Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 квітня 2023, 08:15
5829
10

Ігор ЙОВІЧЕВІЧ: «Тільки Чорноморець так грає. Агресивно, один в один»

Команда Йовічевіча втратила два очки

| Оновлено 03 квітня 2023, 08:15
5829
10
Ігор ЙОВІЧЕВІЧ: «Тільки Чорноморець так грає. Агресивно, один в один»
ФК Шахтар. Ігор Йовічевіч

Наставник «Шахтаря» Ігор Йовічевіч після нічиєї 2:2 з «Чорноморцем» у матчі УПЛ відзначив стиль гри команди Романа Григорчука, яка показує агресивний пресинг.

– Чого не вистачило команді, аби забити переможний м’яч у другому таймі?
– Перш за все, це був очікувано важкий матч. Після поєдинків національних збірних завжди так буває, бо футболісти повертаються в різних ступенях готовності: хтось грав за збірну обидва матчі, хтось – один тайм або не грав взагалі. Поки гравці знову не впіймають темп і ритм гри, перший матч завжди небезпечний. Про це всі говорять, і це не є демагогія, а простий факт. І бувають матчі, де ти втрачаєш очки, і ми сьогодні втратили очки. Але по грі, думаю, що не закрили рахунок у першому таймі, коли мали набагато більше нагод: у перші 20 хвилин було 4–5 моментів, які ми в кращих матчах закривали, знаючи, що в другому таймі десь утома вийде на перший план і реалізація буде неоптимальною. Нам не вистачило останнього удару, креативності й реалізації, особливо, скажу ще раз, у першому таймі, хоча ми і не контролювали гру, наскільки хотіли, бо це важко, тому що «Чорноморець» – єдина команда УПЛ, яка пропонує гру один в один по всьому полю, з високим пресингом. Весь час один на один – це має бути обіграш, дриблінг. Це виснажує, і ти маєш бути свіжим для такого матчу. Сьогодні нам не вистачило трохи свіжості, щоб витримати той темп. Вони пропонують агресивний футбол, і у перших трьох іграх весни «Чорноморець» показав, на що здатен. Тож тут ще багато команд втратять очки, і «Чорноморець» ще позмагається за бали. Та маємо одне очко. Хотіли перемогти тут через «не можу», хоча в другому таймі трошки менше було моментів, ніж у першому. Зробимо висновки, проаналізуємо, команда відпочине – і ще є 12 фіналів для нас. Це правда, бо багато команд б’ються за найвище місце, яке всі хочуть. Утім, окей, ми попереду на одне очко, і готуватимемося до «Металіста».

– Якщо порівняти «Чорноморець», який ви обіграли у вересні, і сьогодні – це різні команди?
– Так, є кілька інших футболістів, які змінюють картину, але стиль Григорчука, тренера, якого мушу похвалити, пропонує модель гри агресивну, один в один. Мало команд у Європі грають у такому високому пресингу один в один, і ти мусиш бути готовий, маєш бути свіжий, щоб відповідати на таку агресію, бо дриблінг найбільше виснажує. Сьогодні був такий матч, особливо в першому таймі, коли м’яч ходив туди-сюди: не було контролю – ані з їхнього боку, ані з нашого. Бо не дають стати й контролювати м’яч, а постійно атакують тебе – і ти мусиш весь час під тиском приймати м’яч. Незручний матч, мушу визнати. Але, кажу ж, не всі грають так. Йдемо від матчу до матчу і думаємо, як набиратимемо очки, що нам дуже необхідно, бо ми хочемо свою мрію втілити.

Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Володимир Підвірний
Ігор Ви чудово, можна сказати душу вкладали в Карпати, якби не цей вогівський ідіот, то Карпати не загасли і до тепер. Прошу Вас у цій команді не виправдовуватись, а говорити правду - Чорноморець сьогодні грав на рівних, віддаю їм повагу. У мене три склади рівноцінних гравців. мені шкода але вони зіграли вкрай погано, не виконали моїх вказівок. Ігор ще раз будете скиглити - загубите повагу до себе.
Gargantua
так не честно.
все должны играть как Минай и 1925. 
Ринат Леонидович, перестаньте жлобиться!
fitnes_sports066
Сейчас все так с вами будут
Burevestnik
за ШД грав якийсь мішок із салом під №2...
які були його функції ? Скидав лишки сала? 
Palych1
Все верно, нужно отдать должное Черноррцу и Григорчуку. Достойная и конкурентная игра.
Румын и динамофилы ныли бы, что в эпизоде с пенальти была блокировала вратаря))
Володимир Підвірний
Спорт,юа прошу заборонити давати коменти кацапською мовою. Я не нацик, я українець. Не давайте коменти ворожою мовою.
Sher15
А если бы и остальные так играли с кротами то вылетели бы