Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 травня 2023, 09:59
13399
65

Полтавців вистачило на тайм. Динамо перемогло Ворсклу

Скрипник у своєму 100-му матчі на чолі команд УПЛ не зміг переграти Шовковського

| Оновлено 05 травня 2023, 09:59
13399
65
Полтавців вистачило на тайм. Динамо перемогло Ворсклу
ФК «Ворскла»

Перші хвилини матчу минули в повільному темпі. Команди здебільшого перекочували м'яч у районі центрального кола. Єдиний момент, що запам'ятався за перші десять хвилин поєдинку: після довгого закидання Ванат поспішав до м'яча і в штрафному майданчику врізався в Ісенка. Голкіпер опинився на газоні, медики кілька хвилин надавали допомогу, і він зміг продовжити матч.

На 13-й хвилині перша ж атака «Ворскли» виявилася результативною. Кане, перебуваючи по центру між штрафним майданчиком і центральним колом, відпасував уперед на Степанюка, той увірвався до штрафного і пробив точно в лівий нижній кут воріт!

Після пропущеного голу футболісти «Динамо» різко активізувалися. Спочатку Буяльський і Ванат розіграли стіночку у штрафному майданчику, але захисник відтіснив Буяльського від м'яча. Через кілька хвилин Буяльський завдав удару з півкола штрафного майданчика – м'яч пролетів поруч зі штангою.

На 21-й хвилині своїм моментом відповіла «Ворскла». Сефері з лівого кута штрафного майданчика пробив під поперечину - Нещерет перевів м'яч на кутовий!

За дві хвилини «Динамо» зрівняло рахунок. Кияни провели швидку атаку, Буяльський віддав пас на Ваната, той опинився один на підступах до штрафного майданчика, прийняв м'яч, розвернувся і точно пробив у дальній кут воріт. Це десятий гол Владислава у нинішньому чемпіонаті.

Після того, як рахунок став рівним, футболісти взяли паузу і приблизно десять хвилин не створювали небезпечних моментів.

На 36-й хвилині господарі мали можливість вийти вперед. Степанюк був із м'ячем по центру на лінії штрафного майданчика, відпасував праворуч на Кане, той пробив з меж штрафного – Нещерет скоротив кут обстрілу та відбив м'яч.

На передостанній хвилині тайму господарі згаяли ще один хороший момент. Кане пройшов із м'ячем із центрального кола до штрафного майданчика, відпасував праворуч, звідки пішов простріл у район лінії воротарського майданчика. Олійник зіграв п'ятою, але не зміг переправити м'яч у ворота. Той відскочив до Скляра, однак гравець «Ворскли» не зорієнтувався вчасно і не зміг завдати удару зблизька.

У першій половині зустрічі обидві команди демонстрували насичений, атакувальний футбол. «Ворскла» нічим не поступалася «Динамо», не сиділа в обороні, а шукала моменти біля воріт Нещерета. Якби на боці полтавців було трохи більше везіння, то перший тайм вони точно не програли б.

Можна було припустити, що другий тайм буде не менш цікавим. Проте гол, який динамівці забили вже на третій хвилині, суттєво вплинув на подальший малюнок гри. Результативна атака киян виглядала так: Сидорчук віддав класну передачу на правий фланг на хід Тимчику, той сильно навісив, Ісенко не втримав м'яч у руках, граючи на перехопленні, а Беніто виявився першим на добиванні. Для нігерійського легіонера цей гол став дебютним за "Динамо".

За дві хвилини динамівці створили ще один момент. Беніто вивів Ваната на ударну позицію майже на лінії воротарського майданчика, але нападник влучив в Ісенка, який вчасно вийшов з воріт.

На 53-й хвилині Бацула з кутового навісив на ближню штангу, Павлюк пробив головою, але м'яч полетів трохи вище воріт.

Після цього небезпечні моменти у матчі закінчилися. «Динамо» почало грати за рахунком, намагаючись не ризикувати та максимально убезпечити свої ворота. Кияни активно пресингували полтавців на їхній половині поля, через що футболістам «Ворскли» було складно просуватися до воріт Нещерета. Давалася взнаки і втома: підопічні Віктора Скрипника діяли в атаці вже не так інтенсивно. Майже півгодини команди грали практично без моментів, а коли точилася 81-а хвилина, у Полтаві оголосили повітряну тривогу.

Відновили гру за 45 хвилин. Пауза пішла на користь господарям, які відновили сили та доклали максимум зусиль, щоб відігратися. У хвилини, що залишилися до фінального свистка, гравці «Ворскли» провели кілька атак, але створити дійсно небезпечний момент біля воріт Нещерета не змогли.

«Динамо» продовжує гонитву за «Зорею» у боротьбі за медалі чемпіонату. Між командами ті самі 5 очок. «Ворскла» йде на 7-му місці.

Українська Прем’єр-ліга. 24-й тур.

«Ворскла» – «Динамо» – 1:2

Степанюк (13) - Ванат (24), Беніто (48).

Челядін (26) - Ванат (7), Дячук (80).

«Ворскла»: Ісенко, Кравець, Пердута, Олійник (Лопес, 79), Степанюк, Сефері, Павлюк, Бацула, Челядін, Кане, Феліпе (Скляр, 38).

«Динамо»: Нещерет, Вівчаренко, Сидорчук, Кабаєв (Волошин, 81), Ванат (Рамірес, 71), Андрієвський, Тимчик, Дячук, Буяльський (Царенко, 81), Сирота, Беніто.

Арбітр: Олександр Шандор (Львів).

Стадіон: «Ворскла» ім. О. Бутовського (Полтава).

ВОРСКЛА – ДИНАМО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

48’
ГОЛ ! М'яч забив Беніто Олабіран Муїва (Динамо Київ).
24’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Ванат (Динамо Київ).
13’
ГОЛ ! М'яч забив Руслан Степанюк (Ворскла).
Оцініть матеріал
(86)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 65
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
В першому таймі можна було йти на перерву 3-1 або 4-1 Ворскла просрала всі свої моменти.А в другому Динамо вже перебігало .Немає мізків у Скурипника немає і не буде.
Zanregent
С этой ОТТ платформой ни хрена не посмотришь!
avk2307
Динамо с Победой!!!!
Прогресс по сравнению с первой игрой марта наблюдается.
Но честно говоря, если сравнивать особенно первый тайм с играми квалификации ЛЧ в августе прошлого года ,то  все на том же уровне если не хуже..
Надеюсь с каждой игрой будут набирать....
Gargantua
по первому тайму Ворскла была на голову выше, а во втором Динамо.
Ворскла просто свое не забила
Умник
Лучшая игра динамо
🔱Avtoigor🔱
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
sahka1981
З перемогою ДК! Перший тайм не дуже, м'яко кажучи. А другий добре, вже на початку могли закривати гру. Степанюк у Ворскли сподобався, полюбляє він забивати для ДК. 
Alex86 1
Не может не радовать Ванат. Из стольких неудач с нап. и тут таки вырастили забивающего и молодого. Будет вокруг кого строить команду, если дойдет до этого. 
axylinam
Вот и без старого нытика неплохо получается и дешевле и тренер свой,
Taste The World
Ясно, тобто попередження менi, а з цим довбойопом адмiнiстрацiя нiчого робити не збирається. Ну що ж, тодi прощавайте. Удачно гнити в цьому болотi
Defen23
Бинго.) Все как я и написал в прогнозе: 2-1 + гол Ваната. Было видно до игры что Ворскла это не та команда которая сдается и ставит автобус ещё до начала. Ну а Ванат молодчина, по сравнению с Беседкой кипрской - рай для глаз!))
DK1961
Еще раз о своем предложении админам: ВВЕДИТЕ МОРАТОРИЙ НА РЕГИСТРАЦИЮ НОВЫХ НИКОВ ДО ОКОНЧАНИЯ ЧЕМПИОНАТА ПРЕМЬЕР-ЛИГИ УКРАИНЫ. Чтобы эти существа не смогли немедленно размножаться после получения бана.
igor shmuylo
Забивать 
Нада ,когда есть моменты . Ворскла не забив пропустила  .и имеоа больше моментов в 1 мом тайме . Если якубу забыл бы гол .неизвестно чем игра заканчилась.  
Міш Міш
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Валерий Стебловский
Доводжу до відома всих вболівальників України, що після матчу, коли футболісти йшли до автобуса, їх дуже активно звали діти та підлітки-фанати. Всі підходили, фотографувалися, дарили футболки. Але три "великих" футболістів ПРОІГНОРУВАЛИ своїх вболівальників і не підійшли до них. Це Сидорчук, Буяльський і Бущан. Я також фанат Динамо. Але грош вам ціна - Сергій, Віталій та Георгій. Ви зганьбили свій клуб. 
Defen23
Кстати сайт же вроде создан в 2003 году, а уже 2023. Когда там у сайта днюха и они будут праздновать юбилей?
Андрей Ильяшенко
- Важав Полтава дась бій Динамо... але то так Шкода що Ворскла програла. Якась команда пшик.
ZportUA
Три півня, по команді куратора, одночасно замовкли
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил