Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 квітня 2023, 14:55
2694
10

Чорноморець – Шахтар. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

У одеситів безпрограшна серія складає чотири поєдинки, а гірники перемогли в п’яти матчах поспіль

| Оновлено 02 квітня 2023, 14:55
2694
10
Чорноморець – Шахтар. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

19-й тур української Прем'єр-Ліги на березі Чорного моря в Одесі закриватимуть місцевий «Чорноморець» та донецький «Шахтар». Господарі поля лише нещодавно вибралися з підвалу турнірної таблиці і, напевно, не захочуть повертатися туди знову. А що стосується підопічних Ігоря Йовічевича, то для них зараз кожен матч, що залишився, дійсно на вагу золота, тому що осічкою лідера відразу ж можуть скористатися переслідувачі.

Чорноморець

Те, на що чекали вболівальники одеського клубу від Романа Григорчука на самому початку сезону, нарешті стало приносити свої плоди на стику першої та другої частини чемпіонату. «Чорноморець» вдало завершив минулий рік і розпочав новий серією з 4 матчів, у якій він не програвав (2 перемоги та 2 нічиї). Таким чином, набравши за цей період 8 очок, моряки піднялися із передостаннього місця турнірної таблиці на 12.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live у Telegram Sport.ua

Тепер головне завдання «Чорноморця» закріпити свій успіх і постаратися ще далі втекти від зони вильоту та перехідних матчів. Але зробити це буде непросто, оскільки попереду, в основному, ігри з командами, які розташовані на самому верху і першою є «Шахтар».

Втім, Роман Григорчук вже неодноразово доводив, що вміє готуватися до матчів за участю лідерів та відбирати у них очки. Свій основний склад він зумів стабілізувати, вміло поєднуючи сплав досвідчених гравців із ще молодими футболістами. А тут ще, як кажуть, припав до двору Артур Авагімян, який повернувся до одеського клубу вже по ходу весняної частини турніру з «Олександрії».

І ще. Поки в чемпіонаті була пауза, «Чорноморець» провів два контрольні матчі з колективами з Одеської області. У клубу другої ліги «Реал Фарма» підопічні Романа Григорчука виграли 3:0, а у переможця зимової першості області аматорської команди «Титан» із ще більшим рахунком 7:1. Зазначимо, що в останній грі чотири м'ячі забив Данило Алефіренко. До речі, саме цей 22-річний нападник забивав у кожному з трьох матчів весняної частини Прем'єр-Ліги і зараз із 4 голами є найкращим бомбардиром одеситів.

Шахтар

Щодо «Шахтаря», то гірники після зимової перерви виграли чотири матчі поспіль із загальним рахунком 19:1 (з урахуванням ще однієї перемоги у грудні їхня серія складає п'ять ігор) та закріпилися на першому місці турнірної таблиці. Звісно, їм допомогло те, що вони форсували свою підготовку для виступу у Лізі Європи. А тепер, звільнившись від ігор на євроарені, вони можуть повністю зосередитися на матчах чемпіонату країни.

Інше питання, чи вистачить сил у підопічних Ігоря Йовічевича на матчі, що залишилися. Адже, на відміну від минулих років, нинішню основу «Шахтаря» складають молоді українські гравці, причому для деяких із них такий насичений графік поєдинків на високому рівні є першим у їхній кар'єрі. І тут дуже важливим є вірне тренерське рішення, кого випустити на поле зараз, а комусь дати відпочити. Тим більше, що днями більша частина футболістів донецького клубу була задіяна в іграх за національну та молодіжну збірні України.

А паузу у чемпіонаті гірники, які не були задіяні у збірних, заповнили тренуваннями та контрольним матчем із аматорським клубом «Юність» зі Львівської області. Гра пройшла у Винниках на стадіоні імені Богдана Маркевича і завершилася перемогою «Шахтаря» з рахунком 3:0.

Статистика матчів

На рівні Прем'єр-Ліги суперники провели 52 матчі. У 38 із них перемагав «Шахтар», 7 разів вигравали одесити та ще у 7 поєдинках судді фіксували нічийний результат. У першому колі в 4-му турі команди грали на «Арені-Львів» і тоді успіху досягли гірники 2:1. Рахунок у тому матчі відкрив одесит Брагару ще на 10-й хвилині. І лише ближче до кінця гри на 74-й хвилині Швед відновив рівновагу. А на 90+6 хвилині Траоре приніс перемогу «Шахтарю».

Орієнтовні склади:

«Чорноморець»: Непогодов, Путря, Салюк, Гучек, Брагару, Кузик, Васильєв, Демченко, Бадібанга, Алефіренко, Хадіда

«Шахтар»: Трубін, Михайличенко, Ракицький, Матвієнко, Конопля, Степаненко, Бондаренко, Судаков, Криськів, Келсі, Траоре

Прогноз на протистояння:

Хоча «Шахтарю» буде непросто, поставимо на перемогу підопічних Ігоря Йовічевича. Але на свій гол одесити мають награти. Тому припустимо результат 1:2 на користь гостей.

2 квітня, неділя

«Чорноморець» – «Шахтар»
Одеса. Стадіон «Чорноморець». 15:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Setanta Sports+»
Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)
ЧОРНОМОРЕЦЬ – ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:2
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
SportsMan
Если Фейеноорд может, то чем Черноморец хуже?
Zanregent
Ну с такими командами Черик ничего не теряет.Если возьмут очки то хорошо
Remark
Тут гол в первом тайме вернячок (скорее всего Черноморец забьет в первом).
Maks Krot
Степаненко дали отдохнуть ,ну правильно ,главное чтобы со здоровья у него было норм ,если быстрый гол в первом тайме а лучше два ,то будет спокойная победа на классе 
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Белогубко
в 1 круге вы могли сыграть в ничью а сейчас у вас состав на много лучше --почему не играет Авагимян и Войтиховский
Фанькин кот
Горняки сильнее моряков!