Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 травня 2023, 21:52
1187
1

Усе вирішив самостріл. Колос обіграв Верес у Рівному

Автогол у дебюті вирішив долю матчу 25-го туру УПЛ

| Оновлено 08 травня 2023, 21:52
1187
1
Усе вирішив самостріл. Колос обіграв Верес у Рівному
УПЛ

Перед рівненським «Вересом» на матч стояло просте, але конкретне завдання: йому треба було перемагати, щоб поліпшити своє становище у турнірній таблиці УПЛ та піднятися вгору від групи аутсайдерів. «Колос» також мав прагнути до здобуття трьох очок. До Рівного він прибув із трьома поразками поспіль у пасиві, що додатково мобілізувало гравців команди на звершення.

Гру суперники розпочали жваво та рішуче. Було видно, що на протистояння вони налаштувалися ударно й готові зробити для успіху багато чого. Спочатку все на полі було рівно та паритетно, але саме у цій рівності несподівано народився гол. Влетів він у ворота «Вереса» за найактивнішої участі гравців рівненської команди. Автором взяття воріт Когута став захисник господарів Балан. Він опинився у штрафному майданчику своєї команди не у потрібному місці й не у потрібний час. 0:1.

Швидкий гол одразу ж позначився на діях футболістів «Колоса». Отримавши перевагу у грі, вони перейшли на холоднокровні дії зі збереження досягнутого результату. В оборону, втім, вони щільно не сіли, а стали грати потужно, із запасом і дуже спокійно. Як заведено говорити, гості діяли виключно за рахунком. Завзято вперед вони не мчали. Воно їм не треба було. А в обороні зустрічали господарів дуже високо, чим позбавляли їх простору і можливостей для маневру. Натомість, щойно у гравців «Колоса» з'являлися можливості для контругроз, вони ними стрімко користувалися.

Як наслідок, господарі до перерви створити біля воріт Волинця лише два моменти. І то – з натяжкою два. На 36-й хвилині з хорошого становища повз пробив Шестаков, а вже у компенсований час голкіпер гостей зіграв впевнено, коли йому загрожував Блізніченко.

Перерва співвідношення сил на полі не змінила. Гості, як і у першому таймі, по суті, другим номером вели гру. Вони більше оборонялися, але жваво вибігали вперед, не дозволяючи господарям почуватися господарями (вже вибачте за тавтологію!) гри. Втім, на 62-й хвилині Балан міг виправитися за автогол, але з хорошого положення пробив повз ворота. А за дві хвилини Когут перевів на кутовий м'яч після прицільного удару під поперечину у виконанні Оріховського.

Цей обмін погрозами дав надії на те, що у заключній чверті матчу суперники порадують реальними гострими моментами. Насамперед це стосувалося гравців «Вереса», адже вони програвали, що не входило до їхніх планів. На жаль, очікування не виправдалися. Рівненська команда до останнього йшла вперед, старалася і прагнула, билася і рвалася, але зламати надійну оборону «Колоса» не змогла. Гості з Ковалівки мали момент-другий для того, щоб відзначитися у грі ще раз, але остаточно добивати підопічних Юрія Вірта не стали.

Програвши, «Верес» опустився у таблиці УПЛ у зону стикових матчів. Він 13-й із 24 очками після 25 зустрічей. У «Колоса» 6-та позиція та 33 набрані пункти.

Українська Прем’єр-ліга. 25-й тур

«Верес» – «Колос» – 0:1

Балан, 8 автогол

Балан, 28, Вовченко, 43, Вірт, 82 (за межами поля), Кльоц, 90 – Оріховський, 26, Безбородько, 81

«Верес»: Когут – Балан, Курко, Вовченко, Г.Пасіч, Кльоц, Кучеров, Блізніченко (Дахновський, 70), Лебеденко (Гайдучик, 70), В.Шарай, Шестаков.

«Колос»: Волинець – Золотов, Чорноморець, Новак, Кравченко, Мілько, Оріховський (Криворучко, 90+3), Болбат, Велетень (Богданов, 68), Ільїн (Гусол, 90+3), Лисенко (Безбородько, 75).

Арбітр: Дмитро Бондаренко

Стадіон: «Авангард» (Рівне)

ВЕРЕС – КОЛОС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

8’
ГОЛ ! Автогол забив Денис Балан (Верес).
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін отримав високе визнання за неймовірний перфоманс у грі з Ман Сіті
Футбол | 18 квітня 2024, 10:51 3
Лунін отримав високе визнання за неймовірний перфоманс у грі з Ман Сіті

Українець потрапив у символічну команду тижня Ліги чемпіонів від WhoScored та SofaScore

Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду
Футбол | 18 квітня 2024, 12:44 1
Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду

Тренер воротарів «Реала» вважав, що не стрибати варто лише в одному випадку з трьох можливих

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Springfield
Умеет же Колос по дальним хуторам  набирать +3 на шару.   И тут же обошли конкурентов опять.