Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НБА
| Оновлено 07 червня 2023, 22:57
5657
0

Все заплутано, або Анонс другого раунду плей-оф НБА

Вже цієї ночі розпочнеться відбір до фіналу конференцій

| Оновлено 07 червня 2023, 22:57
5657
0
Все заплутано, або Анонс другого раунду плей-оф НБА
Getty Images/Global Images Ukraine

Отже, перший раунд зіграно і він приніс нам свого роду сенсацію – «Маямі» переграв «Мілуокі». Доволі швидко переграв, 4-1. Чого нам очікувати від наступного раунду змагань? Невідомо. Адже кожна пара команд доволі рівна. Але тим і цікава НБА - своєю непередбачуваністю. А значить, ми можемо сповна насолодитися чотирма битвами другого раунду плей-оф сильнішої ліги світу.

Денвер Наггетс – Фінікс Санз

Кубки Леррі О’Брайана: 0-0
Зустрічі в регулярці: 2-2
Розклад матчів: 30.04; 02.05; 06.05; 08.05; 09.05; 11.05; 14.05

Регулярний сезон

Обидві команди зайняли ті місця, до яких прагнули. «Денвер» мав надто сильний склад баскетболістів і тренерів для регулярки, тому не дивно, що вони заздалегідь забезпечили собі перший посів Західної конференції і, тим самим здобули вдосталь часу підготуватися до дуелей плей-оф, не дуже зважаючи на матчі регулярного чемпіонату, які лишилися (5 поразок в 7 останніх матчах). Натомість, «Фінікс» йшов дуже посередньо, як для фаворита НБА. Пол не молодшає (найгірший сезон за набраними очками в кар’єрі), Ейтон продовжує відчувати невпевненість (від постійних чуток про обмін), а Букер - травмуватися (провів найменшу кількість матчів за сезон у кар’єрі). «Санз» потрібно було розворушити. І саме цим фактором руху став обмін Кевіна Дюрента. Після якого команда знову відчула в собі сили рухатися далі, до чемпіонства.

«Денвер» із «Фініксом» зіграли 4 матчі між собою в регулярці. Рахунок рівний, 2-2. Але якщо «Наггетс» здобували свої перемоги над «сонячними» ще до ери Кей Ді в Арізоні, то «Фінікс» вигравав у цьому протистоянні, коли підопічним Майкла Мелоуна вже нічого не було потрібно і вони догравали регулярний сезон. До того ж, Йокіч у тих матчах відпочивав, а основним центровим був Деандре Джордан. Отже, тим цікавішим буде їхнє протистояння в оновлених складах і бойових умовах.

Перший раунд

«Денвер» доволі легко і швидко розібрався з другим переможцем турніру плей-ін – «Міннесотою». Команда мала проблеми лише в четвертій очній зустрічі, яку програла, і в п’ятій, котра завершилася з різницею лише в три бали. Слід відзначити, що коли за «Наггетс» виступала їхня зіркова парочка Йокіч-Мюррей, команда лише перемагала в цьому плей-оф. Можливо, з поверненням розігруючого, «Денвер» перестане виглядати посміховиськом у більш пізніх стадіях постсезону?

«Фінікс», у свою чергу, також не мав великих проблем, але вже з «Кліпперс» - 4-1. Команді Тая Лю знову не пощастило через травми: ще в регулярному сезоні вилетів Джордж. А в плей-оф - Ленард. Очевидно, без своїх зірок, ЛАК розсипався і знову безрезультатно завершив цей ігровий рік.

Проте, слід відзначити характер «Санз». Програвши першу дуель серії на своєму майданчику, команда, в обличчі Кевіна Дюрента, демонструвала спокій. Мовляв, таке трапляється і важливо те, наскільки швидко ми здатні вийти з поточного програшного становища. А вийшли підопічні Монті Вільямса з нього доволі швидко, здолавши суперників в чотирьох наступних матчах поспіль.

Резюме

Певно, найцікавіша пара цього раунду, якщо ви не фанат «Лейкерс». Але пара, переможець якої має пройти свої випробування. Для «Денвера» - це перехід від елітної команди регулярки до статусу контендера в плей-оф і те, як Йокіч і компанія впораються з тим, з чим не змогли впоратися «Юта» Мітчелла/Гобера, «Атланта» Майка Буденхольцера (і його «Мілуокі», до певного часу, теж) або цьогорічний «Мемфіс». «Санз», у свою чергу, мають вирішити свої проблеми зіграності складу і ротації, адже Дюрент не здатен кожен матч відігравати по 45 хвилин в той час, коли інші зірки команди ще більш травматичні.

Маямі Хіт – Нью-Йорк Нікс

Кубки Леррі О’Брайана: 3-2
Зустрічі в регулярці: 1-3
Розклад матчів: 30.04; 02.05; 06.05; 08.05; 10.05; 12.05; 15.05

Регулярний сезон

Друга команда за пропущеними очками – «Хіт», проти другої за підбираннями у регулярці. Саме так, підопічні Еріка Споельстри мали невиразний напад, коли атаки збивалися на індивідуальну майстерність окремих виконавців - Батлера, Ірроу. Але захист флоридців був надійним. А як могло бути інакше? Джиммі «прокидається» лише в постсезоні, а Лаурі проводить половину ігрового року або в лазареті, або за межами стартової п’ятірки. Це команда ноунеймів, які здатні добре виконувати свою роботу. Вони віддаються в захисті і кожен матч страждають, терплять, сидять на березі річки, але інколи тіло їхнього суперника все ж пропливає повз них. Як це було зовсім нещодавно, але про перший раунд говоритимемо нижче.

Getty Images/Global Images Ukraine

Том Тібодо, в свою чергу, отримав собі елемент, якого не вистачало, в обличчі Джейлена Брансона. І зайшов аж на п’яту сходинку в чемпіонаті. Залишивши далеко позаду тих же «Маямі», «Атланту», «Торонто» і «Чикаго». Там немає суперзірок, на кшталт Батлера, Янга або Мітчелла. Проте, лише зараз сержант Тібодо може стверджувати, що це саме його команда.

І ця команда здолала своїх майбутніх опонентів у регулярному чемпіонаті 3-1. Матчі були доволі близькими: дві зустрічі завершилися з різницею в два бали, і жодного разу не було зафіксовано двозначної переваги однієї з команд. Рівні суперники? Побачимо в плей-оф.

Перший раунд

«Нікс» доволі швидко пройшли «Клівленд» 4-1, психологічно надломивши «Кевз» ще в першій зустрічі, коли здобули перемогу 101:97. Слід зазначити, що та серія пройшла повністю під диктовку Тібодо: в п’яти матчах «Нью-Йорк» лише одного разу «випустив» із сотні підопічних Бікерстаффа - в єдиному програному матчі тієї серії.

«Маямі» здолав головного фаворита постсезону – «Мілуокі» Янніса. Також 4-1. Щоправда, сам грек провів лише дві повноцінні зустрічі в тому протистоянні - програні баскетболістами «Бакс». Але був би Адетокумбо повністю здоровий, як би тоді склалася ця дуель? Певно, матчів було би більше. А так, констатуємо, що «Хіт» перетерпіли свого більш зіркового і, загалом, сильнішого опонента.

Резюме

Величне протистояння 90-х повертається. Того часу Пет Райлі тренував «Маямі», а Том Тібодо входив до тренерського штабу Джефа ван Ганді в «Нью-Йорку». Новий виток суперництва двох старих знайомих розпочнеться вже в неділю.

У «Нікс» вилетіли Рендл і Граймз, але мають повернутися на першу гру другого раунду: «Він не тренувався багато сьогодні, але почувається трохи краще», – сказав Том Тібодо стосовно стану Рендла після тренування у п’ятницю: «Сьогодні йому краще, отож ми маємо надію на його повернення».

«Все йде за планом», – повідомив Квентін Граймз: «Якщо в суботу почуватимуся, як і сьогодні, значить, моє відновлення йде згідно плану».

«Хіт», у свою чергу, дочекалися «пробудження» Джимбо і наразі мають кращу атаку в плей-оф. Сам Батлер записує на свій рахунок по 37.6 очок в середньому. Проте, Оладіпо та Ірроу будуть поза грою в поточній серії. Гра захисту проти нападу? Швидше, гра захисту і захисту, де суперники будуть намагатися не «випускати» один одного з сотні. Самовіддача ноунеймів проти системи Тібодо. І певно, переможе той, хто (має в себе Джимбо) буде здатен ще й набирати очки.

Бостон Селтікс – Філадельфія Севентісіксерс

Кубки Леррі О’Брайана: 17-3
Зустрічі в регулярці: 3-1
Розклад матчів: 02.05; 04.05; 06.05; 07.05; 09.05; 11.05; 14.05

Getty Images/Global Images Ukraine

Регулярний сезон

Минулорічний фіналіст недарма вважається головним фаворитом цього розіграшу НБА. «Бостон» зберіг усіх своїх зірок. Декого заспокоїв (Браун), деким підсилився (Брогдон, Галлінарі, Гріффін, Мускала). І провів регулярку дуже впевнено, взявши другий «посів» Східної конференції. Доречі, «Селтікс» мають четверті місця за набраними очками, а також за пропущеними. І вони перші за різницею закинуті/пропущені бали (+6.5).

«Філадельфія» ж йде третьою за показником різниці очок (+4.3). І вони - треті на Сході. Команда Хардена і Ембіда (кращого бомбардира регулярного чемпіонату) перемогла «кельтів», коли боролася з ними за другу позицію в таблиці, наприкінці чемпіонату. Але програла попередні три матчі. Примітно, що кожна гра була близькою і закінчувалася в клатчі - жодного разу між суперниками не було зафіксовано двозначної переваги однієї з команд.

Перший раунд

«Бостон», не без проблем, здолав «Атланту» Квіна Снайдера, 4-2. Впевнено «Селтікс» взяли лише перші два матчі. Далі – «Хокс» зуміли нав’язати боротьбу і майже нічим не поступалися Тейтуму та компанії: «Я знаю ці розмови, що ми повинні були їх знести, це мала бути легка прогулянка», - розповідає Джейсон Тейтум після шостої гри з «Атлантою»: «Вони справді випробували нас. Були впевнені в своїх силах, і ви це бачили».

«Філа» знищила на своєму шляху «Бруклін», який здобув своє місце в постсезоні руками Дюрента й Ірвінга, 4-0. І лише дві останні зустрічі не закінчилися з двозначною перевагою переможця. Все було доволі просто і прогнозовано: «Філадельфія» йде далі, а «Бруклін» готується до наступного сезону.

Резюме

«Севентісіксерс» виглядають на папері дуже потужно. І коли «Мілуокі» вже відпочиває, шлях до фіналу НБА відкритий. Але в самій організації відбувається щось неприємне. Журналісти заговорили, що Джеймс Харден збирається до «Х’юстона», де він почувається як удома. І багато чого вирішиться саме в цьому плей-оф. До того ж, Ембід і Хаус зазнали ушкоджень, але скоро мають повернутися. Можна зробити висновок, що команда підходить до другого раунду в неоптимальному фізичному стані і послабленому моральному. І гратиме там проти опонента, який має «плюси» там, де підопічні Дока Ріверса - слабкі.

Тим не менше, дуже багато в цій серії буде залежати від здоров’я Ембіда і чи втримає Харден свій видатний рівень, який він взяв у постсезоні. Тому що ротація «Селтікс» вражає. А якщо вони ще й 3-очкові будуть закидати з відсотком 40+, що траплялося в 36 матчах цього ігрового року (34 перемоги/2 поразки на відрізку), то «Філа» цілком може посипатися. І тоді почнеться гра характерів (чого так бракує Доку Ріверсу).

Лос-Анджелес Лейкерс – переможець пари Сакраменто/Голден Стейт

Кубки Леррі О’Брайана: 17-2/7
Зустрічі в регулярці: 1-3/3-1

Getty Images/Global Images Ukraine

Регулярний сезон

Оскільки «Сакраменто Кінгз» і «Голден Стейт Ворріорз» визначать переможця лише цієї ночі, поговоримо про «Лейкерс». Команду Дервіна Хема лихоманило майже весь чемпіонат. Жахливий старт 2-10. ЛеБрон витискає з себе максимум - 30+ очок в середньому по сезону. Нічого не виходить. І тут дедлайн на обміни, під час якого організація вирішує позбутися свого драфт-піку першого раунду 2027 року і підсилити склад. ЛАЛ заграли, почалися перемоги. Але травмувався Джеймс. І тут почалося найцікавіше: команда продемонструвала характер і, коли в неї ніхто не вірив, з 12-ї сходинки піднялася на 7-у в турнірній таблиці Західної конференції. Видавши ривок на фініші 9-3.

Далі була впевнена перемога над «Міннесотою» в турнірі плей-ін 108:102. Вже з ЛеБроном у складі. І прохід у такий омріяний плей-оф, який може бути останнім великим походом за титулом для Короля.

Перший раунд

У «Мемфіса» вилетіли Стівен Адамс, Брендон Кларк і Люк Кеннард. Джа Морент грав з травмою. Не позаздриш шанувальникам «Гріззліз», які доволі впевнено завоювали другий «посів», а в кінці регулярного чемпіонату могли сподіватися на боротьбу за перший. Натомість, «Лейкерс» були на коні і переграли опонентів за «відскоками», 49.7 за гру, і продемонстрували відмінні навички в захисті, зокрема, збираючи 9.2 блока за гру. За обома цими показниками команда зараз лідирує у плей-оф.

«Ментально це було схоже на вирішальний матч», – ділиться своїми враженнями ЛеБрон Джеймс після сьогоднішньої перемоги: «Ми хотіли спробувати завершити це перед нашими вболівальниками».

Другий раунд

ЛАЛ ще не знають свого опонента по наступному раунду, але вже точно знають свою силу. Відчувають впевненість у собі. І хочуть перемагати, бо це їхній шанс саме зараз. Наступного року Король стане ще на рік старшим. Невідомо, яким буде ростер і чи продовжать контракти ці баскетболісти, які зараз здобувають перемоги для каліфорнійської команди. Отже, їм не важливо, чи це будуть «Кінгз», чи «Ворріорз». Це взагалі не важливо. Це плей-оф, і «Лейкерс» зараз не мають іншого шляху, окрім як перемагати.

«Одягати форму «Лейкерс» і грати у цій франшизі – велика честь. Я відчуваю себе потрібним. Сподіваюся доповнити історію цього клубу. Сподіваюся, я зможу бути частиною цієї величної історії».

В’ячеслав ШЕВЧЕНКО

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»
Футбол | 19 квітня 2024, 08:45 4
Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»

Екс-форвард «Челсі» виступив на захист українця

Став відомий характер нової травми Бадоси
Теніс | 19 квітня 2024, 15:24 3
Став відомий характер нової травми Бадоси

У Паули невеликий надрив привідного м'яза стегна

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.