Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 квітня 2023, 08:42
5008
26

З великими труднощами. Шахтар в Ужгороді мінімально обіграв Металіст

Команда Ігора Йовічевіча здолала харків'ян, які борються за виживання

| Оновлено 09 квітня 2023, 08:42
5008
26
З великими труднощами. Шахтар в Ужгороді мінімально обіграв Металіст
УПЛ

Зі стартового складу донецького «Шахтаря» після матчу попереднього туру зі «Чорноморцем» (2:2) зникли Михайличенко, Конопля, Назарина та Траоре. Їх замінили Ракіцький, Степаненко, Джурасек та Сікан. Останній зайняв позицію на вістрі атак команди і з перших хвилин діяв активно, демонструючи гарну запопадливість і самовіддачу. Саме він вже на 5-й хвилині міг відкривати рахунок - Єрмолов на удар форварда зреагував і м'яч пішов у стійку.

Харків'яни одразу ж зосередилися на обороні. Це не здивувало, адже саме вони були андердогами поєдинку. Після зустрічі з «Колосом» (0:0) у попередньому турі сезону тренерський штаб «Металіста» прибрав зі старту Панасенка та Коркішка. Їх замінили Корраль та Ралюченко.

Гравці «Шахтаря» у статусі фаворитів матчу з перших хвилин переконливо вели гру, але нічого реально грізного в атаці не створювали. Більше того, поступово ініціатива навіть перейшла на бік харків'ян, які у другій половині першого тайму атакували частіше за «гірників». Підопічні Ігора Йовічевіча були змушені перебудуватися на контргру. І під завісу першої 45-хвилинки акцент на контрдії допоміг гравцям «Шахтаря» створити довгоочікувані реальні загрози воротам Єрмолова. Спочатку голкіпер харків'ян дивом врятував свої володіння після рикошету від Мізюка (до цього м'яч після удару Гочолеішвілі на себе прийняла поперечина). А вже у компенсований час Єрмолов блиснув реакцією, коли його зблизька розстрілював Криськів.

Відразу після відпочинку гравці «Шахтаря» продовжили грати першим номером, як це було перед самою перервою. І на 64-й хвилині вони досягли успіху. Гол у ворота харків'ян створили півзахисники команди: Судаков пасом зліва знайшов на лінії площини воріт Бондаренка, який другим дотиком направив м'яч у ціль під Єрмоловим, який зреагувати на загрозу не встиг. 1:0.

Гол трохи розслабив «гірників». З їхніх плеч впав тягар відповідальності за результат. Але, як виявилося, це ледве не призвело до провалу у фіналі зустрічі. Поки що по гарячих слідах міг забивати Траоре, який замінив в атаці Сікана. На 79-й хвилині Траоре ще раз змарнував момент.

На останніх хвилинах поєдинку гравці «Металіста» зробили спробу фінального штурму. Він у них, за великим рахунком, не вийшов, тому що гострота в їх дії не вгадувалась. До того ж, «гірники» контрвипадами співвідношення сил на полі помітно вирівнювали. Ну, а на четвертій компенсованій хвилині виник момент, про який було вище. На надмірній розслабленості помилки, що ледь не стала фатальною, припустився Трубін. Він від своїх воріт зробив пас точно на Прядуна. Той відверто з ударом по порожніх воротах затягнув, а коли пробив, то влучив у голкіпера, який встиг ціль перекрити.

1:0 – «Шахтар» переміг, але, як кажуть, не переконав. У таблиці УПЛ помаранчево-чорні залишаються лідерами із 46 очками. «Металіст» має 18 пунктів та 14-ту позицію.

Українська Прем’єр-ліга. 20-й тур

«Шахтар» – «Металіст» – 1:0

Бондаренко, 64.

Степаненко, 28, Бондар, 55 – Ралюченко, 33.

«Шахтар»: Трубін – Бондар, Степаненко, Судаков, Гочолеішвілі, Сікан (Траоре, 61), Криськів (Топалов, 61), Джурасек (Очеретько, 41), Бондаренко, Матвієнко, Ракіцький.

