Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 травня 2023, 16:48
814
0

Верес – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Усього шість очок різниці, а які різні цілі

| Оновлено 08 травня 2023, 16:48
814
0
Верес – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
НК Верес

У понеділок, 8 травня, у Рівному на стадіоні «Авангарді» відбудеться матч двадцять п'ятого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють рівненський «Верес» та ковалівський «Колос». Стартовий свисток рефері Дмитра Бондаренка з Одеси пролунає о 15:00 за київським часом.

Верес


Календар поточного сезону УПЛ зіграв дуже злий жарт із командами, яким у підсумку в останніх турах доведеться боротися за виживання в «елітному» дивізіоні. У кращому випадку, колективи на кшталт рівненського «Вереса» гратимуть через матч проти представників єврокубкової зони, а в гіршому, як «Львів», майже в кожній грі. Напевно, саме в цей момент приходить розуміння справжньої цінності очок, які свого часу не були отримані в повному обсязі, коли в суперниках були або прямі конкуренти, або команди з трішки більш високих позицій.

Але тоді команда Юрія Вірта чомусь вирішила, що їй можна зіграти три поспіль зустрічі, проти «Руха» (0:0), «Металіста» (5:5) та «Миная» (1:1), унічию, і що в майбутньому це не призведе до негативних наслідків. А виявилось, що цілком може призвести. «Червоно-чорні» нині лише на один бал відірвалися від зони перехідних матчів, але будь-яка перемога трьох команд, що розташовані нижче, за відповідної невдачі «Вереса», ризикує призвести до рокірування позицій геть не однієї команди з цієї групи. Але суперник рівня «Колоса» – це ще квіточки. Від середини й до кінця травня рівняни зіграють проти «Шахтаря», «Олександрії» та «Динамо», кожному з яких очки будуть дуже потрібні.

Колос


Якщо використати порівняння з авіаційною тематикою, то «політ» ковалівського «Колоса» в напрямку єврокубків у другій частині цього сезону був збитий прямо на підльоті до цілі. Команда Ярослава Вишняка набрала чудовий хід у своєму улюбленому мінімалістичному стилі, але вже в середині березня, після поразки від «Миная» (0:1) та нічиєї проти «Металіста» (1:1), стало зрозуміло, що у «чорно-білих» можуть виникнути проблеми з досягненням бажаних результатів. І ось, як тільки «Колос» упритул наблизився до штурму позицій «Олександрії», у нього в календарі з'явилися «Зоря» (0:1), «Шахтар» (1:3) та «Чорноморець» (0:3).

Три поразки у трьох останніх матчах практично не залишають команді Вишняка простору для маневру – вісім очок відриву на користь «поліграфів», які вже в середині цього тижня можуть збільшитись відповідно до результату перенесеної гри футболістів Руслана Ротаня проти «Дніпра-1». Але халепа полягає в тому, що зараз «Колос» зіграє проти «Вереса», а вже у вихідні його чекає лобовий домашній матч проти «Олександрії». Але навіть перемога в тій грі нічого якісно нового не дозволить досягти «колоскам», тому що слідом відбудуться ігри проти СК, «Динамо» та «Ворскли». Таким чином, у заключній грі проти головного аутсайдера, «Львова», клуб із Ковалівки також може вже не вирішувати турнірних завдань.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Вереса» та «Колоса» раніше перетиналися 9 разів у рамках УПЛ, Кубка України, Першої та Другої ліг. Спостерігається перевага за кількістю перемог з боку однієї з команд – 6 успішних ігор для «Колоса», 1 нічия, 2 перемоги «Вереса». Востаннє суперники грали в офіційному матчі у жовтні минулого року – матч у Ковалівці завершився перемогою «Колоса» з рахунком 2:0. За господарів голами відзначалися Олег Ільїн та Сергій Чоботенко.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 39-річний Дмитро Бондаренко з Одеси, який має вже 33 матчі в рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Петро Котубей та Михайло Єфименко, а резервним арбітром відпрацює Олександр Шандор. Бондаренко має досвід проведення матчів за участю «Вереса» – 11 зустрічей (4 перемоги, 3 нічиї, 4 поразки), тоді як із «Колосом» він перетинався 8 разів – 2 перемоги, 2 нічиї та 4 поразки.

Орієнтовні склади


«Верес»: Когут – Г. Пасіч, Вовченко, Курко, Балан – Лебеденко, Кучеров, В. Шарай – С. Шарай, Гайдучик, Близниченко.

«Колос»: Волинець – Чорноморець, Новак, Чоботенко, Кравченко – Мілько, Богданов – Болбат, Оріховський, Ільїн – Лисенко.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що господарі будуть ближчими до перемоги за малорезультативного футболу. Нашою ставкою буде позиція – «Верес» не програє і ТМ 2.5 з коефіцієнтом 2.75.

8 травня, понеділок

«Верес» – «Колос»
Рівне. «Авангард». 15:00
Пряма ТБ-трансляція – телеканал, YouTube-канал та платформа Setanta Sports
ВЕРЕС – КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса, Україна)
Прогноз Sport.ua – 1:0
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Забарний очолив цікавий європейський рейтинг у категорії до 21 року
Футбол | 28 квітня 2024, 12:05 2
Забарний очолив цікавий європейський рейтинг у категорії до 21 року

Український захисник «Борнмута» не пропустив жодної хвилини в цьому сезоні АПЛ

Барса планує замінити легенду зіркою збірної України. Ціна питання – 30 млн
Футбол | 27 квітня 2024, 20:57 9
Барса планує замінити легенду зіркою збірної України. Ціна питання – 30 млн

Артем Довбик влітку може стати гравцем «Барселони»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.