яча «Ворскла» все ж таки нікуди не поділась, і вже на завершення компенсованого часу другого тайму Твердохліб головою на дальній завершив подачу від Булези з лівого флангу. Ось і розтанули сподівання полтавців на єврокубки, а закарпатці тим часом залишаються в грі.

У наступному турі закарпатський «Минай» прийматиме дніпровський «Дніпро-1», тоді як полтавська «Ворскла» гратиме гостьовий матч проти «Львова».

Українська Прем'єр-ліга. 25-й тур.

«Минай» – «Ворскла» - 2:0

Петько, 45+2, Твердохліб, 90+4

Мельник, 12, Шишка, 88 – Кравець, 15, Яворський, 41, Кане, 79, Крупський, 82

«Минай»: Бандура – Рогозинський (Гечев, 87), Нємчанінов, Мельник (Чуєв, 75), Ю. Кравчук, Гончар – Булеза, Петько (Шишка, 75), Вітенчук, Твердохліб – Вишневський (Коломоєць, 86).

«Ворскла»: Ісенко – Крупський, Кравець, Яворський (Черниш, 67), Пердута – Павлюк, Скляр – Кане (Лопес, 87), Олійник (Нестеренко, 67), Сефері – Степанюк.

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ).

Стадіон: «Минай-Арена» (с. Минай).

Удари (у площину): 9 (3) – 8 (3)
Кутові: 5 – 3
Офсайди: 0 – 1.

МИНАЙ - ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 13°C

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Єгор Твердохліб (Минай).
45’
ГОЛ ! М'яч забив Сергій Петько (Минай).
Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Defen23
После того, как почувствовали что даже "первую" команду "могут" побеждать, пошел результат и вера в себя. Кажется в УПЛ они остаются.
BekXan
Та коли цього вже недотренера Скрипника під дупу ногою приберуть
Andy_P
Игра - так себе, первый гол явно с нарушением. 
Springfield
Ну вот. Лично  я в это верил.  Чистая  и "своя" победа без всяких конспирологий.