«Металіст»: Єрмолов – Романюк, Мизюк, Порох, Коррал, Чайковський (Панасенко, 69), Ралюченко, Демченко, Прядун, Картушов (Наумець, 63), Бойчук.

Арбітр: Олександр Шандор (Львів)

Стадіон «Авангард» (м.Ужгород)

ШАХТАР – МЕТАЛІСТ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

64’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Бондаренко (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі
Футбол | 03 травня 2024, 07:01 1
Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі

«Ліверпуль», незважаючи на втрату шансів на титул АПЛ, зумів виконати завдання мінімум

У Реалі дорікнули Луніну за матч з Баварією. Стали відомі причини
Футбол | 02 травня 2024, 15:12 8
У Реалі дорікнули Луніну за матч з Баварією. Стали відомі причини

Український воротар пропустив два голи у півфінальному матчі ЛЧ

Коментарі 26
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vbolivalnyk-Peter
Не знаю, як там щодо забитого голу (не бачив, а з того, що показують тут - тяжко розібратися - потрібно буде подивитися повтор нормальний) однак Шахтар на 100% ще в першому таймі мав залишатися в 10-х. Спершу фол Стьопи - це пряма червона у всіх нормальних чемпіонатах - суддя чомусь пошкодував, однак за 10-15 хвилин той же Стьопа зарядив ліктем в обличчя супернику - це мінімум жовта (і автоматично червона для нього) і знову нічого... Співпадіння - не думаю!!! Як би при такій грі розгорталися би події у другому таймі невідомо, однак простіше гірникам явно би не було....
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Remark
Как по мне, то Степаненко заслужил на КК в матче. 
Если бы Шахта потеряла тут очки, то стало бы еще интереснее в чемпионате.
Ну а сам гол... хз... не прям бетонно чистый, опять же как не крути, хоч не хоч, а придраться можно.
u6464u
Гра зі сторони Шахти не сподобалась , помилок у більшості гравців було через край , так грать гравці які пройшли горловину ЛЧ та ЛЕ не повинні , значить тренерській штаб не на своєму місці раз не можуть мотивувати гравців , потрібно робити висновки .
Игорь Матвиенко
Металлист них в чем не уступал.Шахтеру с Днепром и Динамо будет очень сложно!
SportsMan
Если даже с Металлистом надо тянуть Шахтер за уши, то Днепр устроит им ещё один Фейеноорд.
Maks Krot
Шахтёр мог выиграть и в пять мячей ну вратарь творил у металиста чудеса,могли в конце и пропустить ничейку скатать ,Стёпа как желтую так  и красную мог получить было ещё бы трудней ,ну главное победа и три очка .С победой Шахтёр 
Злий Глобинець
Добре те, що добре закінчується. Добре, що перемогли. Але спад дуже помітний. Команда не "літає", як у кращі часи, як у тій же Лізі Чемпіонів. Неозброєним оком видно, що дуже коротка лава запасних. Вкрай потрібне підсилення, особливо перед матчами кваліфікації в ЛЧ, тобто вже влітку. Радує те, що гроші у Шахтаря на таке підсилення є, та і в світі вже побачили, що в Україні грати у футбол безпечно (дякуючи нашим мужнім ЗСУ та майстерній ППО). 
Бажаю гірникам без проблем пройти решту турнірної дистанції, у впертій інтригуючий боротьбі вибороти чемпіонство, грунтовно підсилитися влітку і знову достойно представити Україну в найпрестижнішому європейському клубному турнірі.
New Zealander
Шахтер играл очень качественно однако с реализацией надо чтото делать. Поскорее бы уже купили форварда нормального
Kovalchuk
Ржавых тянут уже не за уши а за яйца
DK1961
Полкоманды ржавых в оффсайде. Гол засчитан. ХОЗЯИН и его содержанка (павелко) довольны. Беспредел продолжается
Фанькин кот
Рад, что сегодня не сбылись влажные мечты упоротых фанов кипрской оффшорки. Представляю их пылающие пердаки на последней добавленной минуте и ржунемогу
А если завтра пердяне ещё и ничейку скатают, то вааще будет трагедия для столичной инчады