Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Спортивна гімнастика
| Оновлено 06 травня 2023, 05:41
1414
0

КОВТУН: «Виклався на всі 100%. Приємно, коли весь світ слухає наш гімн»

Гімнаст збірної України чудово виступив у сезоні Кубка світу

| Оновлено 06 травня 2023, 05:41
1414
0
КОВТУН: «Виклався на всі 100%. Приємно, коли весь світ слухає наш гімн»
European Gymnastics. Ілля Ковтун

Гімнаст збірної України Ілля Ковтун оцінив сезон Кубка світу, в якому він завоював 8 медалей (5 золотих, 2 срібні та 1 бронзову), а також три медалі чемпіонату Європи (золото та дві бронзи).

«Сезон, на мою думку, пройшов непогано, адже ми маємо досягнення й результат. Мій тренер Ірина Надюк вважає, що ми відпрацювали на повну. Не дивлячись на те, що в нас були індивідуальні етапи Кубку світу, для спеціалістів на окремих видах, так би мовити, я щоразу йшов в свою шістку, тобто, робив багатоборство.

Звичайно, є деякі прилади, які не зовсім мої профільні, але й їх я виконував з ціллю підготовки до чемпіонату Європи! А на останньому етапі Кубку світу, який пройшов в Єгипті вже після чемпіонату Європи, також виклався на всі 100%, адже ми хотіли ще раз переглянути кожний мій прилад окремо, щоб ще чіткіше зорієнтуватися на майбутнє.

Ми ніколи не зосереджуємося на медалях. Маємо старти, плануємо підготовку, виконуємо свою роботу й перевіряємо її результат на змаганнях. Потім вносимо корективи у нашу діяльність й рухаємося далі. Кожного старту ми з тренером ставимо такі цілі аби показати свій нинішній максимум, виклавшись на всі 101% й, навіть, більше.

На кожний етап Кубку світу в нас були певні індивідуальні завдання й пріоритети, яких ми й намагалися досягти! Основним первинним завданням була підготовка виступу у багатоборстві до чемпіонату Європи, щоб максимально допомогти команді з фінальними окремими приладами.

Медалі, звичайно, – це винагорода за плідну роботу, показник основного пріоритету на кожному старті, та найбільше я задоволений тим, що майже кожного разу вдається підійняти прапор нашої країни на найвищу сходинку п'єдесталу, й зробити так аби увесь світ слухав наш гімн. Щоб всі бачили незламність вільного українського народу й непохитність наших намірів відстояти своє!

Ми постійно працюємо над покращенням усіх шести видів, й сьогодні мені вибороти лідерство на кільцях чи в опорному стрибку – неможливо, будемо реалістами. Проте ми підтягуємо й ці два види, щоб максимально працювати задля командного результату.

Кільця для мене дуже складні з очевидних причин – мій зріст та нелегкий кістковий скелет. До того ж в мене вже два роки як продовжується проблема зі старою травмою плеча. Але ми залікували плече, й розробили власну індивідуальну роботу на кільцях, щоб підняти складність й покращити оцінку виконання. Ірина Володимирівна дуже задоволена оцінками 13.5–13.7.

Зауважу, що у загальному заліку у вільних вправах я за очками розділив лідерство з гімнастом з Казахстану з Карімі Міладом, проте Кубок віддали йому, на що вплинули спеціальні правила підрахунків визначення першого місця при однаковій сумі набраних очок.

Щодо виступів на коні-махах, то цього разу конкурувати було дуже складно, адже спеціалісти в цьому виді аж занадто підняли планку в базі, виконанні й кінцевих оцінках. Був приємно здивований, як вони активно готуються до Олімпійських ігор на цьому виді, пробуючи нові складні комбінації, та показуючи непогану техніку й гарне виконання. Я задоволений, що був у фіналах й на цьому приладі, й, навіть, одного разу, взяв бронзу.

Перекладина? Скажу, що мені вдалося більш стабільно пройти цей вид на декількох стартах, але працювати ще є над чим. Загалом, в мене попереду ще дуже багато роботи на кожному приладі окремо й над багатоборством в цілому.

Це були ліцензійні етапи Кубку світу для кваліфікації на чемпіонат світу 2023. Тому на них приїжджали кращі з кращих. Командні гімнасти обкатували свої нові комбінації, а спеціалісти в індивідуальних дисциплінах боролися за свої ліцензії. Тому суперники були сильними й гідними. Я задоволений, що зміг скласти їм конкуренцію.

Ніколи не можна недооцінювати суперників, адже кожний з них разом з тренером та своєю командою працюють й готуються на 100% та намагаються піднятися на п'єдестал. Для якісного результату потрібно розуміти, що чемпіоном чи призером змагань ти вже був вчора, й щоб знову про тебе говорили завтра, то працювати над цим потрібно сьогодні. Й кожний зі справжніх гімнастів це знає, тому вони тренуються, готуються й їдуть на змагання аби показати свій результат й прославити свою країну».

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

МІЛЕВСЬКИЙ: «Хочу знайти нападника в Динамо, який був би схожий на мене»
Футбол | 24 квітня 2024, 21:47 13
МІЛЕВСЬКИЙ: «Хочу знайти нападника в Динамо, який був би схожий на мене»

Екс-форвард «Динамо» хоче повернутися лише до київського клубу

Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?
Футбол | 24 квітня 2024, 06:25 15
Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?

У топ-3 також входять Серу Гірассі зі «Штутгарту» та лідер «ПСЖ» Кіліан Мбаппе

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.