Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Еліна СВІТОЛІНА: «У Турі є людина, яка фактично пропагує вбивства»

Екс-третя ракетка світу разом із Костюк і Цуренко поставили наболілі питання керівництву WTA, але...

Еліна СВІТОЛІНА: «У Турі є людина, яка фактично пропагує вбивства»
Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Минулого тижня відбулася зустріч між українськими тенісистками та керівництвом WTA.

На онлайн конференції були присутні Марта Костюк, Леся Цуренко та Еліна Світоліна, а від WTA: Стів Саймон, Ванесса Вебб, Аня Врег, Крісті Ан, Брендон Бурк та Слоан Стівенс.

Головне питання зустрічі – порушення прав українців та бездіяльність WTA щодо пропаганди та підтримки військової агресії проти України в Турі.

Еліна Світоліна прокоментувала результат цієї зустрічі:

«Після розмови Лесі Цуренко зі Стівом Саймоном, питання зі схваленням підтримки військової агресії в тенісі набуло просто неймовірного резонансу і нам було просто необхідно з'ясувати, чи справді це позиція WTA.

Ми маємо дуже яскравий приклад, як Гасанова у своєму акаунті інстаграм виправдовує вторгнення росії в Україну, виправдовує дії армії росії в Україні та повторює пропагандистські наративи росії щодо війни. Ми фактично маємо в Турі людину, яка відкрито пропагує вбивства, мародество, зґвалтування, кіднепінг, захоплення територій у нашій країні.

На мої запитання: «Чи це адекватно?», «Чи є нормою перебування такої людини в Турі?», «Чи це чесно щодо українок та всіх інших учасниць Туру?» у відповідь ми почули те саме, що й на запитання Лесі та Марти... Тишу. Жодних аргументів. Жодних пояснень.

Ми не залишимо це питання, бо цілком логічно з цього випливає питання безпеки українок. Якщо у Турі росіяни та білоруси підтримують військову агресію так само, як і Гасанова, то це означає, що вони бажають смерті українцям, нашим рідним, нашим друзям нам зрештою. Чи перебування з такими людьми в одному середовищі це норма у 21 столітті? Ми чекаємо на відповіді від WTA».

Оцініть матеріал
(641)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1
Футбол | 03 травня 2024, 19:52 8
Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1

Валентин Рубчинський потрапив до сфери інтересів «гірників»

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 03 травня 2024, 23:10 7
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Коновалец
Все встречи на кортах между нашими теннисистками и орковскими, на расее и не только,  воспринимают как нашу слабость и используют как пропаганду - вот видите украинки, которые не нацисты, играют с нами, мы ведь братья и сестры. Как там карлик - педофил говорит? Мы воюем не с украинцами, мы хотим уничтожить фашистский режим, который поработил украинский народ. Плюс в руках руководства  мирового тенниса есть решение комиссии по правам человека  в ООН - не допуск спортсменов РФ и Беларуси к соревнованиям - грубейшее нарушение прав человека. Какие-то сдвиги могут произойти только тогда, если ВСЕ наши спортсмены, и не только в теннисе, перестанут участвовать в соревнованиях, где есть представители этих двух стран-агрессоров. Да, кое-кому придется заняться чем-то другим, но таковы реалии - или ты с народом Украины или  только бабло....
Serhiy (Миколаїв)
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил