Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 квітня 2023, 22:59
6185
1

Зіпсований ювілей. Ворскла перемогла Інгулець

Рівно десять років тому Інгулець провів перший матч у своїй історії

| Оновлено 07 квітня 2023, 22:59
6185
1
Зіпсований ювілей. Ворскла перемогла Інгулець
УПЛ

Для «Інгульця» цей матч був особливим. Рівно 10 років тому, 7 квітня 2013 року, клуб з смт Петрове Кіровоградської області, який тоді ще мав назву ФК «Агрофірма "П'ятихатська"», зіграв свій перший матч. Цілком ймовірно, футболісти хотіли відсвяткувати цей ювілей переможним результатом. Такі сподівання не були безпідставними, адже команда успішно провела початок другого кола чемпіонату, здобувши три перемоги в чотирьох матчах, в тому числі над київським «Динамо». Але не так сталося, як гадалося. І свято зіпсувалося, і турнірне становище погіршилося.

Для «Ворскли» матч був дуже важливим в першу чергу в плані здобуття позитивного результату. Весняну частину чемпіонату команда проводила слабко, здобувши лише два залікові бали. Безвиграшна серія полтавців перед матчем з «Інгульцем» складала п’ять матчів, а безгольова – 185 хвилин.

У стартових складах команд у порівняні з матчами 19-го туру сталося по кілька змін. По-перше, до основи «Ворскли» повернувся капітан команди Володимир Чеснаков. Він вийшов замість Хрипчука. Не було у стартовому складі двох легіонерів – Лопеса та Феліпе. Замість них з’явилися Бацула і Челядін.

Сергій Ковалець, незважаючи на переможний результат проти «Миная», також здійснив три зміни. Клименко повернувся до основної одинадцятки замість Ченбая. Також у старті вийшли Одарюк і Марусич, які замінили Головкіна та Кравчука.

Перший тайм матчу був відверто нецікавим. Головний тренер «Ворскли» Віктор Скрипник змінив малюнок гри команди в порівнянні з попередніми матчами: полтавці часто використовували дальні передачі, навіси та простріли, майже забувши про дрібний та середній пас. «Інгулець» основні зусилля зосередив на обороні. Інколи петрівцям вдавалося успішно пресингувати суперника на його половині поля, але таких епізодів було вкрай мало. В основному гості відзначалися дрібними фолами в центрі поля.

Брак креативу у гравців обох команд, чимало неточних передач, велика кількість фолів і відсутність цілісності гри через постійні зупинки не сприяли виникненню небезпечних моментів. Натомість команди втратили по одному гравцю через пошкодження: з поля пішли Юрченко та Козак.

Початок другого тайму подарував надію на цікавіший футбол. Вже на 49-й хвилині «Ворскла» відкрила рахунок: Бацула навісив у штрафний майданчик, Павлюк продовжив передачу, Скляр з дальньої штанги переправив м'яч у центр воротарського майданчика, звідки Кравець ударом головою відкрив рахунок. Безгольова серія «Ворскли» тривала близько 240 хвилин.

Після голу обидві команди активізувалися. Гра стала жвавішою та цікавішою. Однак, як і в першому таймі, м’ячем більше володіла «Ворскла». Петрівці мали великі проблеми в цьому компоненті гри.

Основна боротьба точилася між двома карними майданчиками. На підступах до них було чимало активності й напівгострих моментів. У «Інгульця» в атаці виділявся Марусич. На 59-й хвилині він отримав передачу з глибини від Одарюка, віддав у центр на Кухарука, звідки той пробив повз ворота. На 70-й хвилині Нагієв з правого кута штрафного майданчика прострілював на Марусича, але Чеснаков у підкаті вибив м'яч. На 80-й хвилині Марусич з центра штрафного майданчика намагався пробити через себе, але м'яч влучив у вухо Чеснакова. Забити «Інгульцю» так і не вдалося. З моментів «Ворскли» запам’ятався удар Олійника після паса від Степанюка – Білик витягнув м'яч з-під поперечини.

«Ворскла» здобула заслужену перемогу та перервала свої серії без виграшів і без голів. В «Інгульця» закінчилася приємна серія: цього матчу команда забивала голи в чемпіонаті впродовж 9 ігор поспіль.

У турнірній таблиці «Ворскла» випередила «Інгулець» на один заліковий бал.

Українська Прем'єр-ліга. 20-й тур.

«Ворскла» – «Інгулець» – 1:0

Кравець (49).

Козак (20), Кане, (55), Челядін (62), Козиренко (77), Мельничук (82), Кравець (88), Марусич (88).

«Ворскла»: Ісенко – Кравець, Пердута, Юрченко (Скляр, 35), Степанюк (Феліпе, 86), Сефері, Чеснаков, Павлюк, Бацула, Челядін (Лопес, 86), Кане (Олійник, 57).

«Інгулець»: Білик – Нагієв (Резепов, 72), Кучеренко, Ковальов, Смоляков (Мельничук, 72), Поспєлов (Сидоренко, 60), Клименко, Кухарук, Одарюк (Головкін, 60), Козак (Козиренко, 32), Марусич.

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро).

Стадіон: «Ворскла» ім. О. Бутовського (Полтава).

ВОРСКЛА – ІНГУЛЕЦЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ

Події матчу

49’
ГОЛ ! М'яч забив Василь Кравець (Ворскла).
Оцініть матеріал
(47)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Україна розгромила Китай і виграла третій матч на турнірі
Хокей | 30 квітня 2024, 14:44 16
ЧС з хокею. Україна розгромила Китай і виграла третій матч на турнірі

Команда Христича оформила у ворота суперника 9 шайб

Мінус Гофф та Коллінс. Стали відомі учасниці 1/4 фіналу турніру в Мадриді
Теніс | 30 квітня 2024, 07:01 4
Мінус Гофф та Коллінс. Стали відомі учасниці 1/4 фіналу турніру в Мадриді

Свьонтек вибила Соррібес-Тормо, Даніель програла Соболенко, Коко вилетіла від Кіз

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил