Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 квітня 2023, 19:15
12312
7

Зупинилися на чотирьох. Зоря програла Кривбасу

Луганський клуб у «мужицькому» дербі перервав кілька позитивних серій

| Оновлено 08 квітня 2023, 19:15
12312
7
Зупинилися на чотирьох. Зоря програла Кривбасу
УПЛ

«Мене колись запитували, коли цю команду можна буде назвати «мужиками». Від сьогодні хлопці заслуговують на це прізвисько», - сказав головний тренер «Кривбаса» Юрій Вернидуб після матчу 19-го туру, в якому його команда на останніх хвилинах вирвала перемогу в гостях у рівненьского «Вереса». Ще й зробила це в меншості. Сьогодні «нові мужики» зустрілися зі «старими мужиками» – луганською «Зорею», яку Юрій Миколайович тренував 7,5 років.

До матчу 20-го туру команди підійшли майже сусідами у таблиці: «Зоря» була третьою, а «Кривбас», який тільки цього сезону повернувся до елітного дивізіону, – шостим. Щоправда, відстань між ними була значною – 15 залікових балів.

Патрік ван Леувен не вніс жодної корективи у склад «Зорі». У старті вийшли ті ж гравці, що і у 19-му турі. Юрій Вернидуб у порівнянні з переможним матчем проти «Вереса» здійснив дві зміни у основному складі: замість Хомченовського та Устименка вийшли Капіч і Татарков.

На перших хвилинах матчу «Кривбас» впевнено контролював м’яч, але моментів біля воріт Сапутіна не створював. Приблизно після екватору тайму вже «Зоря» заволоділа ініціативою. Однак і футболістам луганської команди не вдавалося створювати небезпечні моменти. «Кривбас» і «Зоря» доволі непогано захищалися, тож атакувальним гравцям було складно знайти шляхи до воріт. Та й швидкості в атаці футболістам обох команд не вистачало. За весь перший тайм було створено лише один небезпечний момент: Кліщук врятував «Кривбас» після удару Мішньова, який у штрафному майданчику прийняв м’яч спиною до захисника, розвернувся та пробив у дальній кут. Суха нічия стала закономірним підсумком першої половини гри.

Другий тайм команди почали активніше. За перші три хвилини вони створили більше моментів, ніж за всю першу половину зустрічі. Спочатку «Кривбас» виконав штрафний удар з правого флангу. М'яч метушився по штрафному майданчику, після чого Татарков завдав удару метрів з 13-14-ти - Сапутін витягнув м'яч з правого нижнього кута. Через хвилину після кутового Безкоровайний ледь не зрізав м'яч у свої ворота - Кліщук врятував господарів.

На 50-й хвилині «Кривбас» вийшов вперед. Капіч прийняв м'яч майже в центрі штрафного майданчика, переклав його з правої ноги на ліву, прибрав Батагова та пробив у верхній кут воріт. Красивий гол!

Цей епізод викликав пильну увагу арбітра VAR. Катерина Монзуль довго переглядала момент, але остаточного рішення не ухвалила. Епізод пішов вивчати головний арбітр матчу Балакін. Питання виникли через роль Безкоровайного, який у боротьбі з захисником на лінії воротарського майданчика заліз в офсайд та міг завадити голкіперу зреагувати на удар. Арбітр все ж зарахував гол. До речі, він став 650-м для «Кривбаса» в елітних дивізіонах чемпіонату України.

Поки тривав перегляд повторів, у Кривому Розі було оголошено повітряну тривогу. Команди пішли в укриття.

Вимушена перерва тривала близько пів години. Вона не пішла на користь футболістам обох команд. Після поновлення матчу події на полі розвивалися не так активно, як у перші п’ять хвилин другого тайму. Попри те, що футболістам «Зорі» потрібно відіграватися, м'яч тримався у них погано, через що створювати моменти було дуже важко. Запам’яталася пожежа у штрафному майданчику «Кривбаса» на 87-й хвилині: кілька ударів заблокували захисники, у підсумку атака завершилася ударом Бутка сходу - неточно. Це був ледь не єдиний шанс «Зорі», щоб відігратися.

У матчі проти «Кривбаса» обірвалися одразу три серії «Зорі»: безпрограшна, яка складала 8 матчів; переможна – 4 матчі; гольова – 8 матчів. Варто зазначити, що сьогодні луганці не награли на позитивний результат.

Тим часом «Кривбас», який у стартових 9 матчах чемпіонату здобув лише одну перемогу, закріпився у верхній частині турнірної таблиці. І навіть може помріяти про боротьбу за єврокубки.

Українська Прем'єр-ліга. 20-й тур.

«Кривбас» – «Зоря» – 1:0

Капіч (50).

Татарков (38), Антюх (42), Приходько (43), Задерака (63), Банада (84), Патрік ван Леувен (головний тренер "Зорі", 90+6).

«Кривбас»: Кліщук – Якимець, Рябов, Безкоровайний, Дібанго, Банада, Приходько, Задерака (Опанасенко, 90+4), Капіч (Стецьков, 88), Татарков (Луньов, 71), Микитишин (Понєдєльнік, 46).

«Зоря»: Сапутін – Імереков, Батагов, Бутко, Снурніцин, Бражко, Дришлюк (Шахов, 64), Булеца (Полегенько, 87), Русин (Хахльов, 87), Антюх (Вантух, 70), Мішньов (Погорілий, 64).

Арбітр: Микола Балакін (Київська область).

Стадіон: «Гірник» (Кривий Ріг).

КРИВБАС - ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ

Події матчу

50’
ГОЛ ! М'яч забив Ріфет Капіч (Кривбас).
Оцініть матеріал
(99)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
В первом круге сыграли в ничью выигрышный матч. Сегодня проиграли ничейный.
С Кривбассом недобор, исторически неудобный соперник)
Думаю с Днепр-1 полегче будет.
Виктор Алтухов
Конечно, гол забит после штрафного, которого не было, к тому же игрок в офсайде закрывал обзор вратарю. Для Зари киевская подстилка такой гол бы не засчитала. Но Заре надо было играть, а не сопли жевать. С другой стороны один проигрыш после 4-х побед - тоже неплохо.
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил