Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 травня 2023, 05:41
6181
37

Ворскла – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Чи зможуть полтавці вдруге у сезоні відібрати очки у киян?

| Оновлено 05 травня 2023, 05:41
6181
37
Ворскла – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У четвер, 4 травня, у рамках 24 туру Української Прем'єр-ліги полтавська «Ворскла» зустрінеться з київським «Динамо». Минулого туру «зелено-білі» неочікувано втратили очки у протистоянні з львівським «Рухом», а кияни розібралися з харківським «Металістом».

Динамо

Кияни продовжують боротися за медалі української першості. Про чемпіонство не йдеться (відрив від «Шахтаря» дуже вже значний), але на третє і навіть друге місця «біло-сині» цілком можуть замахнутися. Ситуація ускладнюється тим, що очні поєдинки з «Дніпром-1» та «Зорею», «динамівці» вже провели, тому паралельно із власним набором очок киянам потрібно розраховувати на осічки конкурентів.

Минулого туру «Динамо» провело перший матч під керівництвом Олександра Шовковського, який виконує обов'язки головного тренера. Дебют екс-голкіпера «біло-синіх» у новому статусі вийшов вдалим: кияни здолали «Металіст» із рахунком 3:1. А минулого понеділка операцію переніс Мірча Луческу, і вона пройшла успішно. Ця обставина має сприятливо позначитися на психологічному стані футболістів київського клубу. Є й приємні новини з лазарету. Близький до повернення на поле голкіпер Георгій Бущан, прізвище якого навіть фігурувало у заявці на матч із «Металістом». До тренувань у загальній групі повернувся Микола Шапаренко, який отримав травму (розрив хрестоподібної зв'язки коліна) ще у вересні минулого року.

Кияни підійшли до протистояння у Полтаві із семиматчевою гостьовою безпрограшною серією (6 перемог та нічия). У попередніх іграх своєї команди результативністю відзначився форвард «Динамо» Владислав Ванат, який забив у п'яти зустрічах 4 голи. Настільки успішні дії Ваната були відзначені шанувальниками київського клубу, які визнали форварда найкращим гравцем «біло-синіх» у квітні. Поєдинок проти «Металіста» став 50-м в УПЛ для Дениса Попова. На жаль для захисника, саме його помилка призвела до голу харків'ян у ворота «біло-синіх». До речі, індивідуальні помилки футболістів в обороні є частим явищем у нинішньому «Динамо».

Ворскла

Завдання полтавської команди в матчах чемпіонату, що залишилися, гранично зрозуміле: зачепитися за місце в Лізі конференцій. Але досягти бажаного «зелено-білим» буде непросто, адже від п'ятого місця, де йде «Олександрія», їх відокремлюють сім очок. Ситуація ускладнюється непростим календарем для полтавців. Окрім «Динамо», «зелено-білим» ще доведеться зустрітися з «Дніпром-1» та «Шахтарем». «Наступний матч у нас з «Динамо» – це наш фінал. Ми будемо налаштовуватись, щоб добре зіграти та перемогти. Хочеться добре закінчити сезон. У нас дуже хороша команда, ми з кожним матчем граємо все краще та краще. Є шанс поборотись за єврокубки. Для нас кожна гра зараз як фінал», - зазначив півзахисник «Ворскли» Денис Олійник.

Минулого туру полтавці несподівано зіграли внічию з «Рухом», пропустивши гол від львів'ян на останніх хвилинах. Сталося це після фолу з боку Яворського, який отримав червону картку та не зможе допомогти своїм партнерам у протистоянні з «Динамо». Це вилучення, до речі, стало шостим для Яворського у Прем'єр-лізі (5 червоних карток захисник отримав у складі «Маріуполя», 1 – у «Ворсклі»). Натомість відбув дискваліфікацію бразилець Феліпе. Примітно, що у матчі проти «Руха» полтавці стали авторами статистичного ювілею, забивши 850-й гол у чемпіонатах України (його автором став Руслан Степанюк). Продовжуючи тему ювілеїв, зауважимо, що майбутня зустріч стане 100-ю для Віктора Скрипника на чолі різних клубів УПЛ.

Статистика зустрічей

Понад півсотні очних матчів провели суперники, і «Динамо» має значну перевагу. 42 рази кияни обігравали «Ворсклу», 5 перемог здобули «зелено-білі». Ще 11 зустрічей завершилися внічию. Зокрема, поєдинок першого кола поточного чемпіонату. У першому таймі тієї зустрічі команди обмінялися голами (забили Буяльський та Юрченко) і нічийний рахунок протримався до фінального свистка. Зазначимо, що найбільшої поразки у чемпіонатах України «Ворскла» зазнала саме у протистоянні з «Динамо»: 2002 року кияни розгромили суперників з рахунком 8:0. Гольова серія «Динамо» у матчах із полтавською командою триває в УПЛ 11 матчів (25 м'ячів).

Прогноз на протистояння

У майбутньому поєдинку очікуємо на безкомпромісну боротьбу, адже обидві команди будуть націлені лише на максимальний результат. Нічия буде неприйнятним результатом як для «Ворскли», так і для «Динамо». Але саме такий результат поєдинку, на нашу думку, ймовірний у Полтаві.

Орієнтовні склади:

«Ворскла»: Ісенко, Бацула, Кравець, Феліпе, Пердута, Кане, Павлюк, Челядін, Олійник, Степанюк, Сефері.

«Динамо»: Нещерет, Вівчаренко, Дячук, Сирота, Тимчик, Андрієвський, Сидорчук, Буяльський, Беніто, Ванат, Кабаєв.

4 травня, четвер

«Ворскла» – «Динамо»
Полтава. Стадіон «Ворскла» ім. О.Бутовського. 15:00
Трансляція на ОТТ-платформі «Setanta Sports»
Арбітр: Олександр Шандор (Львів)
ВОРСКЛА – ДИНАМО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лас-Пальмас – Жирона – 0:2. Як Довбик забив 19-й гол у Ла Лізі. Відеоогляд
Футбол | 27 квітня 2024, 17:45 2
Лас-Пальмас – Жирона – 0:2. Як Довбик забив 19-й гол у Ла Лізі. Відеоогляд

Дивіться найцікавіші моменти матчу 33-го туру Ла Ліги

Визначено другу команду, яка представить Україну в єврокубках 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 17:15 0
Визначено другу команду, яка представить Україну в єврокубках 2024/25

Динамо гарантовано не опуститься нижче 4-го місця у таблиці УПЛ 2023/24

Коментарі 37
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
Жду шапу, и кислые комментарии после матча)))
Октавий Фландрийский
По идее, сегодня ребята из похоронной команды ОПГ УАФ должны отбить голову Динамо, чтобы у И.Суркиса не было даже иллюзий на призовое место. Если будет нормальное судейство, то значит у Суркисов еще есть кое-что в заначке, не все деньги в Венгрию вывезли... В любом случае судейская бригада в накладе не останется...
Міш Міш
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alex T
Поглядим как сыграют с И.О. матч
Умник
Если не будут играть Попов Дубинчак Шепелев Гармаш то выиграем. Если они будут играть максимум ничья.
Умник
Жаль пока без шапаренко, но с лонвейком. 
Kapitan
Ворскла не зможе - суддя допоможе! До речі, а хто судить?
kluchka_vova
а транслювати будуть?????????????????????????????7
Defen23
Ворскла сложная команда и любит потрепать нервы всем кто вверху таблицы. Как минимум гол они забьют, может с пеналя, может так. В итоге что-то вроде 1-2 в пользу Динамо и возможно гол Ваната, он разыгрался не на шутку
Al1515
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
fourth place
Матч без интриги двух середняков чемпионата,ну надеюсь  результативный матч получится.
Boodya 1209
Ще не прокинувся "четвертий вар"?
Remark
Ставка: Динамо ИТБ 1 (коф скорее всего очень маленький).
По прогнозу - Динамо крайние матчи регулярно забивает, а Ворскла (судя с личных встречам) от Динамо постоянно пропускает, поэтому тут явный гол от ДК. Я думаю, тут либо результативная ничья, либо счёт 0-3/0-5/1-4 (это уже судя по кофам).
Remark
Возможно, дадут отмашку чтобы Динамо сегодня подсудили в пару моментах. К примеру, поставили Ворскле левую пенку. Это все будет спецом, чтобы как-то сгладить судейство в матче с Шахтером.
В общем, не будем гадать. Глянец матч. 
Фанькин кот
Вся прогрессивная Украина сегодня за Ворсклу!
VAR
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
VAR
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
BUROSTAVOK
Сьогодні буде напружений матчь. Наш прогроз Каналу Бюро Ставок тотал матча більше 2.5 гола або Ворскла не програє.
Игорь Нестеренко
Суркісята мають програти! Бажано з великим рахунком