Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 травня 2023, 15:08
1084
0

Верес – Металіст 1925. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Обом командам потрібні очки у боротьбі за збереження місця у Прем'єр-Лізі

| Оновлено 14 травня 2023, 15:08
1084
0
Верес – Металіст 1925. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

Такі поєдинки прийнято називати лобовими. Адже тут зустрічаються команди, які є прямими конкурентами у боротьбі за те, щоб залишитися в елітному дивізіоні наступного сезону. Причому і «Металіст 1925», і, тим більше, «Верес» ще не гарантували собі місце, яке б убезпечило їх від прямого вильоту в першу лігу, не кажучи вже про стикові матчі.

Верес

У весняній частині турніру підопічні Юрія Вірта грають загалом невдало. На їхньому рахунку лише одна перемога над явним аутсайдером «Львовом» 3:2, чотири нічиї та п'ять поразок. Причому чотири рази із п'яти футболісти з Рівного програвали своїм опонентам із мінімальною перевагою.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live у Telegram Sport.ua

Ось і в останніх двох матчах «Верес» зазнав поразки з однаковим результатом 0:1. Спершу у гостьовому поєдинку із «Зорею», а потім на рідному стадіоні «Авангард» від «Колоса». Взагалі слід особливо наголосити на домашніх іграх рівненського клубу. Адже на відміну, скажімо, від того ж таки «Металіста 1925» та ще цілої низки команд, «Верес» має можливість постійно приймати суперників справді на своєму полі. Але, судячи з набраних очок, жодної вигоди йому це не приносить.

Так, у 12 матчах нинішнього сезону вдома здобуто одну-єдину все ту саме перемогу над «Львовом». Ще є 3 нічиї та цілих 8 (!) поразок. Тобто набрано лише 6 очок із 36 можливих. Звісно, з такими показниками думати про високе місце не доводиться. Тим більше, що попереду ще після поєдинку з «Металістом 1925», «Верес» має зустрітися з «Шахтарем» та «Динамо» в гостях, а також з «Олександрією» та «Інгульцем» вдома.

Виходить, що реально можна розраховувати рівненській команді на очки лише у майбутній та заключній зустрічі чемпіонату. Або стрибнути вище голови з тими клубами, які ведуть боротьбу за медалі та зону єврокубків. Що й казати, завдання дуже складне.

Металіст 1925

Харків'яни у другому колі виступають приблизно так само, як і «Верес». У них також одна перемога і також над «Львівом» 2:0. Ось тільки нічиїх п'ять, а поразок чотири. Проте всі програші з великим рахунком. 0:7 від «Шахтаря» та три рази по 0:3 – від «Дніпра-1», «Колоса» та «Зорі».

До речі, за пропущеними голами у «Металіста 1925» та «Вереса» абсолютно однакове число 38. А от забили підопічні Едмара порівняно з майбутніми суперниками на 10 голів менше – 20 проти 30. Причому навесні у десяти матчах харківська команда змушувала опонентів виймати м'яч сітки воріт аж... чотири рази. Отака буває результативність у клубу української Прем'єр-Ліги, який продовжує боротися за місце в середині турнірної таблиці.

Заради справедливості слід сказати, що у харків'ян зараз дуже великі проблеми із травмованими гравцями. Так, в матчі попереднього туру із «Зорею» через це не змогли взяти участь воротар Олег Мозіль, захисники Максим Жичиков та Дмитро Капінус, півзахисники Бека Вачіберадзе, Владислав Дмитренко і Костянтин Бичек. Більше того, через пошкодження не зміг дограти поєдинок ще один голкіпер Денис Сидоренко. І хоча деякі з цих футболістів, мабуть, зможуть вийти на поле у Рівному, зрозуміло, що їм знадобиться якийсь час на адаптацію.

Статистика матчів

У першому колі суперники грали у Києві на НСК «Олімпійський», де господарями вважалися харків'яни. А переміг «Верес» з рахунком 4:1. Тоді у нього відзначилися Дмитро Кльоц (з пенальті), Олександр Лебеденко, Валерій Кучеров та Михайло Сергійчук. Гол престижу тоді забив Ростислав Русин. А загалом на рівні Прем'єр-Ліги команди зустрічалися двічі. Сезоном раніше рівненські футболісти теж здобули перемогу, але трохи скромніше 2:0.

Орієнтовні склади:

«Верес»: Когут, Балан, Курко, Вовченко, Пасіч, Кльоц, Кучеров, Близниченко, Лебеденко, В.Шарай, Шестаков.

«Металіст 1925»: Потімков, Безуглий, Мартинюк, Курило, Рудавський, Габелок, Русин, Кравченко, А.Ткачук, Ременюк, Чирук

Прогноз на протистояння:

У таких іграх рідко виходить гарний футбол. Швидше за все, буде важка боротьба з невеликою кількістю гольових моментів. Тому поставимо на нульову нічию.

14 травня, неділя

«Верес» – «Металіст 1925»
Рівне. Стадіон «Авангард». 14:00
ТБ-трансляція на ОТТ-платформі «Setanta Sports»
Арбітр: Олександр Солов'ян (Ки]в)
ВЕРЕС – МЕТАЛІСТ 1925. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 0:0
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 19
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.