Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 травня 2023, 16:58
2937
17

Олександрія – Шахтар. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

На рідному стадіоні «Ніка» господарі поля намагатимуться відібрати очки у лідера Прем'єр-Ліги

| Оновлено 07 травня 2023, 16:58
2937
17
Олександрія – Шахтар. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

У 25-му турі чемпіонату країни в Олександрії місцевий однойменний клуб прийматиме донецький «Шахтар». Підопічні Руслана Ротаня наразі розташувалися на 5-му місці у турнірній таблиці, маючи після 23 матчів 37 очок. Гірники на першій позиції і набрали 59 очок

Олександрія

У другому колі «Олександрія» вважається однією з найбільш миролюбних команд турніру. Під керівництвом нового наставника олександрійці провели 9 матчів, у яких 6 разів грали внічию. При цьому ділили вони очки як із командою, яка бореться за медалі («Дніпро-1» 2:2), так і аутсайдерами («Минаєм» 1:1 та «Металістом» 0:0).

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live у Telegram Sport.ua

Були за цей період лише два позитивні результати. Це перемога над «Ворсклою» 3:0 та у попередньому турі над «Львовом» 1:0. Причому в останньому матчі «Олександрія» могла виграти і більше, граючи з 49-ї хвилини з чисельною перевагою. Але задовольнилася малим завдяки єдиному влучному удару Кирила Сігєєва. До речі, орендованного у «Шахтаря» до закінчення цього сезону. І це був дебютний гол 18-річного півзахисника в елітному українському дивізіоні.

Загалом «Олександрія» забиває у ворота суперників досить багато (35 голів), і це п'ятий показник у Прем'єр-Лізі цього сезону. Але й пропускає чимало (28 м'ячів). Цікаво, що таку саме кількість голів пропустив у свої ворота клуб «Минай», що розташувався на 13 місці і наставником якого є колишній головний тренер олександрійців Володимир Шаран.

А ще у поєдинку із «Шахтарем» господарі поля не зможуть розраховувати на одного з основних гравців команди хавбека Олега Кожушка. У матчі зі «Львовом» він отримав чергове попередження і тепер буде змушений пропустити гру, яка відбудеться.

Шахтар

Чим ближче фініш чемпіонату, тим складніше гірникам здобувати очки для того, щоб завоювати золоті нагороди. Багато чого вже писалося і говорилося про поєдинок 24-го туру, коли «Шахтар» насилу зумів досягти необхідного позитивного результату з «Минаєм» 1:0. До цього були нічиї з «Чорноморцем» 2:2 та «Динамо» 1:1, а також ще одна перемога з єдиним забитим голом у ворота харківського «Металіста».

Наставник гірників Ігор Йовічевіч після кожного чергового матчу намагається підтримати своїх підопічних та говорить про те, що футболісти дуже стараються. Але водночас постійно нарікає на те, що його команда погано реалізовує гольові моменти. Ось і у гри з «Минаєм» хорватський тренер сказав про те, що в перші 60 хвилин гірники мали забивати як мінімум чотири голи. І якби це сталося, то й не було б приводу ставити під сумнів перемогу «Шахтаря».

Зазначимо, що поступово повертаються з лазарету гравці донецького клубу, які багато пропустили через травми. Мар'ян Швед та Олександр Зубков вже у строю і провели на полі більше години ігрового часу у матчі з «Минаєм». Готовий допомогти своїм партнерам Дмитро Криськів. А Іван Петряк та Дмитро Різник розпочали тренування за індивідуальним графіком.

Статистика матчів

У першому колі суперники грали на «Арені-Львів» і завершили матч внічию 2:2. Рахунок тоді відкрив на початку матчу захисник «Олександрії» Андрій Цуріков. Потім відзначилися гравці «Шахтаря» Богдан Михайличенко та Михайло Мудрик. А на 87-й хвилині Олександр Демченко врятував олександрійців від поразки. Всього ж команди зустрічалися у Прем'єр Лізі 27 разів. 19 перемог у «Шахтаря», 3 – у «Олександрії» та ще п'ять разів суперники грали внічию.

Орієнтовні склади:

«Олександрія»: Шевченко, Савченко, Бондаренко, Мірошниченко, Ковалець, Третьяков, Рибалка, Скорко, Копина, Михайленко, Мустафаєв

«Шахтар»: Трубін, Конопля, Бондар, Ракіцький, Матвієнко, Степаненко, Бондаренко, Судаков, Швед, Зубков, Траоре

Прогноз на протистояння:

Швидше за все, знову гірникам доведеться важко здобувати очки. Для «Олександрії», звичайно ж, нічия буде добрим результатом. І все ж таки припустимо мінімальну перемогу «Шахтаря».

7 травня, неділя

«Олександрія» – «Шахтар»
Олександрія. Стадіон «Ніка». 15:00
ТБ-трансляція на ОТТ-платформі «Setanta Sports»
Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ)
ОЛЕКСАНДРІЯ ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:2
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
avk2307
Вара не будет, как и на игре Черноморца с Днепром, Вар будет у Динамо с Кривбасом и Руха с Ингульцом
Умник
Несмотря на таблицу абсолютно равные команды. 
Тот же рибалка не хуже судакова, тот же калитвенцев не хуже зубкова или шведа, а Бондаренко защитник алексов не хуже бондаря.
Основная опасность от александрии это угловые.
SportsMan
Настает подземным .опа. А то ж обыграли Львов и Металлист, и ржавые боты уже чемпионами себя возомнили
Как минимум, вничью Сашки могут сыграть.
Defen23
Ну не знаю.. Что-то мне не верится что Шахта захочет проиграть сопернику из топ-5, а после столь "чемпионской" игры против Миная, изобразят наверное уверенную победу, чтобы показать настоящий krot style. Возможно на этот раз забьют первыми, не думаю что будут разбрасываться голами в первом тайме, а во втором доведут дело до уверенной победы. Александрия мало забивает в последних играх, странно будет если Шахтеру много забьют, но думаю гол от них будет. Что-то вроде 1-3 в итоге. Но не исключено что не изобразят и будет как с Минаем. Александрия может грамотно обороняться и сыграть 1-1.
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
VAR
Середняки чемпионата шубкисы и Кривбасс выпросили вар,нужно четвертое место удержать 
ALKOSruLKA
у типу (за твоєю логікою) колгоспна Олександрія, яка насилу вимучила 1 гол аутсайдеру, а до цього втрачала очки у 6 ти іграх поспіль має непрограти ШД ? Адже якщо кроти виграють, значить вони купили гру... ?
VAR
Четвертые шубкисы очень любят новости про лидера чемпионата