Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 14 квітня 2023, 00:05
1365
0

АНДРОНОВ: «Наш вихід на ЧС присвячуємо захисникам та героїчному народу»

Вперше за 14 років збірна України зіграє на жіночому ЧС із гандболу

| Оновлено 14 квітня 2023, 00:05
1365
0
АНДРОНОВ: «Наш вихід на ЧС присвячуємо захисникам та героїчному народу»
ФГУ. Віталій Андронов

Збірна України вперше за 14 років зіграє на жіночому чемпіонаті світу з гандболу. Команда Віталія Андронова успішно завершила виступ у відборі двома перемогами над Північною Македонією. Востаннє українки брали участь у світовій першості ще у 2009 році. Після того збірній не вдавалося подолати шість відбіркових турнірів поспіль, а з 2014 року національна команда не проходила й до основної частини чемпіонатів Європи.

Та на шляху до ЧС-2023 синьо-жовті спершу здолали Люксембург. А згодом після напруженого першого матчу в Скоп`є впевнено перемогли Північну Македонію в номінально домашній зустрічі, яку приймала угорська Кішварда. Підсумок двоматчевої дуелі – 55:44 на користь команди Андронова.

Головний тренер жіночої збірної України з гандболу Віталій Андронов присвятив історичний успіх своїх підопічних українським захисникам, що другий рік дають відсіч повномасштабному російському вторгненню.

«Це насамперед наш великий уклін нашому героїчному народові, який боронить нас від того агресора. Ми тішимося тому, якщо хоча б маленьку радість своєю перемогою додали тим хлопцям і дівчатам, які нас боронять, і вони хоча б трохи відволіклися й отримали якісь емоції. Ця перемога – для них, ми її присвячуємо всьому нашому героїчному народові».

Ліва крайня Марина Коновалова наголошує, що команда засвоїла уроки першого матчу в Скоп`є, в якому змарнувала перевагу у 8 очок:

«Ми зібралися в захисті, розібрали всі помилки та зіграли активно в нападі. Гадаю, нам усе вдалося. Розібрали захист, не бігали за лінію, «крили» лінію та давали можливість кидати здалеку, адже в першій грі вони мало кинули [з дистанції]. Звісно, пішла гра у півсередньої, але нічого – розібралися в другому таймі, було менше кидків, і за рахунок цього ми перемогли.

Ми цього прагнули, йшли до цього дуже довго. Позитивні емоції, звісно, зашкалюють. Дуже дякую всім, що прийшли підтримати. Це для нас неймовірний досвід – потрапити на чемпіонат світу».

Розігруюча Тамара Смбатян, яка за два матчі проти Північної Македонії закинула суперницям 8 голів, досі не може повірити, що зіграє на своєму дебютному чемпіонаті світу. За словами гандболістки, у Кішварді збірна краще адаптувалася під суперниць і має завдячувати впевненій грі захисної ланки:

«Емоції насправді переповнюють. Не знаю, хочеться й плакати від радості, і сміятися. Ми приїхали сюди втілювати нашу мрію в реальність – ми це зробили. Дуже дякую дівчатам, вони сьогодні вийшли та боролися до кінця. Дякую всім тренерам та усім, хто приїхав нас підтримати. Неймовірні відчуття. Я досі не вірю, що ми поїдемо грати на чемпіонат світу.

Після першої гри в нас було не дуже багато часу на підготовку [до матчу-відповіді]. Але ми дещо змінили в нападі, змінили деякі комбінації, і завдяки цьому нам вдалося відірватися. Також неймовірна гра в захисті, особливо наших центральних захисниць. Все починається від захисту. Наші крайні втекли у відрив, і ми вже потім просто тримали рахунок».

Востаннє українки грали на світовій першості у 2009 році, коли посіли 17-те місце на турнірі в Китаї. Найкращий результат синьо-жовтих на чемпіонатах світу – четверте місце 2003-го, коли жіночий турнір приймала Хорватія. ЧС-2023 у Норвегії, Швеції та Данії стартує 29 листопада. У фінальній частині змагань візьмуть участь 32 збірні, а титул чинних чемпіонок відстоюватиме Норвегія.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Українські гімнасти стали чемпіонами Європи у командному багатоборстві
Інші види | 28 квітня 2024, 19:23 3
Українські гімнасти стали чемпіонами Європи у командному багатоборстві

Чемпіонат Європи 2024 року зі спортивної гімнастики проходить в італійському Ріміні.

ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою
Футбол | 01 травня 2024, 22:46 10
ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою

Анна Зубкова поділилася гарячими знімками у своєму Instagram

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.