Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 квітня 2023, 00:02
1358
2

Ворскла – Інгулець. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Команда на спаді проти колективу на підйомі

| Оновлено 08 квітня 2023, 00:02
1358
2
Ворскла – Інгулець. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

В п'ятницю, 7 квітня, відбудеться поєдинок 20 туру Української Прем'єр-ліги, в якому гратимуть полтавська «Ворскла» та петровський «Інгулець». Гра пройде в Полтаві на полі стадіону «Ворскла» імені О. Бутовського, початок - о 15:00.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

«Ворскла»

Полтавська «Ворскла» відверто провалює сезон. Судіть самі - місце в турнірній таблиці хоч і десяте, але від передостаннього «Руха» команду відділяють тільки два очки. Тільки велика щільність серед команд, які можуть понизитися в класі, дозволяють «Ворсклі» знаходитися на візуальн безпечній позиції, але кілька перемог умовних того ж «Руха» чи «Вереса» - і зона вильоту наздожене підопічних Скрипника.

Востаннє вони перемагали ще в 14 турі, коли на виїзді перемогли «Колос». Після того були цілих п'ять матчів без перемог - і якщо матч з «Шахтарем» вийшов наприкінці сезону досить бойовим, то у весняній частині виступи виглядають провальними. Втрачена перемога над «Зорею» («Ворскла» по ходу гри вигравала 2:0), нічиї з «Вересом» та «Металістом 1925» і квінтесенція - поразка в 19 турі «Олександрії» з рахунком 0:3. Так, за класом суперник був досить пристойний, але ж і «Ворскла» за останні сезони встигла привчити нас, що бореться, як мінімум, за єврокубки, а не за виживання.

До речі, про останні сезони. В них Юрій Максимов, який тоді керував командою, постійно жалівся, що в команди немає футболістів, а неповні заявки на матчі стали вже нормою. Тепер у «Ворскли» з кадрами проблем ніби нема, але футболісти то приходять, то йдуть, а ігрового почерку Віктора Скрипника ми так і не бачимо. Можливо, «Ворскла» - не його команда? Чомусь є чуйка, що Віктор Анатолійович на своїй посаді до кінця сезону не втримається і команду витягувати з трясовини прийде інший спеціаліст.

Але поки - гра з «Інгульцем». В ній полтавські футболісти зможуть посоромити скептиків і показати, що записувати команду в аутсайдери було ще дуже рано.

«Інгулець»

«Інгулець», звичайно, буде проти. Як «Ворскла» грає навесні невдало, так само «козаки» навесні вправно набирають очки. З чотирьох ігор вдалося отримати дев'ять очок, по черзі були биті «Динамо», «Металіст» та «Минай», зупинити команду Ковальця зміг тільки такий же навесні впевнений в своїх силах «Чорноморець». Завдяки цим перемогам «Інгулець» рвонув у таблиці вгору, обігнав пелетон «виживальщиків» і знаходиться на восьмому місці.

Окремо хочеться зупинитися на грі з «Минаєм». В ній практично до кінця «Інгулець» програвав, але завдяки вкрай невдалій грі закарпатця Мельника забив два голи і повіз до Петрового три очки. Розпочалися звинувачення, що «Минай» та «Інгулець» в сезоні зіграли два договірні матчі, обмінявшись перемогами. Головний тренер «Миная» Володимир Шаран відреагував на це вкрай емоційно, тепер цікаво, чи буде розвиватися ця тема.

Особливою гра буде для Данила Кравчука, Юрія Козиренка та Максима Мельничука, які в першому колі виступали саме за «Ворсклу».

Статистика зустрічей

Між собою команди в УПЛ зіграли 4 матчі: +3=1-0, різниця м’ячів 8-2 на користь «Ворскли». Гра першого кола закінчилася мінімальною перемогою «зелено-білих», єдиний гол забив Денис Олійник.

Орієнтовні склади

«Ворскла»: Ісенко – Бацула, Чеснаков, Рамірес, Пердута – Павлюк, Челядін – Олійник, Родрігес – Сефері, Степанюк.

«Інгулець»: Білик – Ченбай, Смоляков, Поспєлов, Ковальов, Нагієв – Козак, Кухарук, Кучеренко, Головкін – Кравчук.

Прогноз на протистояння

Спрогнозуємо, що полтавська команда продовжить своє падіння, а Сергій Ковалець навесні знову нас здивує.

7 квітня, п'ятниця

«Ворскла» – «Інгулець»
Полтава. Стадіон «Ворскла» ім. О. Бутовського. 15:00
ТБ-трансляція на телеканалі Setanta Sports+
Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)
ВОРСКЛА ІНГУЛЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:2
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gorok🎧
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Выталкиватель парашутистов
Очень бы хотелось, чтобы Ворскла не играла договорняк с Ингульцом, какие бы деньги не предлагал этот боров. Слабо?