Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 14 квітня 2023, 01:59
5301
3

Як і в чемпіонаті. Мілан переграв Наполі на Сан-Сіро

Команда Піолі здобула другу перемогу поспіль у матчах з неаполітанцями та претендує на півфінал ЛЧ

| Оновлено 14 квітня 2023, 01:59
5301
3
Як і в чемпіонаті. Мілан переграв Наполі на Сан-Сіро
Getty Images/Global Images Ukraine

Не так давно «Мілан» і «Наполі» зустрічалися в чемпіонаті. Тоді перемогу з розгромним рахунком 4:0 здобув міланський клуб, трохи зіпсувавши настрій «Наполі» перед оформленням чемпіонського титулу в Серії А. Реванш команда Спалетті могла взяти вже в матчі Ліги чемпіонів.

Не зіграв Віктор Осімхен, в якого травма, а замінив його Ельмас, а не Джованні Сімеоне, як було в грі 2 квітня.

Було очевидно, що неаполітанці хочуть довести, що ті 0:4 - прикра випадковість. Вже на першій хвилині після атаки правим флангом міг відкривати рахунок Кварацхелія, Меньян був відіграний, але захисник підстрахував кіпера, винісши м'яч з лінії. Маріу Руй добивав - вийшло вище воріт.

Getty Images/Global Images Ukraine

Через кілька хвилин по черзі били ді Лоренцо і Кварацхелія здалеку. В першого вийшло краще, Меньян ледь зумів перевести на кутовий, але рахунок все одно не змінився.

На полі було видно тільки одну команду. Моментальний пресинг давав свої плоди, а гості після швидких відборів не соромилися відразу бити. Зокрема, ще одним небезпечним дальнім ударом запам'ятався Зелінськи, а ді Лоренцо загрожував міланським воротам головою.

«Мілан» зумів збити темп, перевести дихання і огризнутися. Кращий гравець «червоно-чорних» Леау видав потужний прохід від свого штрафного до чужого, здавалося, ось-ось заб'є, але до голу не вистачило кількох сантиметрів - мимо правої штанги.

Getty Images/Global Images Ukraine

І все ж атакуючий порив гостей зіграв з ними злий жарт. Центр поля провалився в атаці, «Мілан» зусиллями Діаса організував контру, котра закінчилася переведенням спершу направо, а тоді - наліво під удар з близької відстані Бенассеру. Мерет пробував ногою відбити, але не зумів, 0:1.

До кінця тайму ошелешені неаполітанці могли пропустити ще, тоді, мабут, був би розгром, але перекладина врятувала їх після удару головою К'яєра.

Перекладина була і в гостей - Ельмас головою бив після закидання Хвічі. Але це був один з меншої кількості моментів у другому таймі. Команди явно, по-перше, стомилися грати швидкий футбол, по-друге, налаштувалися зводити одна з одною рахунки за допомогою суперечок, фолів і штовханини.

Getty Images/Global Images Ukraine

Внаслідок цього «Наполі» залишився в меншості, оскільки Ангісса за кілька хвилин отримав два попередження. Стало очевидним, що мінімум нічию «Мілан» втримає. Він скористався перевагою в одного гравця і забрав м'яч під контроль, проводячи небезпечні атаки, але завершити їх не вийшло ні Леау, ні Круничу, ні Жиру. Спалетті зробив багато замін, але це не допомогло. Одна могла б спрацювати, якби Олівера підсік м'яч трохи точніше, але рахунок не змінився.

1:0 - перед матчем-відповіддю 18 квітня можна було б сказати, що «Наполі» вдома цілком спроможний відіграти такий гандикап, проте ті недавні 0:4 ставлять таку можливість під сумнів. Щоправда, ніхто не здивується будь-якому результату в грі через тиждень.

Ліга чемпіонів 2022/2023. 1/4 фіналу. Перший матч.

«Мілан» - «Наполі» - 1:0.

Бенассер, 40.

Беннасер, 60, Салемакерс, 90+3 - Зелінськи, 38, ді Лоренцо, 70, Ангісса, 70, Кім Мін Дже, 78, Ррахмані, 90+3.

Ангісса, 74 (дві ЖК).

«Мілан»: Меньян - Калабрія, К'яєр, Томорі, Тео Ернандес, Крунич, Тоналі - Браїм Діас (Ребич, 80), Беннасер (Салемакерс, 67), Рафаел Леау - Жиру.

«Наполі»: Мерет - Ді Лоренцо, Ррахмані, Кім Мін Дже, Маріо Руй (Олівера, 83) - Ангісса, Лоботка, Зелінськи (Ндомбеле, 83) - Лосано (Распадорі, 69), Ельмас, Кварацхелія (Політано, 83).

Арбітр: Іштван Ковач (Румунія).

Стадіон: «Сан-Сіро» (Мілан, Італія).

МІЛАН - НАПОЛІ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

74’
Андре-Франк Замбо-Ангісса (Наполі) отримує червону картку.
40’
ГОЛ ! М'яч забив Ісмаель Беннасер (Мілан).
Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті прокоментував гол Сане, який Лунін пропустив у ближній кут
Футбол | 01 травня 2024, 01:05 1
Анчелотті прокоментував гол Сане, який Лунін пропустив у ближній кут

Карло не звинуватив когось конкретно, але заявив, що гравці діяли погано

Баварія – Реал. Прогноз і анонс на матч півфіналу Ліги чемпіонів
Футбол | 30 квітня 2024, 19:00 11
Баварія – Реал. Прогноз і анонс на матч півфіналу Ліги чемпіонів

Справжня класика європейського клубного футболу

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
iw_miami
такой себе финал Наполи - Манчестер Сити, Манчестер Сити - Наполи мог бы быть в эпоху (эру) КЕЧ, с 1992-93 сезона в финале как правило один из эксов ... (победитель Милан, победители Милан и Барселона, победители Аякс и Милан, победители Ювентус и Аякс)
bzzzzzz
Наполи как всегда, мыльный пузырь. Постоянно вроде неплохо начинают в ЛЧ, а потом бесславно вылетают.