Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 травня 2023, 03:32
11949
22

Уникли скандалу. Дніпро-1 здобув вольову перемогу над Чорноморцем

Команда Романа Григорчука пручалась до останнього, але не втримала навіть нічию

| Оновлено 08 травня 2023, 03:32
11949
22
Уникли скандалу. Дніпро-1 здобув вольову перемогу над Чорноморцем
УПЛ

Черговий тур української Прем’єр-ліги на доволі стрімкому шляху до завершення поточного сезону розпочинався в геть незвичний день – у неділю, коли провідні команди країни в рамках двадцять п’ятого раунду національної першості прагнули покращити свої місця в турнірній таблиці. Зокрема, це безпосередньо стосується й дніпровського «Дніпра-1», який продовжує перегони проти донецького «Шахтаря» за «золотими» медалями.

Однак наперекір прагненням команди Олександра Кучера цього разу мав намір стати одеський «Чорноморець», домашню гру якого проти тих самих «гірників» на початку офіційної частини 2023 року (2:2) вболівальники згадують і досі. Проте все одно незвично було бачити «моряків» аж настільки близько до зони вильоту, із урахуванням рівня футболу, який їм удавалось демонструвати до цього. Відповідно, господарі стадіону «Чорноморець» також хотіли б покращити власне становище, а інакше, окрім як перемогами наприкінці футбольного року, це неможливо зробити.

Так і не вдалось командам у першому таймі порадувати нас швидкісним футболом, хоча активність гостей у пресингу біля чужого штрафного вже з перших хвилин дійсно вражала. Одесити тоді помітно знітились, чим змусили нервувати свого головного тренера, проте, навіть незважаючи на велику кількість невдалих передач, зуміли втриматись від серйозних проблем. Поступово тиск СК спадав, і натомість команда Романа Григорчука отримувала можливості для власних атак.

Форсувати події «моряки» втім не дуже-то й прагнули, обираючи найбільш убезпечені від невиправданих утрат м’яча комбінації. Гра від того аж ніяк не ставала більш яскравою, тож не дивно, що за весь перший тайм ми побачили лише один небезпечний момент на обидві команди – дальній постріл від Авагімяна з центральної зони, який парирував Рибак із-під поперечини в красивому стрибку.

У другій половині матчу події доволі стрімко почали набирати оберти. Все почалось із голу «Чорноморця» в класичній для одеситів манері – передачею з власної половини Салюк знайшов за спинами захисників Алефіренка, а той потім перекинув м’яч над воротарем. Проте не встигли господарі відсвяткувати власний успіх належним чином, як Довбик відповів прострілом із лицьової на лівому фланзі під удар Назаренку на ближню стійку.

А потім відбувся той самий сумнозвісний епізод із відверто намальованим пенальті у виконанні Рубчинського на вході до лівого флангу штрафного. Добре, що Довбику не вистачило навіть двох спроб для того, щоб переграти Паста пострілами з позначки, який довелось перевиконати через поспіх воротаря на лінії воріт. Інакше – був би дуже гучний скандал. Утім, нам не звикати.

«Дніпро-1» у другій половині переважну більшість ігрового часу перебував біля чужих воріт, але важко було сказати, що команда Кучера має уявлення, як саме потрібно долати захист суперників. Довелось застосувати стандартні положення, і подача кутового з лівого флангу на 82 хвилині зрештою завершилась помилкою Брагару в позиційній боротьбі проти Довбика у воротарському, за підсумком якої суперник просто розстріляв ворота головою та врятував команду від втрати очок.

Наступними вихідними одеський «Чорноморець» навідається в гості до київського «Динамо», а дніпровський «Дніпро-1» зіграє в гостях у закарпатського «Миная», тоді як посеред тижня команда Олександра Кучера нарешті дограє перенесений матч першого туру проти «Олександрії».

Українська Прем'єр-ліга. 25-й тур.

«Чорноморець» – «Дніпро-1» - 1:2

Алефіренко, 54 – Назаренко, 57, Довбик, 82

На 64-й хвилині Артем Довбик («Дніпро-1») не забив пенальті (воротар).

Путря, 26, Брагару, 50, Васильєв, 62, Авагімян, 74 – Гуцуляк, 76

«Чорноморець»: Паст – Брагару, Єрмаков, Салюк, Путря (Штогрін, 88) – Демченко, Васильєв, Кузик (Войтіховський, 88) – Алефіренко, Авагімян (Хадіда, 82), Бадібанга.

«Дніпро-1»: Рибак – Адамюк (Хайнер, 86), Сваток, Сарапій, Назаренко (Є. Пасіч, 86) – Рубчинський (Когут, 75), Бабенко – Бланко (Пеглоу, 59), Піхальонок (Підлепенець, 86), Гуцуляк – Довбик.

Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків).

Стадіон: «Чорноморець» (Одеса).

Удари (у площину): 3 (2) – 16 (6)
Кутові: 1 – 10
Офсайди: 2 – 0.

ЧОРНОМОРЕЦЬ - ДНІПРО-1. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 16°C

Події матчу

82’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Довбик (Дніпро-1).
57’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Назаренко (Дніпро-1).
54’
ГОЛ ! М'яч забив Даниїл Алефіренко (Чорноморець).
Оцініть матеріал
(62)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Рангнік відмовився очолювати Баварію
Футбол | 02 травня 2024, 12:17 0
Рангнік відмовився очолювати Баварію

Німецький спеціаліст продовжить працювати у збірній Австрії

В Іспанії розповіли, чи зможе Куртуа зіграти у ключових матчах сезону
Футбол | 02 травня 2024, 11:53 1
В Іспанії розповіли, чи зможе Куртуа зіграти у ключових матчах сезону

Бельгійський воротар перебуває у чудовій формі

Коментарі 22
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Leo69
Я вот лично никак не могу объяснить, как Днепр -1, в принципе борется за чемпионство играя каждый матч фактически без вратарей. Привозы в каждом матче. У Шахтёра сейчас два топовых вратаря. А как говорят, вратарь - это пол команды.
Sunrise
Я даже теряюсь в догадках как будут судить в матче Шахтер-Днепр-1. Наверное там одни будут бить кучу пенальти за фолы в центре поля, а другим не дадут пропустить отменив все голы с этих пенальти...
Хотя, скорее всего, там-то будут судить нормально. Вот только кому нужен тот матч если обе команды без лояльного судейства не имели бы столько очков сколько имеют сейчас.
Макс Максов
Уникнули скандалу, точно уникнули?
Agent007
У-у-у, Дніпро ганяє вперед, стрибає через перешкоди! ю
Leo69
Почему все говорят о левом пенальти во втором тайме, но ни слова о  том,что не поставил в первом за игру рукой. Это типо другое ?????.
Александр Белогубко
ЧО нет хороших голкиперов --уйдут Алефиренко -Авагимян --Войтиховский (сидит в запасе)и нет команды начинай всё с начало
Awqurr
Гол не забили с пенальти - это хорошо . Меньше  будет  разговоров про судейство .А то что судья  не  поставил пеналь за игру  рукой Черноморцем -это как. Просто судья  уровня  второй лиги . 
Андрей Гинов
Красников есть красников. В Металле работал судьями, перешёл в Днепр и тут начал. Очень жаль... Днепр слпвился своей честной игрой, а теперь пришёл этот клоун и ради своей выгоды портит авторитет всего города.... когда его уже погонят позорной метлой?!
u6464u
Краще купили б нормального воротаря , чим арбітрів  купляєте .
VAR
Так даже шубкисов не тянули арбитры последние годы ,стыдно за фейкднепро 
Vlad Sosnov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил