Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Спортивна гімнастика
| Оновлено 06 травня 2023, 12:53
1450
0

КОВТУН: «Золото на брусах, Україна – чемпіон, що може бути кращим?»

Український гімнаст розповів про свій виступ у сезоні

| Оновлено 06 травня 2023, 12:53
1450
0
КОВТУН: «Золото на брусах, Україна – чемпіон, що може бути кращим?»
European Gymnastics. Ілля Ковтун

Гімнаст збірної України Ілля Ковтун розповів про свій виступ у сезоні:

«Кожний етап Кубка світу був по-своєму цікавим. На першому я завоював золото на брусах, після якого було відчуття, що я ще можу й мушу, і що це мій вид, який треба вдосконалювати ще більше. Також там в мене був фінал на опорному стрибку – це було феноменально!

Потім в Катарі я долав втому після складного перельоту, й в черговий раз боровся сам з собою, проте зміг потрапити до багатьох фіналів. В Досі мені вдалось зробити так, аби знову лунав гімн України, а на коні-махах я впорався зі своєю новою комбінацією з усією складністю та показав непогану оцінку як для багатоборства.

В Баку ми дуже круто боролися у фіналі на брусах, там конкуренція була шаленою, адже кожний хотів перемогти, виклавшись на максимум. Ми змогли завоювати два срібла, що теж досить непогано. Ну а в Каїрі я вже видавив з себе усі соки та сили і здобув три золота. Як на мене, непогане досягнення. Я підтвердив гарну для себе оцінку на кільцях та виконав двічі нові вільні вправи (піднявши складність на +0.1). Скажу так: попереду роботи ще більше, ніж позаду.

Чемпіонат Європи у Туреччині? Я дуже сильно задоволений, що зміг максимально добре пройти усю свою шістку саме в командний день, й в тому числі завдяки цьому ми разом з іншими гімнастами збірної України завоювали командну ліцензію на чемпіонат світу 2023! Як вже зараз говорить мій тренер, той день багатоборства був дивовижним та божевільним. Це в нашому стилі, адже мені вдалось після двох значних помилок з 18-го місця піднятися на п'єдестал, уявляєте? Проте тоді вона так не вважала (сміється).

Золото на брусах, Україна – чемпіон, що може бути краще? Ми задоволені. Були в нас ще певні шанси на чемпіонаті Європи, проте, вдосконаленню не має меж, а отже, ми працюємо далі.

Конкуренція на чемпіонаті Європи та Кубках світу? Й там, й там гімнасти виступали аби завоювати нагороди, показати себе та прославити свої країни. На чемпіонаті Європи у гідну складну боротьбу додались ще й багатоборці. Тому кожний старт був конкурентним, сильним та гідним.

Ставлення представників FIG до збірної України? Про це, якщо чесно, краще запитати державного та головного наших тренерів. Моє завдання – плідно працювати, гідно виступати й ділом доводити наш результат, адже мій фронт роботи – зал! До себе особисто й до нашої команди ніяких негараздів зі сторони FIG не відчуваю, та їх і немає. Усі нас підтримують, висловлюючи співчуття та пропонуючи допомогу. Знаю, що й за нашу участь у багатьох стартах сплачує FIG, за що я особисто їм вдячний!

Лідер збірної України? Ми з тренером ніколи не претендували на такий статус. Проте нічого поганого не має в тому, що ми багато працюємо й сьогодні маємо такий результат для нашої команди та для нашої незламної України!

Як говорить Ірина Володимирівна, я завжди був командним спортсменом, про що свідчить наша робота, не дивлячись ні на що й ні на кого. Якщо ви уважно спостерігали, то я завжди підтримую усю команду, вболіваю за кожного й намагаюся допомогти усім максимально.Те саме робить й Ігор Радівілов, він дуже допомагав команді й мені особисто не лише в перший день змагань, а й у фіналах.

Хіба наразі в команді необхідно боротися за лідерство? Хіба це зараз є доречним в такі складні часи? В нас йде війна і є з ким боротися, кого долати й де показати своє я. А в спорті, я вважаю, кожному потрібно максимально робити свою роботу й разом виходити та перемагати, а не кричати: «Я – лідер» чи «Ти - лідер!» Це взагалі не є доречним, тим паче наразі. Людяність, працьовитість та згуртованість українського народу разом з жагою до спільної перемоги – ось що головне!

Мене мотивує незламність наших воїнів та непохитність нашого народу. Кожний виконує свою роботу на своєму фронті зі спільною метою – нашої Перемоги! Тому і я, разом з тренером на нашому фронті мусимо йти далі та вперед для команди та для України!

Якщо чесно, то нас підтримує увесь світ. В мене є багато друзів та знайомих в різних країнах, всі пишуть, і це дуже приємно! Багато хто з вболівальників пише, що вболіває, підтримує, надихаються нашими досягненнями й непокладанням рук після поразок. Під час тривалих навчально-тренувальних зборів пишуть питання про мій стан, підготовку, а після досягнень надсилають теплі слова вітання. Але є й провокуючі смс, й, навіть, відкриті коментарі, інтерв'ю декого, та ми на це не реагуємо, адже кожному своє.

В нашої держави зараз дуже складні й відповідальні часи, ми мусимо себе гідно поводити й ні в якому разі не піддаватися на всілякі провокації! Увесь наш народ зараз ділом доводить нашу незламність. Ми перемагаємо найголовнішого зовнішнього ворога й не має бути ніяких міжусобиць – це зараз заборонена «розкіш»!

Наступна спортивна ціль? Звичайно, це виступ на чемпіонаті світу 2023, де ми мусимо усі разом боротися за командну ліцензію на Олімпіаду-2024! Тож, як мінімум, нашій четвірці необхідно готувати конкурентні стабільні багатоборства. Зараз мені необхідно підлікувати травму стопи й зробити повне обстеження кисті, яка стала аж занадто турбувати вже на всіх приладах. Сподіваюсь, що це накопичена втома».

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.