Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 08 травня 2023, 07:33
428
0

Генштаб ЗСУ: «Сили оборони відбили 55 ворожих атак»

Ранкове зведення генерального штабу

| Оновлено 08 травня 2023, 07:33
428
0
Генштаб ЗСУ: «Сили оборони відбили 55 ворожих атак»
Генштаб ЗСУ

Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє, що минулої доби Сили оборони України відбили 55 атак на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Тривають важкі бої за міста Бахмут та Мар’їнка.

Ворог вів безуспішні наступальні дії біля Спірного (Лиманський напрямок), Хромового, Іванівського, Часового Яру та Ступочок (Бахмутський), Авдіївки та Первомайського (Авдіївський).

Продовжуючи тактику терору, за неділю російська федерація завдала 16 ракетних ударів, зокрема по містах Харківської, Херсонської, Миколаївської та Одеської областей. Крім того, зафіксовано 61 авіаційний удар та 52 ворожих обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. На жаль, є загиблі та поранені серед мирного населення, пошкоджено багатоповерховий будинок, приватні оселі та інша цивільна інфраструктура. Під обстріли та бомбардування також потрапили населені пункти в Чернігівській та Сумській областях.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії.

Авіація Сил оборони України за минулу добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також удару по ворожому зенітно-ракетному комплексу.

Підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ, в той же час, уразили 2 пункти управління, 2 райони зосередження озброєння та військової техніки окупантів, а також 3 склади боєприпасів ворога.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.