Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 13 квітня 2023, 18:22
2272
0

Тренерський колообіг: хто влітку очолить Челсі, Тоттенхем, ПСЖ та Інтер

Розмірковуємо про можливі тренерські призначення у міжсезоння

| Оновлено 13 квітня 2023, 18:22
2272
0
Тренерський колообіг: хто влітку очолить Челсі, Тоттенхем, ПСЖ та Інтер
Getty Images/Global Images Ukraine. Юліан Нагельсманн

Цього сезону було багато тренерських відставок, особливо в Англії. Деякі клуби зважилися на зміну наставника наприкінці сезону, а інші чекають літа. Є й кілька топ-клубів, близьких до призначення нових фахівців. Спробуємо вгадати, які тренерські призначення чи перестановки відбудуться найближчим часом.

Челсі

Однією з головних інтриг майбутнього міжсезоння є те, хто очолить «Челсі». До кінця сезону «сині» призначили Френка Лемпарда. Малоймовірно, що екс-гравець лондонського клубу залишиться на чолі команди і після завершення поточної кампанії, тим більше що переговори з потенційними кандидатами вже ведуться.

ЗМІ називали багатьох претендентів на посаду головного тренера «Челсі». Але, згідно з інсайдерською інформацією, у «синіх» лише 2 реальні варіанти – Юліан Нагельсманн та Луїс Енріке. З обома фахівцями лондонці вже провели попередні переговори. Власники «Челсі» звільнили Грема Поттера. Фахівець не зміг упоратися з командою, але проект, у центрі якого будуть молоді гравці, залишається тим самим.

І Енріке, і Нагельсманн потенційно є хорошими варіантами для «синіх». Обидва фахівці люблять і вміють працювати з молоддю, і кожному з них потрібний солідний проект. Але, за чутками, лондонці сумніваються, чи зможе німець впоратися з роботою в топ-клубі з огляду на те, що в «Баварії» у нього було не все гаразд.

Розвивати молодь у «РБ Лейпциг» та в «Челсі» – не одне й те саме. «Сині» дадуть трохи часу втягнутися в процес, але незабаром почнуть вимагати результату. Тому зараз Енріке може бути головним кандидатом для лондонців. Фахівець має непоганий (за всіх проблем) досвід роботи з молодими гравцями у збірній Іспанії. До того ж, він має велике бажання працювати в АПЛ. А статус переможця Ліги чемпіонів може суттєво підняти резюме іспанця.

Тоттенхем

Невдовзі після призначення Антоніо Конте в «Тоттенхем», багато хто почав прогнозувати, як швидко фахівець посвариться з керівництвом. На втіху скептикам італієць не відпрацював контракт до кінця. Не дотягнув лише 3 місяці. Антоніо видав скандальну прес-конференцію, під час якої серйозно розкритикував гравців та керівництво клубу.

Головна претензія Конте полягала в тому, що «шпори» не мають здатності й бажання перемагати. Хоча прищепити команді менталітет переможця – це якраз один із обов'язків досвідченого тренера. Ну то таке. Очолюватиме «Тоттенхем» до кінця сезону помічник Конте – Крістіан Стелліні. Паралельно «шпори» шукають нового тренера на постійну основу.

За чутками, лондонці цікавляться і Енріке, і Нагельсманном. Але обидва варіанти здаються малоймовірними. Якщо ні Моурінью, ні Конте не змогли вивести «Тоттенхем» на стабільний рівень, то навряд чи це вийде у молодого німця. Що стосується Енріке, для нього синя частина Лондона може бути привабливішою. Хоча б тому, що не буде проблем із трансферами при бажанні підписати того чи іншого гравця.

За даними англійських ЗМІ, у «шпор» є ще один кандидат на посаду головного тренера – Брендан Роджерс. І це дуже хороший варіант насправді. По-перше, у фахівція великий досвід роботи в АПЛ. По-друге, він за особистими та професійними параметрами підійшов би «Тоттенхему».

Роджерс не стане ні на кого тиснути і не влаштовуватиме скандалів через трансфери. Він спокійно працюватиме з тими, хто є. Може, фахівець і засидівся у «Лестері», але він виграв Кубок та Суперкубок Англії разом із «лисицями», що, в принципі, дуже добре. Такий спокійний і невибагливий тренер, можливо, якраз і підійшов би «шпорам» на даному етапі.

ПСЖ

Getty Images/Global Images Ukraine. Зінедін Зідан

Зміна тренера у «ПСЖ» обговорюється практично кожного сезону. Особливо подібні розмови активізуються після вильоту команди із Ліги чемпіонів. Є ймовірність, що нинішній наставник парижан Крістоф Гальтьє залишить клуб після поточного сезону.

Виступ команди у плей-оф Ліги чемпіонів нікуди не годиться, та й у національній першості «ПСЖ» виступає не дуже впевнено. Парижани, швидше за все, стануть чемпіонами (хто повірить, що їх обжене «Ланс»?), але проблеми все одно залишаться – як на полі, так і за його межами, в тому числі з контрактами.

«ПСЖ» потрібен тренер з «твердою рукою», про що все частіше починають говорити французькі експерти. Потрібен той, хто справиться з зірковими гравцями, а не потуратиме їм. Одним із явних кандидатів у цьому випадку є Зінедін Зідан. Француз добре відпрацював у мадридському «Реалі», де йому доводилося мати справу з футболістами різного статусу.

Є також інформація, що «ПСЖ» зацікавлений у призначенні Жозе Моурінью. Теж непоганий варіант, але отримати Зідана буде простіше, оскільки він не пов'язаний ні з ким контрактом. Обидва фахівці приділяють увагу дисципліні в колективі та мають успішний досвід виступів у єврокубках – те, що потрібно «ПСЖ».

Інтер

Після відходу Конте «Інтеру» постійно чогось не вистачає. Наприклад, у сезоні 2021/22 «нерадзуррі» не вистачило 3 очки, щоб обійти «Мілан» у чемпіонських перегонах. У нинішній кампанії «чорно-сині» дійшли до чвертьфіналу Ліги чемпіонів, що є дуже хорошим результатом, але при цьому в Серії А посідають лише 5-ту позицію. Місце в ЛЧ наступного сезону під загрозою.

Під керівництвом Сімоне Індзагі «Інтер» виграв Кубок та Суперкубок Італії (двічі), тож назвати його роботу поганою не можна. Проте «нерадзуррі» не вистачає стабільності, чим відкрито висловлювали невдоволення керівники клубу. Все вказує на те, що Індзагі залишить «чорно-синіх» після закінчення сезону, якщо вони не виграють Лігу чемпіонів під його керівництвом. Але кого призначати натомість – велике питання.

Відомо, що в «Інтері» не найкраща фінансова ситуація, а в разі невиходу до ЛЧ все може стати ще гіршим. За чутками, «нерадзуррі» зацікавлені у запрошенні Роберто Де Дзербі, але навряд чи він покине «Брайтон» вже після першого сезону. До сфери інтересів «чорно-синіх» входять також Сержіу Консейсау та Тьяго Мотта. Можливо, хтось із них і підійшов би «Інтеру» на даному етапі, оскільки «нерадзуррі» зараз не в тому становищі, щоб претендувати на більш іменитих фахівців.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шахтар – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 11 травня 2024, 15:35 358
Шахтар – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Поєдинок головних претендентів на золоті медалі проходитиме на «Арені Львів»

Ноттінгем Форест – Челсі. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії
Футбол | 11 травня 2024, 18:31 0
Ноттінгем Форест – Челсі. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії

Поєдинок відбудеться 11 травня о 19:30 за Києвом

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.