Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 квітня 2023, 15:55
2601
18

Шахтар – Металіст. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Після осічки в Одесі гірникам не можна втрачати очки у боротьбі за золоті нагороди

| Оновлено 08 квітня 2023, 15:55
2601
18
Шахтар – Металіст. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

У поєдинку 20-го туру української Прем'єр-Ліги в Ужгороді зіграють «Шахтар» та «Металіст». Гірники, як і раніше, посідають перше місце в турнірній таблиці, а харків'яни ніяк не можуть виграти вже 12 турів поспіль.

Шахтар

В попередньому турі підопічні Ігоря Йовічевіча грали в Одесі з «Чорноморцем». Незважаючи на те, що гості завдали по воротах суперників 31 удар, що є повторенням їхнього клубного рекорду за один матч, зустріч завершилася внічию 2:2. Тепер «Шахтар» лише на одне очко випереджає у турнірній таблиці «Дніпро-1», що йде другим. Та й «Зоря», яка посідає 3 місце, відстає від лідера лише на три очки. Щоправда, луганці провели на один матч більше.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Тож гірникам у боротьбі за золоті нагороди більше очок не можна втрачати, особливо в іграх із командами з нижньої частини турнірної таблиці. Інакше вони можуть лишитися лідерства. А наздоганяти, як відомо, завжди складніше.

Ще на один важливий момент варто звернути увагу. «Шахтар» останнім часом ніяк не може провести матч у своєму бойовому складі. Продовжують заліковувати травми Олександр Зубков та Мар'ян Швед. На жаль, із пошкодженням повернувся зі збірної України Тарас Степаненко. Крім того, у майбутній грі через дискваліфікацію не візьме участь Єгор Назарина. Втім, є одна хороша новина. У загальній групі тренується захисник Віктор Корнієнко, який довго не грав через травму.

Як би там не було, все одно гірники будуть явними фаворитами, хоча зустріч пройде на умовно домашній арені харків'ян. Адже для «Шахтаря» абсолютно не важливо, де грати – головне, як зіграти.

Металіст

А ось для харківських футболістів їхня сумна безвиграшна серія в Прем'єр-Лізі нинішнього сезону продовжує зростати. Вже 12 турів поспіль вони не можуть пригадати, яка радість від перемоги. Серія могла перерватися у попередньому поєдинку проти «Колоса», але у другому таймі найкращий бомбардир команди Максим Прядун не реалізував пенальті.

Цікаво, що після зимової перерви у складі «Металіста» з'явилося одразу троє нових легіонерів. Це француз Паті, бразилець Самуел та іспанець Коррал Гарсія. Напевно, керівництво клубу пов'язує з ними надії на підсилення колективу. Однак поки що їхньої помітної ролі у грі команди не відчувається. Цілком можливо, що іноземцям ще потрібен певний час на адаптацію.

Безперечний плюс для харків'ян те, що вони після матчу з «Колосом» нікуди не виїжджали, а могли планово та спокійно готуватися до поєдинку із «Шахтарем». А ще тренерський склад харків'ян знову може розраховувати на опорного півзахисника Андрія Ралюченка, який не грав із ковалівським клубом через перебір жовтих карток.

Статистика матчів

Команди із такими назвами в елітному дивізіоні українського футболу зустрічалися 39 разів. 27 перемог у «Шахтаря», 10 матчів завершилися внічию та двічі вигравали харків'яни. Але два останні очні поєдинки для «Металіста» - це просто катастрофа. У сезоні 2015-2016 років гірники розгромили суперників 8:1, а у першому колі цьогорічного чемпіонату «Шахтар» здобув перемогу з рахунком 6:1. У переможців тричі відзначився Данило Сікан, по голу забили Олександр Зубков, Лассіна Траоре та Невен Джурасек. Гол престижу у харків'ян провів Алекс Чідомере.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Трубін, Конопля, Ракицький, Матвієнко, Михайличенко, Бондаренко, Джурасек, Судаков, Криськів, Келсі, Траоре

«Металіст»: Єрмолов, Романюк, Порох, Мізюк, Картушов, Ралюченко, Чайковський, Демченко, Коркішко, Бойчук, Прядун

Прогноз на протистояння:

За всіма розкладами «Шахтар» зараз явно сильніший за «Металіст». Чи можлива несподіванка? Напевно, адже у футболі всяке буває. Але все ж таки поставимо на перемогу гірників з рахунком 3:1.

8 квітня, субота

«Шахтар» – «Металіст»
Ужгород. Стадіон «Авангард». 14:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Setanta Sports+»
Арбітр: Олександр Шандор (Львів)
ШАХТАР – МЕТАЛІСТ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 3:1
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Мудрик залишав поле у матчі з Тоттенхемом під овації вболівальників
Футбол | 03 травня 2024, 07:22 0
ВІДЕО. Мудрик залишав поле у матчі з Тоттенхемом під овації вболівальників

Михайло допоміг «Челсі» обіграти «шпор» з рахунком 2:0 у перенесеному поєдинку АПЛ

У Реалі дорікнули Луніну за матч з Баварією. Стали відомі причини
Футбол | 02 травня 2024, 15:12 8
У Реалі дорікнули Луніну за матч з Баварією. Стали відомі причини

Український воротар пропустив два голи у півфінальному матчі ЛЧ

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gambie
Автор статьи явно крот .Пишет горнякам нельзя терять очки .А почему нельзя ? Всем командам можно а именно им нельзя .Они что чем то особенные ? Бред а не пост 
SportsMan
Шахтер золотые награды? Смешно.
Gambie
Писали перед Черноморцем что в Европе о шахтер все ноги вытирают.Фейеноорд забил 7 а мог 17 но у кротов даже здесь без судей ничего не вышло .
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Kh75
яма, в которую попал Металлист, началась именно с игры с Шахтером в 1-м круге. сегодня 13-й матч Металлиста и снова Шахтер. Статистика говорит, кто крупно выигрывает в 1-м круге, теряет очки с этой командой во 2-м. Жду от Металлиста много голов и разгрома Шахтера. как раз 13-й матч, самое время прорвать
Gargantua
Металлист сейчас пожалуй самая слабая команда УПЛ.
потому не смотря на явно наметившийся пад у ШД тут, думаю, без шансов.
Умник
Легкая победа Шахтера, Металлист извините меня болельщики это брошенный щенок.
Единственное светлое пятно это Прядун
Фанькин кот
Рассчитываем на уверенную победу горняков. Может 6 и не забьют, но 4-5 точно наколотят. Вперёд, родной Шахтёр, к очередной виктории!