Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 квітня 2023, 01:57
10644
39

Сині не встояли у Мадриді. Реал впевнено обіграв Челсі

«Галактикос» зробили крок до півфіналу Ліги чемпіонів

| Оновлено 14 квітня 2023, 01:57
10644
39
Сині не встояли у Мадриді. Реал впевнено обіграв Челсі
Getty Images/Global Images Ukraine

«Реал» та «Челсі» провели перший матч 1/4 фіналу Ліги чемпіонів. Лондонський клуб у своєму національному чемпіонаті демонструє плачевні результати, що призвело до змін на тренерському містку «синіх». Команду на правах виконувача обов'язків головного тренера очолив добре знайомий шанувальникам «Челсі» Френк Лемпард. Під керівництвом нового-старого наставника «аристократи» вже встигли провести одну зустріч, програвши «Вулверхемптону». Минулого вікенду в Примері програв і «Реал». Але ця обставина навряд чи може свідчити про нинішні кондиції «галактикос», адже чемпіонські перегони вже по суті програні «Барселоні». Тож основну ставку мадридці роблять саме на Лігу чемпіонів.

У запасі команд на сьогоднішню зустріч залишилися українці Андрій Лунін та Михайло Мудрік. Більше шансів з'явитися на полі було у футболіста «Челсі», але, забігаючи наперед, зазначимо, що цього так і не сталося.

Після стартового свистка на «Сантьяго Бернабеу» господарі поля взяли м'яч під контроль, але відразу отримали небезпечну контратаку. Фелікс включив швидкість і міг вийти віч-на-віч з голкіпером, якби не впевнена гра Мілітао. Ще кілька гострих випадів «Челсі» змусили «галактикос» трохи зменшити оберти і ретельніше готувати свої атаки.

Мадридці володіли територіальною перевагою, позиційними атаками намагаючись розхитати оборону суперників. У той же час, несподівані вертикальні передачі та закидання до штрафного майданчика несли загрозу воротам гостей. Саме така комбінація принесла успіх мадридцям у середині першого тайму. Після закидання Карвахаля Кепа зреагував на удар Вінісіуса, але на добиванні опинився Бензема.

Getty Images/Global Images Ukraine

Забивши гол, «галактикос» віддали м'яч суперникам і вже самі перейшли на контратакуючу гру. А з урахуванням швидкісних якостей Вінісіуса така тактика могла спрацювати. Втім, до перерви рахунок не змінився.

Початок другої половини зустрічі був сповнений неприємностей для «Челсі». Модрич ледь не подвоїв перевагу своєї команди, обвідним ударом зовсім трохи не влучивши у «дев'ятку». Не зміг продовжити гру Кулібалі, який отримав пошкодження. Ну і нарешті, Чілвелл залишив у меншості гостей. Захисник схопив за плече Родріго, який тікав віч-на-віч з голкіпером, отримавши від арбітра пряму червону картку.

Надалі «сині» вже мало думали про контратаки. Чисельна перевага дала додаткові козирі господарям поля, які намагалися ще більше закріпити переможний результат. І зробити це вдалося Асенсіо за кілька хвилин після виходу на заміну. Півзахисник «Реала» з лінії штрафного майданчика низом пробив точно в кут. У час, що залишився, «галактикос» продовжували володіти перевагою, але не вживали надзусиль для ще одного взяття воріт. Така комфортна перемога їх також влаштувала.

Getty Images/Global Images Ukraine

Матч-відповідь у Лондоні команди проведуть 18 квітня.

Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Перший матч.

«Реал – «Челсі» – 2:0

Бензема (22), Асенсіо (74)

Камавінга (7), Мілітао (83), Карвахаль (87) – Фофана (5), Ковачич (87)

Чілвелл (59)

«Реал»: Куртуа, Карвахаль, Мілітао, Алаба, Камавінга (Рюдігер, 71), Кроос (Тчуамені, 84), Вальверде, Модрич (Себальос, 81), Родріго (Асенсіо, 71), Бензема, Вінісіус

«Челсі»: Кепа, Кулібалі (Кукурелья, 55), Тьяго Сілва (Маунт, 75), Фофана, Джеймс, Чілвелл, Канте (Галлахер, 75), Фернандес, Ковачич, Фелікс (Чалоба, 65), Стерлінг (Хаверц, 65)

Арбітр: Франсуа Летексьє (Франція)

Стадіон «Сантьяго Бернабеу» (Мадрид, Іспанія)

РЕАЛ – ЧЕЛСІ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

74’
ГОЛ ! М'яч забив Марко Асенсіо (Реал Мадрид).
59’
Бен Чілвелл (Челсі) отримує червону картку.
21’
ГОЛ ! М'яч забив Карім Бензема (Реал Мадрид).
Оцініть матеріал
(62)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 39
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Bualur
Будь-які команди із середини таблиці Ла Ліги (умовна "Жирона") у матчах із "Реалом" виглядають конкурентнішими, ніж сьогоднішній "Челсі". 
Ну і про наболіле: єдиний гравець у складі "Челсі" з досвідом протистояння "Реалу Анчелотті" так і не з'явився на полі.
avk2307
Реал заслужив цю перемогу. Могли і більше забити.
Добре що Мудрик не вийшов , то хоть срачу не буде. Тут би він точно за 5 хвилин нічого не показав.
Серж Р
Бей беги от Челси конечно впечатляет. Ну что ребятки? Кто был прав? Мурзик в запасе глубоком при Лэмпе. Он его не покупал, так что его место будет 95% на скамейке.
Remark
Запасной так и не вышел?
Похоже при Лемпарде у него шансов будет ещё меньше.
Владимир  одесский
Це просто жах! Челсі викликає відразу до футболу своєю грою. Не команда, а просто набір гравців без будь якого бачення гри! Фу бля!
Умник
Винисиус имеет походу внутри какое топливо
bzzzzzz
Впринцепи ничего удивительного. Если они астон вилле и вулверхемптому в последних матчах забить не смогли, наивно надеется, что забьют реалу. Хотя в защите могли и поокуратней сыграть. Мне кажется этот синий корабль еще долго не сможет вылезти со дна.
Віталій Ткачук
Зрозуміло що це Реал, але на гру  Челсі боляче дивитися, здається що з кожним матчем вони грають все гірше. 
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
pol-55
Змінили тренера,мабуть новий власник,не дуже шарить в футболі.
Defen23
Сьогоднішній матч Челсі можна описати як щось, що не можна назвати грою. Команда виглядала незіграною та неорганізованою, наче кожен гравець грав сам по собі. Зважаючи на все, новий тренер Френк Лемпард також не впорався зі своїм завданням і не зміг підготувати команду до важливого матчу. Ну і, звичайно, треба відзначити, що Мурзяо, 70-мільйонний Запасний, майбутня зірка команди навіть не вийшов на поле. Я думав, що він буде частково Запасним, але виявилось, що він не готовий до виступу на такому рівні. Як так?
think about me
Зечем было менять поттера на лэмпарда. Дали бы уже доиграть сезон, а так ещё более усугубили деградацию команды
Ігор Крава
Шо Хаверц ,що Енцо ,Що Фелікс ,Що Мудріньйо і решта - в Челсі з нинішньою грою  їм ціна не більше 10лямів за кожного 
Макс Максов
Камбеки будуть, у матчах через неділю? Якщо ні, то так взагалі не цікаво!
Old  Т
Феликс - гуд бай! 
 Никто в Реале даже не пытался "дожать" или "уничтожить" Челси после красной.  Абсолютная уверенность в своих силах и победе в общем противостоянии. Радуют ожидатели Мудрика.    Тренер снимает Феликса и Стерлинга, уходя в глухую оборону. А они всё ждут... Почему же не выпустили Мудрика для 0:5?
Mr Voevudskiy
Один физрук сменил другого.. а топарь так и греет лавку
Лютый Кандибобер
помоему Челси стал на порядок лучше играть, чем при придыдущем тренере, виден рисунок игры, под прессингом через пас нормально стали выходить на чужую половину поля и атаковать... походу сливали они Поттера))
New Zealander
Навіть Шахтар краще на виїзді з Реалом зіграв (2:1)