Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 травня 2023, 03:30
2357
4

Довели свій рівень. Металіст вимучив перемогу над Львовом

Футбол, який показали Металіст та Львів, відповідає місцям, котрі вони посідають у таблиці

| Оновлено 08 травня 2023, 03:30
2357
4
Довели свій рівень. Металіст вимучив перемогу над Львовом
УПЛ

«Металіст» і «Львів» протягом усього поєдинку, а особливо у першій його половині, ніби спеціально доводили, що посідають у турнірній таблиці саме ті позиції, на які заслуговують. Рівень гри, продемонстрований футболістами обох команд, не відповідав найвищому дивізіону чемпіонату країни: велика кількість неправильних рішень, неточних передач, технічного браку. Скоріше це було схоже на матч обласної першості.

Перший тайм пройшов у повільному темпі. Через велику кількість помилок в передачах та при прийомі м'яча команди не могли побудувати атаки. Також було помітно, що на гравців давить тягар відповідальності за результат. Вони боялися ризикувати, прагнули діяти простіше, щоб мінімізувати ймовірність припуститися помилки. На ногах футболістів ніби висіли гирі, у діях не вистачало швидкості та легкості. Обидві команди у нападі дуже часто використовували навіси. Проте захисники з ними легко справлялися. Незрозуміло, чому підопічні Периці Огненовича діяли саме так, адже для «Металіста» властива гра низом у короткий і середній пас.

Комбінаційних дій на полі практично не було. Тільки наприкінці тайму гравці «Металіста» показали, що не забули, як грати у швидкий пас і обігрувати суперника один в один, завдяки чому хоч створили кілька напівмоментів. На 40-й хвилині Панасенко на фланзі пройшов двох гравців гостей, «Металіст» в атаці мав чисельну перевагу, але півзахисник вирішив пробити з 20-25 метрів – Рибка спокійно забрав м'яч. За хвилину Романюк на куті штрафного обіграв Сімініна і зробив простріл – захисник вибив м'яч. На останній хвилині тайму Демченко отримав м'яч у центрі штрафного майданчика, намагався завдати удару, але захисники не дозволили зробити це.

З початку другого тайму команди заграли активніше. «Металіст» став частіше грати в притаманний йому футбол, що дозволило загострити гру в атаці. На 50-й хвилині Багачанський віддав пас у штрафний майданчик на Прядуна, той на куті воротарського майданчика обіграв Рибку, проте не наважився пробити з гострого кута. Нападник відпасував під удар Багачанському, але захисник перехопив передачу та вибив м'яч на кутовий. Після його розіграшу Прядун, перебуваючи в центрі штрафного майданчика, пробивав з розвороту, м'яч влучив у руку Сімініну, яка опинилася на його шляху до воріт. Арбітр показав, що треба грати далі.

У «Львова» в атаці мало що виходило й у другому таймі. На 67-й хвилині Кузик на швидкості змістився з лівого флангу в штрафний майданчик і зробив простріл, але Коррал випередив львівського гравця, який мчав до м'яча. На 72-й хвилині Бєляєв непогано пробив зі штрафного приблизно з 25-30 метрів. Єрмолов у своєму куті в падінні відбив м'яч.

На 78-й хвилині Бєляєв двічі опинявся на ударній позиції, але обидва рази пробив погано. Після другої спроби м'яч підхопив Наумець і віддав швидку передачу на Картушова. Той правим флангом дійшов до кута штрафного майданчика, відпасував у центр на Наумця, півзахисник віддав передачу ліворуч на Прядуна, який пробив Рибку. До речі, воротар "Львова" проводив 100-й матч в УПЛ.

Після голу гравці «Львова» пішли в атаку, але це виходило погано. Футболісти «Металіста» близько десяти хвилин грали на відбій, а наприкінці матчу навіть створили пару моментів для взяття воріт. Чудовий шанс мав Прядун, який після дальньої передачі майже від воріт «Металіста» втік віч-на-віч із Рибкою, але з меж штрафного майданчика пробив дуже неточно.

«Металіст» перервав свою рекордну безвиграшну серію, яка склала 17 матчів. Перемога над «Львовом» стала першою для Периці Огненовича на чолі «Металіста». Харківський клуб випередив у таблиці «Рух» і щонайменше до завтра залишив зону вильоту («Рух» проведе свій матч у понеділок). «Львів» зазнав восьмої поразки поспіль. Перспективи зберегти місце в УПЛ стали дуже примарними.

Українська Прем’єр-ліга. 25-й тур.

«Металіст» – «Львів» – 1:0

Прядун (79)

Панасенко (24), Чідомере (81) - Алібеков (10), Дитятьєв (39).

«Металіст»: Єрмолов, Коррал, Порох, Паті (Наумець, 64), Мизюк, Ралюченко, Демченко (Самуель, 89), Панасенко (Багачанський, 46), Картушов, Прядун, Романюк (Чідомере, 75).

«Львів»: Рибка, Сімінін (Ременяк, 83), Никитюк, Дитятьєв, Сасовський, Алібеков, Мільченко (Вовкун, 61), Грисьо (Богунов, 68), Кузик, Свржняк (Бєляєв, 46), Бугай.

Арбітр: Юрій Іванов (Донецька область).

Стадіон: «Авангард» (Ужгород, Закарпатська область).

МЕТАЛІСТ - ЛЬВІВ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

79’
ГОЛ ! М'яч забив Максим Прядун (Металіст).
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Springfield
 Если бы арбитр поставил пенальти за руку Симинина, когда мяч на 90 градусов изменил траекторию полёта, то может и мучиться не пришлось.  Ну а так хоть забегали после 70 минуты.   Прядун мог и 2:0 делать,  да не попал в ворота на целый метр после выхода 1 на 1. Теперь все болеют за Ингулец.
antt
Ну якщо команда взагалі не може вдарити по мячу, то про що можна говорити. Про Прядуна мова не йде, він свій гол забив. А от інша команда як не прикро про це говорити - дійсно як на тренуванні. Напевно цікаво б тут виглядали оцінки футболістів від whoscored.