Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 13 квітня 2023, 01:00
7714
5

Що Світоліна, Костюк і Цуренко запропонували WTA щодо усунення гравців з рф

Стали відомі подробиці листа, з яким українські тенісистки звернулися до керівництва Туру

| Оновлено 13 квітня 2023, 01:00
7714
5
Що Світоліна, Костюк і Цуренко запропонували WTA щодо усунення гравців з рф
WTA

Українські тенісистки Еліна Світоліна, Марта Костюк та Леся Цуренко звернулися до WTA з листом після онлайн-зустрічі з керівництвом Тура.

У цьому листі були озвучені питання та власні пропозиції щодо політики WTA в умовах боротьби з російською агресією проти України (саме це й обговорювалося на зустрічі, проте жодної відповіді від керівництва жіночого Туру так і не було почуто).

Пункти, які зазначені у листі українських тенісисток:

  1. WTA має опублікувати публічну заяву щодо коментарів Стіва Саймона. Ви повинні надати чітке та незаперечне визначення, або його слова – «гравці з росії та білорусі мають право на підтримку війни. Це їхня власна думка і вони не повинні бути за неї покарані» – є політикою WTA або це власна думка Стіва Саймона, яка не відповідає політиці організації.
  2. Потрібна чітка та зрозуміла публічна позиція кожного гравця з росії та білорусі щодо вторгнення в Україну армій росії та білорусі, з геноциду українського народу з боку росії та білорусі.
  3. Кожен гравець з росії та білорусі, який підтримує вторгнення в нашу країну або поділяє погляди керівництва своєї країни щодо України, має бути усунений від усіх турнірів, у яких беруть участь українці.
  4. Кожен гравець з росії та білорусі, який засуджує вторгнення в Україну, дії російської та білоруської армій на території України, політику державного керівництва щодо України, може продовжувати змагатися у всіх без винятку турнірах.
  5. Кожен гравець з росії та білорусі, який з якихось причин не може публічно висловити своє ставлення до подій в Україні чи політики керівництва своєї країни, отримує захищений рейтинг та повертається в тур лише після повного закінчення війни.
  6. Ваш варіант
  7. WTA має публічно і чітко визнати, що всі слова Стіва Саймона, Вікторії Азаренко, Аріни Соболенко, Дарії Касаткіної, Вероніки Кудерметової та інших представників росії та білорусі щодо підтримки гравців з України є маніпуляціями та не відповідають дійсності. А допомога, яку надають деяким українським гравцям, не пов'язана із війною в Україні.

«Ми просимо вас опрацювати цей лист і продовжити наш діалог, надіславши нам відгук не пізніше п'яти днів після його отримання», – підсумовано у листі.

Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 03 травня 2024, 23:10 7
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

У Байєра – не найдовша безпрограшна серія. Скільки залишилося до рекорду?
Футбол | 04 травня 2024, 08:01 0
У Байєра – не найдовша безпрограшна серія. Скільки залишилося до рекорду?

«Бенфіка» з 1963 по 1965 рік не програвала протягом 48 матчів

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Volodimir Brykov
 дуже розумна пропозиція
aleks8-48
А чего первая ракетка Украины не выказывается с осуждением агрессора? 
vital
А біля Світ це точно Марта? Якесь фото вкрай невдале, бо на ньому Костюк дуже пухкенька виглядає і зовсім не схожа на себе.
Serhiy (Миколаїв)
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил