Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 квітня 2023, 13:02
1517
6

Кривбас – Зоря. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Поточна команда Вернидуба зможе першою зупинити його колишній колектив у 2023 році?

| Оновлено 08 квітня 2023, 13:02
1517
6
Кривбас – Зоря. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Зоря

У суботу, 8 квітня, у Кривому Розі на стадіоні «Гірник» відбудеться матч двадцятого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють криворізький «Кривбас» та луганська «Зоря». Стартовий свисток рефері Миколи Балакіна з Київської області прозвучить о 13:00 за київським часом.

Кривбас


Захмарні горизонти вже у дебютному сезоні української Прем'єр-ліги пророкували криворізькому «Кривбасу», проте натомість команда Юрія Вернидуба забуксувала вже з першого туру. Адаптація на рівні «елітного» дивізіону була для команди вкрай важка, а перша зустріч з переможним підсумком відбулася лише через два місяці після офіційного старту змагань. Після цього, на відрізку до та під час чемпіонату світу-2022 у Катарі, криворіжці почали поступово відвойовувати позиції в турнірній таблиці і навіть пішли на зимову паузу з багатообіцяючою серією з двох перемог поспіль, серед яких був і успіх у грі з тодішнім лідером чемпіонату, дніпровським «Дніпром-1» (2:1).

Та й повертався до офіційних матчів «Кривбас» доволі непогано – у складній домашній грі обігравши «Колос» (1:0), а потім давши бій донецькому «Шахтарю» у стартову годину поєдинку (0:3). Слідом за цими матчами були дві дуже результативні ігри проти «Львова» (2:2) та «Вереса» (2:1), після яких перспективи команди стали трохи чіткішими. Цього сезону футболісти Вернидуба боротимуться за п'яту сходинку проти «Олександрії», але наразі їм ще зарано про це думати. Набагато гострішим є питання збереження поточної шостої позиції, на яку претендують той же «Колос» та «Інгулець».

Для цього у криворіжців є все і навіть більше – досвідчений наставник, склад, сповнений як футболістами-ветеранами УПЛ, так і юними талантами. І, що найголовніше, «Кривбас» уже відчув смак перемог над суперниками з ім'ям, тому не зважати на цю команду вже точно не вийде.

Зоря


Очевидно, що в прийдешній грі окремою сюжетною гілкою протистояння будуть стосунки Юрія Вернидуба й луганської «Зорі», якій він присвятив величезний фрагмент своєї тренерської кар'єри. Розлучалася ця пара не без проблем, тому екс-наставнику завжди буде приємно обіграти свій колишній колектив. Але чи це можливо саме зараз, коли «мужики», які заробили це прізвисько саме за Вернидуба, уже не просто загрожують стати третьою силою в нашому футболі, а вже фактично нею стали. Два очки відставання від «Дніпра-1» та три – від «Шахтаря». Такі реалії турнірної таблиці для луганчан на сьогоднішній день.

І все це завдяки тренерській майстерності Патріка ван Леувена, який на початку свого досвіду роботи в Україні налагодив систему юнацької підготовки донецького «Шахтаря» до того стану, у якому ми зараз її бачимо, а тепер пробує свої сили на рівні менеджера «дорослої» команди. Виходить, м'яко кажучи, феноменально – «Зоря» цього сезону вже двічі обіграла київське «Динамо» (3:2 та 1:0), не програла перший матч «Шахтарю» (2:2), але при цьому поступилася «Дніпру-1» (0:3). Звісно, луганчани все ще досить легковажно поводяться на тривалій дистанції, а інакше нічийні результати в листопаді-грудні проти «Миная» та «Колоса» не назвати, але вже набагато стабільніше, аніж під керівництвом Віктора Скрипника півтора роки тому.

Шлях до успіху при цьому досить простий – підписання гравців із провідних клубів країни рівня «Шахтаря», «Динамо» та «Олександрії», а також найпрогресивніших виконавців на кшталт Дмитра Мишньова з «Маріуполя». І, звичайно, не варто забувати про майстерність нідерландського наставника, який змушує працювати цей механізм наче годинник. Фактично, «Зорю» справді нічого не зупиняє від того, щоб сенсаційно залізти на вершину чемпіонських перегонів, окрім одного «зайвого» зіграного матчу, але чи готова команда до цього вже в першому сезоні за нового тренера?

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Кривбасу» в його новій сутності та «Зорі» раніше перетиналися лише один раз у рамках УПЛ. Тоді команди грали між собою в офіційному матчі у жовтні минулого року – гра в Києві на «Динамо» ім. В. Лобановського завершилася нічиєю (2:2). За «Зорю» дублем відзначився Ігор Кирюханцев, а в «Кривбаса» з пенальті забив Олексій Хобленко, тоді як Назар Волошин оформив гол із гри.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 34-річний Микола Балакін із Київської області, який має вже 73 матчі в рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Семен Шлончак та Віктор Матяш, а резервним арбітром відпрацює Олександр Дердо. На матчі буде присутня система VAR з Катериною Монзуль та Мариною Стрілецькою на чолі. У Балакіна є досвід проведення матчів за участю «Кривбаса» – 1 перемога, 1 нічия та одна поразка, тоді як із «Зорею» він перетинався 13 разів (7 перемог, 3 нічиї та 3 поразки). У тому числі – Балакін працював на матчі цих команд у першому колі.

Орієнтовні склади


«Кривбас»: Кліщук – Дібанго, Безкоровайний, Рябов, Якимець – Приходько – Задерака, Банада, Хомченовський, Микитишин – Дебелко.

«Зоря»: Сапутін – Снурніцин, Батагов, Імереков, Бутко – Бражко – Русин, Булеца, Мішньов, Антюх – Нагнойний.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що гості здобудуть перемогу з мінімальною перевагою. Нашою ставкою буде позиція Фора. «Зоря» (-0.5) з коефіцієнтом 1.92.

8 квітня, субота

«Кривбас» – «Зоря»
Кривий Ріг. «Гірник». 13:00
Пряма ТБ-трансляція – платформа Setanta Sports
КРИВБАС – ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Микола Балакін (Київська обл.)
Прогноз Sport.ua – 0:1
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мінус Гофф та Коллінс. Стали відомі учасниці 1/4 фіналу турніру в Мадриді
Теніс | 30 квітня 2024, 07:01 4
Мінус Гофф та Коллінс. Стали відомі учасниці 1/4 фіналу турніру в Мадриді

Свьонтек вибила Соррібес-Тормо, Даніель програла Соболенко, Коко вилетіла від Кіз

Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса
Футбол | 01 травня 2024, 01:30 0
Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса

Гаррі наздогнав Мбаппе (в обох – по 8), але француз ще має грати з «Боруссією Д»

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Виктор Алтухов
Если Заря будет иметь значительное преимущество, то победит, если игра будет приближаться к равной, то "в бой" вступит Балакин, известный продинамовский арбитр. Он будет давать желтые игрокам Зари, постарается поставить пенальти в их ворота, постарается кого-то удалить, как сделал другой "мальчик по вызову" Пасхал, и прочее. Смотреть будет интересно.