Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 квітня 2023, 02:13
1777
1

Юрій ВЕРНИДУБ: «Беремо очки з суперниками, які на рівень вище»

Тренер «Кривбаса» прокоментував гру з «Олександрією»

| Оновлено 30 квітня 2023, 02:13
1777
1
Юрій ВЕРНИДУБ: «Беремо очки з суперниками, які на рівень вище»
ФК Кривбас

Головний тренер «Кривбасу» Юрій Вернидуб на післяматчевій прес-конференції розповів про перемогу над «Олександрією» (2:1) у 23 турі УПЛ.

Юрію Миколайовичу, вітаємо з важливою емоційною перемогою! Як вам сьогоднішня гра хлопців?

– Дуже їм вдячний! Ми програли дві останні зустрічі, поступившись командам, яким не мали програвати і з якими мусили брати очки - натомість повіддавали… Зате беремо очки з суперниками, які на рівень вище.

З одного боку, приємно. З іншого - це говорить про те, що не завжди мої підопічні виконують те, що від них вимагаєш, і немає в них такого настрою, який має бути на кожну гру. Неважливо, з ким граємо: чи то «Шахтар», чи «Динамо», чи «Минай», чи «Львів» - ми повинні виходити і показувати свій рівень, адже після програшів в матчах з більш слабкими опонентами ти дуже занижуєш власний рівень.

А потім - раз! - і обіграли «Олександрію». Я дуже вдячний хлопцям, ми взяли важливі три очки. Ви ж бачите, яка щільна нижня половина турнірної таблиці: всі підтискають - можна у будь-який момент і вниз впасти, не дай Боже. Тому ці набрані очки дають нам змогу спокійно готуватися і йти далі. Тим більше, наступна зустріч - на виїзді з «Інгульцем». Це непроста команда, яка демонструє непоганий футбол з приходом нового тренера Сергія Ковальця.

Чи вважаєте цей сезон УПЛ одним з найцікавіших для себе з врахуванням великої щільності між суперниками?

– Можливо, я б його таким і бачив, але я не можу сказати, що він найбільш цікавий - зараз у нас повномасштабна війна з рашистами. В цей час грати - респект хлопцям. Але після того, що роблять ці тварюки… Коли ті дізнаєшся, що буквально напередодні було влучання у багатоповерховий цивільний будинок в Умані, що гинуть маленькі дітки, мирні люди - дуже тяжко переключитися на футбол. Дуже, дуже тяжко. Я це говорю щиро.

Мені б дуже хотілося, щоб Україна найскоріше перемогла - і тоді будь-який чемпіонат, який почнеться, для мене буде набагато цікавішим, ніж цей.

Оцініть дії арбітра…

– Сьогодні я побачив суддю, яка дійсно є фахівцем дуже високого рівня. Катерина - єдина, хто судить в Європі. І це невипадково. Вона - жінка, яка набагато більше розбирається в футболі і правильно судить, ніж всі ті інші мужики, які є в Україні. Бо ті судять з огляду на «щось, якось і десь», а Монзуль виходить і чесно виконує свою роботу.

Вона це робить дуже цікаво і класно, до неї зауважень у мене немає. Якщо і є якісь помилки, то я стовідсотково знаю: ці дії не є заангажованими. Будь-яка людина може помилятися. А коли ти граєш і судять трошки інші арбітри - не буду називати прізвищ - диву даєшся. Тому, може, вони мене і виводять вже: після 23 турів у цьому чемпіонаті я маю вже два вилучення, тому не хочу навіть говорити про це. Більше слова про них не скажу.

Так, деколи можу крикнути, як було у грі з «Минаєм». Але я не ображав того арбітра і нічого поганого йому не казав. Це на його совісті. Бог усім суддя - він і розсудить. Бумеранг ніхто не відміняв: якщо вони вважають, що його немає - дуже помиляються. Просто цей бумеранг ще десь у дорозі і поки до них не долетів.

У першому таймі була зовсім інша гра, ніж у другому. Чи були якісь слова чи установки в перерві?

- Ні, нічого не казав. На мій погляд, хлопці дуже добре провели той же перший тайм. Хороша гра, контроль м’яча, гарні відкривання, комбінації як з нашого боку, так і у виконанні «Олександрії». Нам протидіяла цікава молода команда: швидкі футболісти, технічні. Так що перша половина була на рівні. А у другому таймі нам десь більше пощастило. Хоча з початку вони мали напівмоменти, та й у нас були хороші епізоди.

Нам трішки пощастило під час подачі кутового, коли забили перший м’яч. Я зрозумів, що гравці «Олександрії» зараз будуть йти вперед і відіграватись - про це я сказав, коли покликав до себе капітана Дмитра Хомченовського. Нам треба було обережно зіграти в захисті і правильно діяти в атаці, роблячи правильний перехід від оборони до нападу - що, власне, нам чудово вдалося. Ми забили вдруге - хоча в кінці і пропустили, хлопці трішки дали слабинку… Але 2:1 на нашу користь - це найголовніше.

Щоб ви побажали усім вболівальникам і прихильникам українського футболу сьогодні у Всеукраїнський день футболу?

– Щирості. Завжди бути з тим клубом, за який вболіваєте. Кожен має свою улюблену команду - і від неї ніколи не відвертайтеся, особливо в тяжку хвилину. Бо коли є результат - то всі разом, а коли трапляється певна невдача - всі відвертаються і починають ганьбити. Завжди будьте до кінця!

Ну і найголовніше… Наших вболівальників зараз дуже багато на фронті, де вони боронять Україну. Низький їм уклін від ФК «Кривбас» і усіх інших клубів УПЛ за те, що вони для нас роблять. За те, що ми можемо проводити цей чемпіонат.

На жаль, багато хто загинув… Ми ніколи не забудемо про них, будемо завжди пам’ятати і зі свого боку допомагати чим зможемо їхнім рідним і близьким. Даю слово. Для мене це святе. Міцно всім дякую! І найголовніше - повертайтеся живими зі здобутою перемогою!

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ярмоленко побив бомбардирський рекорд Реброва
Футбол | 01 травня 2024, 23:31 1
Ярмоленко побив бомбардирський рекорд Реброва

34-річний хавбек «Динамо» забив 190-й м'яч в українській кар'єрі

ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою
Футбол | 01 травня 2024, 22:46 13
ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою

Анна Зубкова поділилася гарячими знімками у своєму Instagram

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
ну он прав.
сегодня первый гол сделали Стецьков и Задерака. Обое вчерашние баночники из Александрии, списаные оттуда за ненадобностью. 
Вернибуб-мл, Хомченовский и Лунев списаны из Зари. У Зари Кривбас тоже выиграл.