Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 квітня 2023, 15:00
876
0

Кривбас – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Є підстави для продовження нічийної епопеї Ротаня

| Оновлено 29 квітня 2023, 15:00
876
0
Кривбас – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Кривбас

У суботу, 29 квітня, у Кривому Розі на стадіоні «Гірник» відбудеться матч двадцять третього туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють криворізький «Кривбас» та «Олександрія». Стартовий свисток рефері Катерини Монзуль із Харкова прозвучить о 15:00 за київським часом.

Кривбас


Великі перспективи й далекосяжні плани мав криворізький «Кривбас» перед стартом поточної кампанії, проте вже з перших турів стало зрозуміло, що дебютний сезон команди в «елітному» дивізіоні буде дуже непростим. «Біло-червоно-чорні» стартували з двох поразок поспіль, а їхню першу перемогу довелося чекати аж до кінця жовтня. Очевидно, що після такого початку футбольного року говорити про перспективи в єврокубковій зоні було зайве, але поступово колектив Юрія Вернидуба віднайшов свій футбол. Кульмінацією першої частини сезону стала перемога над дніпровським «Дніпром-1» у регіональному дербі (2:1), коли команда Олександра Кучера ще йшла в лідерах турнірної таблиці.

Після такого успіху «Кривбас» відчув, що йому все під силу, а в такому стані будь-яка команда становитиме загрозу суперникам. Донецький «Шахтар» після поновлення сезону мало не втратив очки у Кривому Розі, але у заключній фазі зустрічі вирвав перемогу (3:0). Схожий сценарій нещодавно хотіла реалізувати і луганська «Зоря», але не вийшло – поразка 0:1. У підсумку виходить, що з лідерів поточної кампанії тільки київське «Динамо» поки що не мало серйозних проблем із командою Вернидуба. На жаль, сказати про суперників «Кривбаса» за останніми матчами такого точно не вийде.

Закарпатському «Минаю» та одеському «Чорноморцю» очки були потрібні не менше за криворіжців, і вони зрештою дійшли успіху (1:0 та 3:2 відповідно), перервавши при цьому триматчеву серію без поразок новачків УПЛ. До зони єврокубків залишається шість очок, але якщо «Кривбас» не обіграє «Олександрію», потрапити туди буде практично неможливо.

Олександрія


А тим часом реакція на роботу Руслана Ротаня на чолі «Олександрії» у другій половині цього сезону пройшла стадії від обережної зацікавленості та жвавого оптимізму до нервової усмішки у відповідь на черговий нічийний результат матчу за участю «поліграфів». Жарт чи ні, але команди після поновлення чемпіонату встигли зіграти вже, як мінімум, по вісім зустрічей, але сім із них для колективу з Кіровоградської області завершились лише одним здобутим балом. Що ще гірше в цій ситуації, так це відсутність голів у трьох із цих зустрічей, серед яких дві відбулись за останні два тижні.

Таким чином, ні про яку потенційну участь у боротьбі за четвертий рядок, а тим паче – «бронзовий» комплект нагород, говорити в контексті участі в цьому процесі «Олександрії» не доводиться. Багато хто вірно відзначить – команда Ротаня ще не програла в жодному з офіційних матчів 2023 року, але навряд чи такого результату очікували вболівальники на тлі непоганої першої половини сезону під керівництвом Юрія Гури.

Що й казати, якщо навіть «Ворскла» з її чи не сенсаційною, як для цього футбольного року, серією з трьох перемог за той самий період набрала очок більше, аніж «поліграфи». Звичайно, є ще матч у запасі у команди Ротаня, але суперник у ньому – «Дніпро-1», тож про перемогу доводиться лише мріяти. І це із настільки солідним набором виконавців!

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Кривбаса» в його актуальному образі та «Олександрії» раніше перетиналися лише раз у рамках УПЛ. Суперники грали в офіційному матчі у жовтні минулого року – гра в Олександрії завершилася перемогою «поліграфів» з рахунком 2:0. Гол за «Олександрію» забивав Максим Третьяков, а автоголом відзначався Дмитро Хомченовський. Вилучені в тому матчі були Максим Дячук та Назар Волошин.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 41-річна Катерина Монзуль із Харкова, який на своєму рахунку має вже 71 матч у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Світлана Грушко та Марина Стрілецька, а резервним арбітром відпрацює Анастасія Романюк. На матчі буде присутня система VAR – Микола Балакін та Валентин Куцев будуть за неї відповідати. Монзуль має досвід проведення матчів за участю «Кривбаса» – 2 перемоги та 2 поразки, тоді як з «Олександрією» вона перетиналася 9 разів (2 перемоги, 3 нічиї та 4 поразки).

Орієнтовні склади


«Кривбас»: Сарнавський – Дібанго, Стецьков, Безкоровайний, Опанасенко – Хомченовський, Татарков, Приходько – Задерака, Луньов, Микитишин.

«Олександрія»: Шевченко – Копина, Бабогло, Бондаренко, Мірошниченко – Ковалець, Сігеєв – Третьяков, Мустафаєв, Кожушко – Кулаков.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що гості здобудуть перемогу за результативної гри. Нашою ставкою буде позиція – Перемога «Олександрії» в один гол або нічия з коефіцієнтом 1.80.

29 квітня, субота

«Кривбас» – «Олександрія»
Кривий Ріг. «Гірник». 15:00
Пряма ТБ-трансляція – телеканал, платформа та YouTube-канал Setanta Sports
КРИВБАС – ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)
Прогноз Sport.ua – 1:2
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.